Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 juli 2010.

Cultuurzaterdag, 31 juli 2010

Smallingerland presenteert canon op 11 september

Drachten - De Canon van Smallingerland verschijnt tijdens Open Monumentendag op 11 september. Dat heeft initiatiefnemer Smelne’s Erfskip gemeld. In het boek wordt de geschiedenis van de gemeente Smallingerland verteld in 31 verhalen over ‘belangrijke gebeurtenissen en boeiende figuren’.

Cultuurzaterdag, 31 juli 2010

Dichtwedstrijd op Twitter in Friese boekenmaand

Leeuwarden - Tresoar en Stichting It Fryske Boek hebben een gedichtenwedstrijd op Twitter uitgeschreven. De wedstrijd wordt gehouden in het kader van de Moanne fan it Fryske Boek, die in september plaatsvindt. Dat heeft een woordvoerder van Tresoar gisteren gemeld.

Hoofdartikelzaterdag, 31 juli 2010

De ‘C’ van het CDA: vervagen...

Het is een merkwaardig verhaal dat vijf Brabantse CDA-afdelingen houden. Ze zeggen dat het CDA niet exclusief christelijk moet zijn in de verworteling van de kernwoorden van de partij. Enkele van die woorden zijn: solidariteit, rentmeesterschap en rechtvaardigheid. In het CDA is de Bijbel de grondslag voor deze kernbegrippen, maar er zijn ook andere inspiratiebronnen voor dezelfde begrippen. Door die andere bronnen te benoemen, zullen mensen uit andere tradities dan die op de Bijbel zijn gebaseerd, zich meer thuisvoelen in het CDA. Zo ongeveer de Brabantse afdelingen.

Regiozaterdag, 31 juli 2010

Op vakantie of aan het werk, en toch de SKS volgen

Stavoren - ‘Joure nu aan kop’. ‘Slechts 1 scheepslengte tussen Joure en Bolsward. Maar nog wel aan kop’. ‘Joure als eerste op weg naar finish’. ‘Gewonnen!!’.

Regiozaterdag, 31 juli 2010

Einde seizoen? De overall aan en sleutelen maar

Rijs - Het begon met ganzen, fazanten en parkieten, maar de vogels maakten steeds meer plaats voor glijbanen, waterattracties en andere speeltoestellen. Voličres staan er al lang niet meer in Sybrandy’s Speelpark. Toch blijft de naam vogeltjespark hangen.

Regiozaterdag, 31 juli 2010

Verdachten mishandeling melden zich

Leeuwarden - De drie jongens die verdacht worden van een mishandeling in de McDonald’s in Goutum hebben zich gemeld bij de politie. Op 25 juni sloegen zij een achttienjarige Jelsumer. Na plaatsing van hun foto op de site dadergezocht.nl begon via Geen Stijl en de Telegraaf een ware heksenjacht op internet.

Regiozaterdag, 31 juli 2010

De winst van de AED is niet in geld uit te drukken

Leeuwarden - Elk dorpshuis of verenigingsgebouw heeft er één of wil er één: een Automatische Externe Defibrillator (AED). Zo'n reanimatie-apparaat aan de muur geeft een veilig gevoel, maar wat levert het de samenleving als geheel op? Voor intensivist Michaël Kuiper van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is de AED als fenomeen onomstreden.

Regiozaterdag, 31 juli 2010

Alarmering voor AED’s is een rommeltje

Leeuwarden - In Fryslân zijn genoeg vrijwilligers om de honderden geplaatste AED’s te bedienen, maar een goed systeem om ze te alarmeren ontbreekt. Dit tot grote frustratie van de betrokken hulpverleners. Een koppeling met de meldkamer kan in Drenthe wel, maar stuit in Fryslân op verzet.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 juli 2010

Weekend lang gebed olieramp BP in Golf van Mexico

Louisiana - De Louisiana Interchurch Conference in Louisiana houdt dit weekend gebedsbijeenkomsten voor de slachtoffers van de olieramp in de Golf van Mexico. Gisteravond was de eerste samenkomst in het Houma/Terrebonne Civic Center. Bijna twintig kerken uit heel Louisiana zijn lid van het platform. Ook in plaatselijke kerken waren samenkomsten.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 juli 2010

Via de uitleen-dvd God en de Bijbel leren kennen

Zwaag - Dr. Quinn, EO’s Kinderkrant of de film Fireproof kun je niet in een reguliere videotheek huren. Wel via internet bij de Evangelische Video Stichting (EVS). Dit jaar bestaat de EVS, het levenswerk van Ruud (64) en Anneke (60) Dankelman, twintig jaar.

Sportzaterdag, 31 juli 2010

‘Marathon Driezum is foar ús as in wike fakânsje’

De Paardendagen Driezum-Wâlterswâld zijn voor deelnemers ook na 21 jaar een hoogtepunt in het zomerseizoen. De organisatie plakt er het etiket Open Fries Kampioenschap op, maar dat zegt rijders, helpers en het publiek niet veel. De titel is ook wat het waard is, want dit spektakel blijft gewoon een ‘wilde’ wedstrijd.

Sportzaterdag, 31 juli 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen? Of simpelweg een vraag, opmerking of mening? Het kan allemaal.

Sportzaterdag, 31 juli 2010

‘Schuifpuzzel Cambuur’ biedt veel mogelijkheden

Loenen - Cambuur en 4-3-3, dat was vorig seizoen als een legpuzzel: goede stukje op de juiste plaats, klaar is Kees. Hoe anders is het met het 4-4-2-systeem waar ze vermoedelijk het seizoen mee begint: de legpuzzel is een schuifpuzzel geworden, zéker op het middenveld. Want? Meer stukjes, die ook nog eens op soms wel drie plaatsen passen. En, dat zo vinden zelfs de spelers, is alleen maar goed: opties te over.

Sportzaterdag, 31 juli 2010

Heerenveen overtuigt bij laatste test

Heerenveen - sc Heerenveen heeft de laatste test in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met verve doorstaan. Tegen Real Mallorca toonde de ploeg van trainer Ron Jans zich in een slecht gevuld Abe Lenstra Stadion uiterst effectief. Bij rust was de Spaanse nummer vijf van de vorige voetbaljaargang al gezien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties