Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 31 mei 2013.

Cultuurvrijdag, 31 mei 2013

Stormloop op lessen Jeugdtheaterschool

Leeuwarden | Bijna honderd kinderen en jongeren uit Fryslân hebben zich de afgelopen weken aangemeld voor theaterlessen bij de Jeugdtheaterschool in Leeuwarden. ,,Het is een ware stormloop”, aldus woordvoerster Hester Berkelmans. ,,Alle korte cursussen zitten al vol. Wie zich nu nog aanmeldt, kan pas in januari terecht.”

Cultuurvrijdag, 31 mei 2013

Sult biedt podium aan jonge theatermaker

Leeuwarden | Teatergroep Sult is op zoek naar een jonge theatermaker die zijn/haar idee voor een locatievoorstelling in Súdwest-Fryslân gerealiseerd wil zien worden. Sult wil in het najaar van 2015 een theaterstuk opvoeren van een jong talent.

Cultuurvrijdag, 31 mei 2013

Jongerenproject rond iepenloftspul in Jorwert

Jorwert | Jongeren uit Jorwert worden dit jaar actief betrokken bij het iepenloftspul in hun woonplaats. Stichting Iepenloftspul Jorwert heeft vanwege het zestigjarig bestaan samen met Tryater een jeugdproject opgezet dat jongeren enthousiast moet maken over theater. De Jorwerter jeugd werkt onder leiding van regisseur-in-opleiding Rozemarijn Strubbe aan verschillende acts die op de slotavond van het iepenloftspul zullen worden uitgevoerd. ,,De acts zijn op 21 september langs de route naar de Notaristún te zien voorafgaand aan De klokkelieder fan Nij Daam”, aldus Strubbe.

Economievrijdag, 31 mei 2013

Tuincentrum in Wolvega

Wolvega | Woonboulevard Home Center in Wolvega wil uitbreiden met een tuincentrum. De winkel moet aansluiten op een pand aan de Frisaxstraat, die met een nieuwe voorgevel en een kantoorbrug met Home Center wordt verbonden. Het tuincentrum zal gerund worden door een franchiser in tuinartikelen.

Hoofdartikelvrijdag, 31 mei 2013

De school en de blik op het werkveld

Een generatie die in angst leeft”, zo omschreef de Italiaanse minister Enrico Giovanni gisteren de Europese jongeren. Hij deed samen met zijn collega’s uit Frankrijk en Duitsland de oproep om harder te strijden tegen jeugdwerkloosheid. Die is de afgelopen jaren zo hoog geworden dat het een ,,rechtstreekse bedreiging is van de Europese eenwording”, zei de Duitse minister Wolfgang Schäuble.

Regiovrijdag, 31 mei 2013

Centrale As bijna een jaar later klaar

Nijega | De Centrale As, de nieuwe autoweg tussen Nijega en Dokkum, kan niet in december 2015 opgeleverd worden, zoals steeds de bedoeling is geweest. De provincie Fryslân houdt nu rekening met een oplevering in het najaar van 2016. Dat schrijft gedeputeerde Sietske Poepjes in een brief aan Provinciale Staten.

Regiovrijdag, 31 mei 2013

Geen geld voor opknappen molen Winsum

Winsum | De poldermolen Langwert bij Winsum blijft voorlopig nog een tijdje gehavend in het weiland staan. De gemeenteraad van Littenseradiel wil vooralsnog voor het opknappen van de molen, die vanaf de weg Leeuwarden-Wommels goed zichtbaar is, geen geld uittrekken. Wethouder Douwe Willemsma betreurt het standpunt van de raad. Het college bekijkt of er in de begroting voor 2014 toch geld kan worden vrijgemaakt voor de restauratie.

Regiovrijdag, 31 mei 2013

Mobiel betalen voor parkeren in Dokkum

Dokkum | Parkeren in Dokkum moet aantrekkelijker worden. Het college van B en W van de gemeente Dongeradeel komt met een voorstel om het zogenoemde belparkeren in te voeren. Ook wil zij parkeren aan de rand van de stad gratis maken om de parkeer- en verkeersdruk in de binnenstad te verminderen. Hier moet dan 133.000 euro aan bezuiniging tegenover staan.

Regiovrijdag, 31 mei 2013

Met hulp van andermans netwerk de bijstand weer uit

Leeuwarden | Door een misverstand over zijn contractverlening raakte Danny de Vries (24) een jaar geleden zijn baan als facilitair medewerker in het ziekenhuis van Leeuwarden kwijt. Hij kwam werkloos thuis te zitten, raakte in de bijstand en al zijn pogingen om een baan te krijgen mislukten. ,,Er is nu eenmaal is niet veel werk op dit moment.”

Geloof & Kerkvrijdag, 31 mei 2013

PKN Amsterdam boeit jongeren

Amsterdam | De duizendste stagiair van het project ‘maatschappelijke stage’ van de Protestantse Kerk (Gemeente) Amsterdam is gisteren door coördinator Elianne Schultz in het zonnetje gezet. Imane ben Abdelmoumer, vmbo-leerling, doet tijdens haar stage diverse klussen voor kerk en diaconie.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 mei 2013

Sint Jozefparochie Aduard-Zuidhorn gaat moedig voorwaarts

De rooms-katholieke parochie Aduard-Zuidhorn viert dit jaar haar 250-jarig bestaan. Vandaag is in Zuidhorn de presentatie van het jubileumboek Van schuilkerk naar levende parochie.

Sportvrijdag, 31 mei 2013

Heerenveen-supporters zeggen vertrouwen op

Heerenveen | De besturen van de supportersclubs FeanFan en Nieuw Noord hebben gisteren per brief het vertrouwen opgezegd in de directie en Raad van Commissarissen (RvC) van sc Heerenveen. Ze zien voor de toekomst onvoldoende draagvlak dat de clubleiding Heerenveen weer in een rustig vaarwater kan brengen en de ontstane tweespalt in en rondom de club kan oplossen. Morgenavond zullen de besturen van de supportersclubs in Heerenveen een toelichting geven aan de leden.

Sportvrijdag, 31 mei 2013

VC Sneek haalt talent Ilse Janssen binnen

Sneek | Volleybalclub VC Sneek heeft passer/loper Ilse Janssen voor komend seizoen vastgelegd. Het Apeldoornse talent, dat pas vijftien jaar is geworden en al twee seizoenen in de eredivisie speelt, werd begeerd door vele clubs. Ze is een bekende van trainer-coach Petra Groenland, die haar begeleide op het EK voor jeugdteams. ,,Ik verwacht dat ze het team completer maakt door haar aanvalskracht aan de buitenkant.’’ De selectie bestaat thans uit twaalf speelsters.

Sportvrijdag, 31 mei 2013

De vv Leeuwarden is niet meer, maar de herinneringen blijven

Leeuwarden | Dat voetbalvereniging Leeuwarden met stadgenoot Rood Geel komend seizoen opgaat in de nieuwe fusieclub SC Leovardia was al bekend. Maar niet bekend was wanneer de club voor het laatst een officiële wedstrijd zou spelen. Gisteravond viel voor de zaterdagtak het doek in Heeg. En in Leeuwarden verloor de zondagtak in de nacompetitie van de derde klasse na verlenging van het Drentse Wacker (2-4). Einde seizoen. Einde club.

Sportvrijdag, 31 mei 2013

COLUMN: Geel? Mijn droom is rood-wit-blauw

Misschien ben ik wel de eerste. Columnist die met zijn stukje bezig is terwijl hij buiten staat te bekijken hoe zijn tijdritfietsen worden afgesteld. Eigenlijk zou ik me daar volledig op moeten concentreren. Want ze zijn alles voor me. Samen zijn we één. Lieuwe Westra is incompleet zonder zijn rijwiel.

Sportvrijdag, 31 mei 2013

Room te duur voor Cambuur, exit Hemmen nabij

Leeuwarden | Eloy Room wordt niet de nieuwe doelman van SC Cambuur. De naam van de Vitesse-doelman werd de afgelopen dagen door diverse media nadrukkelijk in verband gebracht met de Leeuwarders, maar hij bleek enkele weken geleden al te duur en niet beschikbaar. Dat laatste geldt waarschijnlijk ook voor Michiel Hemmen. De huidige Cambuurspits wil niet langer wachten op een aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties