Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 maart 2012.

Cultuurzaterdag, 31 maart 2012

Literaire avond opent seizoen voor De Oldehove

Leeuwarden | Het Historisch Centrum houdt samen met theatermaker Tim Dijkstra op 14 april een literaire avond in De Oldehove in Leeuwarden. ‘De Skeve Editie’ van het evenement bestaat uit voordrachten, poëzie, komedie en muziek door onder anderen Arjan Hut, Jacob Bosma, Eelco Sijtsma en rapper Madoc.

Cultuurzaterdag, 31 maart 2012

Peter van der Zwaag nieuwe hoofdredacteur

Leeuwarden | Peter van der Zwaag wordt vandaag benoemd tot hoofd-/eindredacteur van de Friese Orgelkrant. Hij neemt na vijftien edities het stokje over van Johan Sjoukema.

Hoofdartikelzaterdag, 31 maart 2012

Dichter bij het verraad van Judas

Op weg naar Goede Vrijdag komt het verhaal van het verraad van Jezus door Judas steeds dichterbij. In het Johannes-evangelie staat dat verraad in een uitermate geladen context. Het begint met de voetwassing: als voorbereiding op de laatste maaltijd met zijn discipelen wast Jezus hun voeten. Ook die van Petrus, die uitroept dat hij zijn voeten toch niet kan laten wassen door zijn Heer en meester. Maar hij geeft toe als Jezus zegt dat Petrus anders niet bij hem kan horen.

Regiozaterdag, 31 maart 2012

Surhuisterveen krijgt ijs- en chocoladefabriek met streekproducten

Surhuisterveen | De provincie Fryslân trekt vijftigduizend euro subsidie uit voor een nog op te richten ijs- en chocoladefabriek in Surhuisterveen. Initiatiefnemer Jos Blom, die tevens eigenaar is van ijs- en chocoladewinkel PUUR in het dorp, wil bij de productie in zijn fabriek zoveel mogelijk gebruik gaan maken van lokale streekproducten.

Regiozaterdag, 31 maart 2012

Bredere fietspaden en felle kleuren voor e-fiets

Drachten | Bredere fietspaden met inhaalstroken voor elektrische fietsen, een jaarlijkse gehoortest voor oudere fietsers en e-bikes in felle kleuren. Het is een greep uit de aanbevelingen van de 55 technasiumleerlingen van het csg Liudger in Drachten die in acht groepjes onderzoek deden naar het effect van de elektrische fiets in het verkeer. Zij deden dat in opdracht van de Fietsersbond, de belangenvereniging voor fietsers. Die nam het rapport gisteren in ontvangst.

Regiozaterdag, 31 maart 2012

We waren en voelden ons veilig op het onderduikadres

Ze blijven aangrijpend, de verhalen over de Joodse onderduikers uit de Tweede Wereldoorlog. Ze getuigen niet alleen van het leed dat de Joden is berokkend, maar ook van de moed en opofferingsgezindheid van de gastgezinnen.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 maart 2012

Kerk zou voor doven moeten opkomen

Als de Protestantse Kerk gaat bezuinigen op het dovenpastoraat ontstaat er een noodsituatie. Dat zegt Adri Dingemanse, dovenpastor voor het Noorden. Hij hoopt dat de synode het tij nog wil keren.

Sportzaterdag, 31 maart 2012

Heerenveen zint op eerste zege in Groningen sinds 2008

Als sc Heerenveen nog stiekem uitzicht wil houden op een plaatsbewijs voor de Champions League, zal er vanavond in de Euroborg afgerekend moeten worden met FC Groningen. In de derby van het Noorden azen de manschappen van trainer Ron Jans op de eerste uitzege sinds eind 2008.

Sportzaterdag, 31 maart 2012

Harkemase Boys komt met auditie voor spelers

Harkema | Zaterdagtopklasser Harkemase Boys heeft een bijzonder initiatief genomen om de selectie voor volgend seizoen nog verder te versterken. De club roept alle ambitieuze voetballers uit het Noorden op om zich te melden bij de sponsorgroep. Spelers mogen dan proberen een contract af te dwingen. Ook spelers uit de omgeving die vinden dat zij een hoger niveau aankunnen dan waar zij nu op acteren, krijgen een kans na aanmelding per mail (sponsorgroep@harkemaseboys.nl).

Sportzaterdag, 31 maart 2012

VC Sneek hervat strijd om titel met fitte groep

Sneek | Trainer-coach Petra Groenland van VC Sneek beschikt tegen Sliedrecht Sport vanavond in het derde duel om de landstitel in het damesvolleybal over een fitte selectie. Dat betekent dat ook Roos van Wijnen, die al het hele seizoen scheenbeenklachten heeft, kan spelen. Het duel in Sneek is het derde van de best-of-five in de finale om het kampioenschap. De tussenstand is 1-1. Morgen is in Sneek ook de vierde wedstrijd. Indien nodig is het vijfde duel woensdag in Sliedrecht.

Sportzaterdag, 31 maart 2012

Stockcar-crossers zijn één grote familie

Met de komst van de lente komen ook de auto- en motorsporters weer tot bloei. In Emmer-Compascuum gaat vandaag het stockcarseizoen van start. Willem Hein de Haan is erbij. Zijn drijfveer? ‘It machtige lûd en de taktysk spul.’

Sportzaterdag, 31 maart 2012

Grasbaanseizoen start zonder ‘Belg’ Dirk Fabriek

Leeuwarden | Wie niet beter weet, zou kunnen denken dat het om een grap gaat. Maar het is toch echt zo: op 1 april, morgen dus, gaat het nieuwe grasbaanseizoen van start. Traditiegetrouw zal dat zijn in Vries. In die Drentse plaats is al sinds jaar en dag een week voor Pasen de eerste wedstrijd in de strijd om de diverse ONK’s (open Nederlands kampioenschappen). Het Friesch Dagblad blikt vooruit op het nieuwe seizoen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties