Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 31 maart 2010.

Cultuurwoensdag, 31 maart 2010

Eerste afstudeerder D’Drive opleiding in Leeuwarden

Leeuwarden - De in Boksum woonachtige Kyra van Wirdum (22) studeert morgen als eerste af als Artiest Drama aan de opleiding D’Drive van het Friesland College in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerder van de onderwijsinstelling gisteren gemeld.

Cultuurwoensdag, 31 maart 2010

Zegers presenteert landelijke finale Clash of Coverbands

Tilburg - Acteur en presentator Chris Zegers presenteert volgende maand de finale van de bandjescompetitie The Clash of the Cover Bands. De negen beste coverbands van Nederland gaan de strijd met elkaar aan op zaterdag 10 april in Poppodium 013 in Tilburg. De finalisten hebben zich weten te plaatsen via verschillende regionale voorrondes. Fryslân is niet vertegenwoordigd, wel de Groningse band Switch. De jury- en publiekswinnaar worden beloond met een cd-contract en een tour van ruim twintig optredens.

Cultuurwoensdag, 31 maart 2010

Solist Reina Hibma wint concours in eerste divisie

Leeuwarden - Met 84 punten in de eerste divisie heeft Reina Hibma uit Minnertsga afgelopen zaterdag het solistenconcours gewonnen van de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Friesland (CBMF) en de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM). De altsaxofoniste speelde Pequeña Czarda van Pedro Itturalde.

Economiewoensdag, 31 maart 2010

Investeerder koopt bouwer Groot Lemmer

Lemmer - Bouwbedrijf Groot Lemmer, dat gespecialiseerd is in het maken van houten bruggen en sluisdeuren, krijgt een nieuwe eigenaar. Investeerder Eugène Dekker, eigenaar van D&T Corporate Finance in Amsterdam, heeft het bedrijf overgenomen van de IJsselmeer Betongroep (IJB). Funderingsbedrijf IJB heeft het bedrijf zeven jaar na aankoop nu doorverkocht.

Economiewoensdag, 31 maart 2010

Reed Elsevier verkoopt titels aan uitgever Eisma

Leeuwarden - Reed Business Informatie (RBI) verkoopt zestien titels aan Eisma Media Groep. De verkoop maakt onderdeel uit van een reorganisatie bij RBI in Doetinchem.

Hoofdartikelwoensdag, 31 maart 2010

Obama, geen tweede Sarkozy

Even leek het er op dat de Amerikaanse president Barack Obama dezelfde treurige neergang zou beleven als zijn ambtgenoot Nicolas Sarkozy. De Franse president kreeg in provinciale verkiezingen deze maand een flinke afstraffing. Zijn centrumrechtse partij bleef steken op een derde van de stemmen terwijl links een ruime meerderheid kreeg. Onder de Franse kiezers heerst grote onvrede over de werkloosheid, de hoge kosten van het levensonderhoud en de hervormingsplannen van Sarkozy. De Fransen, die een paar jaar geleden nog laaiend enthousiast waren over Sarkozy, zijn op hem uitgekeken, zoals deze krant zaterdag al schreef.

Regiowoensdag, 31 maart 2010

Oplossingen voor paalrot zijn er wel, maar niemand wil betalen

Leeuwarden - ,,Het is geen stijl: één boer wil een laag waterpeil in de sloot, en wij hebben als omwonenden geen rechten.”

Regiowoensdag, 31 maart 2010

Wyns wil kavels kopen om jongeren te trekken

Wyns - De Vereniging Dorpsmolens Wyns/Bartlehiem/Tergracht wil geld steken in de aankoop van grond voor nieuwbouwhuizen in Wyns. Hiermee zouden de prijzen van de te bouwen huizen gedrukt kunnen worden, zodat ze aantrekkelijk worden voor starters.

Regiowoensdag, 31 maart 2010

Noord-Brabant maakt zich niet druk

Uden - De provincie Noord-Brabant kijkt verbaasd en licht geamuseerd naar de discussie die in Fryslân is losgebarsten over het al dan niet openblijven van de Vliegbasis Leeuwarden. Gedeputeerde Van Heugten: ,,Wij kennen Leeuwarden toch vooral van de vele klachten.”

Regiowoensdag, 31 maart 2010

Twee Friezen op lijst van CU, vier op die van VVD

Leeuwarden - Opgeteld zes Friezen staan op de kandidatenlijsten voor Kamerleden van de VVD en de ChristenUnie. Maar geen van hen heeft vooralsnog een grote kans om in de Tweede Kamer te komen.

Regiowoensdag, 31 maart 2010

Atsma hoogst geplaatste parlementariër bij CDA

Leeuwarden - Harry van der Molen uit Leeuwarden is kandidaat voor een plek in de Tweede Kamer namens het CDA. De oud-voorzitter van de jongerenafdeling van de partij en beoogd fractievoorzitter in Leeuwarden, als Thea Koster wethouder wordt, staat op plaats 44 op de gisteren gepresenteerde conceptlijst. Op 23 en 24 april stelt het congres de definitieve lijst vast.

Geloof & Kerkwoensdag, 31 maart 2010

Fulltime predikant wordt minderheid

Utrecht - Gemeenten die in de toekomst nog een fulltime predikant kunnen aanstellen, worden een minderheid in de Protestantse Kerk. 60 procent van de gemeenten zal geen fulltime predikant meer kunnen betalen. Kleine gemeenten zullen bijna wel moeten samenwerken voor een herder op de kansel.

Sportwoensdag, 31 maart 2010

Harkemase Boys ligt op koers voor een reprise

Sneek - Na de competitiezege op PKC’83 (5-3) werd er zaterdag al over gesproken: door de aanhoudende prijzenjacht zou het voor hoofdklasser Harkemase Boys wel weer eens een lang seizoen kunnen worden. Vorig jaar won de ploeg van trainer Henk de Jong twee prijzen en deed ze mee om nog drie andere.

Sportwoensdag, 31 maart 2010

Sneek Wit Zwart en DIO Oosterwolde door in beker

Leeuwarden - Van de acht ploegen in de kwartfinale van de noordelijke beker, komen er drie uit Fryslân. Naast Harkemase Boys bekerden gisteren ook Sneek Wit Zwart en DIO Oosterwolde verder. Voor LAC Frisia 1883 (Leeuwarden) en LSC 1890 (Sneek) werd de achtste finale het eindstation.

Sportwoensdag, 31 maart 2010

Sneek Wit Zwart en DIO Oosterwolde door in beker

Leeuwarden - Van de acht ploegen in de kwartfinale van de noordelijke beker, komen er drie uit Fryslân. Naast Harkemase Boys bekerden gisteren ook Sneek Wit Zwart en DIO Oosterwolde verder. Voor LAC Frisia 1883 (Leeuwarden) en LSC 1890 (Sneek) werd de achtste finale het eindstation.

Sportwoensdag, 31 maart 2010

Contractverlenging Menzo definitief

Leeuwarden - Stanley Menzo is ook volgend seizoen trainer van SC Cambuur. Nadat de trainer en de club al tot een akkoord waren gekomen over een langere verbintenis gaf gisteravond ook de Raad van Commissarissen groen licht.

Sportwoensdag, 31 maart 2010

Konings ontslagen bij sv Urk

Urk - Het bestuur van voetbalvereniging Urk heeft trainer Henk Konings op non-actief gesteld. De Drachtster, volgend seizoen trainer van Jubbega, wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten.

Sportwoensdag, 31 maart 2010

Westra op dreef in Driedaagse De Panne

Oudenaarde Wielrenner Lieuwe Westra uit Mûnein heeft zich op de dag dat bekend werd dat zijn ploeg Vacansoleil geen uitnodiging ontvangt voor deelname aan de Ronde van Frankrijk van voren laten zien. In de eerste etappe van de Driedaagse De Panne - Koksijde eindigde de Fries als zesde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties