Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 31 juli 2012.

Cultuurdinsdag, 31 juli 2012

Rappers brengen voor tv-programma ode aan Hindeloopen

Hindeloopen | Zes rappers, onder wie Mr. Polska, komen maandag en dinsdag naar Hindeloopen voor opnames voor het nieuwe televisieprogramma De Invasie van de TROS. In dit programma bezoeken rappers Brownie Dutch, Nega, Kleine Viezerik, Mr. Polska, Murda Turk en Sjaak wekelijks een authentieke plaats in Nederland. Ze begeven zich twee dagen onder de inwoners en sluiten hun bezoek af met een rap over het dorp. In Hindeloopen doen ze dat dinsdag om 20.00 uur bij de Oude Haven.

Economiedinsdag, 31 juli 2012

Maatschap Dijkstra uit Ee stapt in praktijkschool

Oentsjerk | Praktijkschool PTC+ is opnieuw verkocht. Maatschap Dijkstra en zoon uit Ee is de nieuwe eigenaar. In maart werd de verkoop van het complex al beklonken met ondernemer Rinse Kootstra uit Opende (Gr.). Maar dat liep stuk op de financiering.

Economiedinsdag, 31 juli 2012

Opdracht ingenieursbureaus voor aanpak geluidshinder

Heerenveen | Een combinatie van de ingenieursbureaus Oranjewoud, Royal HaskoningDHV en Witteveen+Bos heeft een opdracht binnengesleept voor het bestrijden van geluidshinder langs autosnelwegen. De combinatie heeft de opdracht verworven van Rijkswaterstaat om het project Project Lucht en Geluid (PLuG) uit te voeren. Uiteindelijk moet het onderzoek duidelijkheid bieden waar de geluidshinder normen overschrijdt en aanpak noodzakelijk is. De combinatie heeft de opdracht gekregen omdat ze volgens de criteria van Rijkswaterstaat de beste kwaliteit biedt tegen de laagste prijs.

Hoofdartikeldinsdag, 31 juli 2012

Ondanks zomer mag campagnevoeren best

Hoewel de financieel specialisten in de Tweede Kamer donderdag nog debatteren over de financiële situatie in Griekenland, is het deze tijd verder stil in het parlementsgebouw. Ook voor politici is het zomer en tijd om op vakantie te gaan. Bovendien is het gebruikelijk dat er in de zomer reces is en het wetgevende proces stil ligt. Dan is het tijd voor, afgezien van de vakantiereis, dossiers lezen en werkbezoeken.

Regiodinsdag, 31 juli 2012

Wirdumse: geen hoop zonder medicijn

Wirdum | ,,Ik heb er de hele nacht wakker van gelegen”, vertelt Foekje Wolters (46) uit Wirdum. Ze reageert op het voorstel van het College van Zorgverzekeringen (CVZ) om de vergoeding voor de dure medicatie voor de zeldzame ziektes Pompe en Fabry te schrappen.

Regiodinsdag, 31 juli 2012

Wethouders in Harlingen mogen aanblijven

Coalitiebreuk

Regiodinsdag, 31 juli 2012

Bleker snijdt in ‘overbodige’ natuurregels

Leeuwarden | Staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) gaat in dertien natuurgebieden die deel uitmaken van het Europese netwerk Natura 2000 schrappen in de regels die bepaalde plant- en diersoorten beschermen. Hij wil zo meer ruimte bieden voor economische en maatschappelijke activiteiten in de natuurgebieden.

Regiodinsdag, 31 juli 2012

Gerhard Pietersma thuis in gele trui na perfecte tijdrit

De Veenhoop | Gerhard Pietersma gaat vandaag als geletruidrager het thuiswater op bij Earnewâld. De schipper van de Twee Gebroeders won gisteren voor het eerst in zijn negenjarig bestaan als schipper op Earnewâld de wedstrijd bij De Veenhoop. Dat was een onoverzichtelijke tijdrit op de Wide Ie.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 juli 2012

Molen Jeruzalem kan weer draaien

In het bloedhete Israël is de Montefiore-molen de afgelopen maanden herrezen. Het was een droomklus in Jeruzalem. Een impressie van een Fries wonder in Jeruzalem.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 juli 2012

Levenslang voor Gujarat-moorden

Ahmedabad | Een Indiase rechtbank heeft gisteren 21 mensen veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moorden op elf moslims tijdens enkele van de ergste religieuze rellen, een decennium geleden, in de westelijke staat Gujarat. In dezelfde zaak sprak de rechtbank ook 61 mensen vrij wegens gebrek aan bewijs. Tientallen relschoppers stonden terecht voor de aanval op een moslimfamilie in de stad Visnagar.

Sportdinsdag, 31 juli 2012

De PC van 1962: de architect en zijn twee mede-uitvoerders

Tzummarum | Louter het scherpe oog van de onvervalste kenner heeft op de vijfde woensdag na 1 juli 1962 de uitkomst van de 109e PC voorzien. Jazeker, wat de stellerij betreft kun je de geslepen Harlinger ‘ouwe seun’ Drewis Smedinga (39) wel om een boodschap sturen, maar van de groeibriljantjes Sjoerd Heeringa (18) en Gerrit Okkinga (20) mag toch niet verwacht worden dat ze nu al ‘t Sjűkelân veroveren?

Sportdinsdag, 31 juli 2012

Marten van der Leest geniet van z’n vrijheid

Dronryp | Tegen wil en dank vertolkte Marten van der Leest vorig seizoen één van de hoofdrollen op de PC. De aftocht via de zijdeur, nadat zijn maten Folkert van der Wei en Herman Sprik zijn handblessure in zodanige proporties opbliezen dat in de tweede omloop de reeds geëlimineerde Jan Dirk de Groot opgesteld kon worden, zorgde voor reuring binnen het doorgaans zo rustige kaatswereldje. Zó ging je niet met elkaar om.

Sportdinsdag, 31 juli 2012

Partuur Olijnsma trekt hoofdprijs uit de 16 PC-lootjes

Franeker | De loting voor de 159e PC morgen in Franeker is - op papier - voor het partuur Martijn Olijnsma, Hylke Bruinsma en Alle Jan Anema het best uitgepakt. Het trio, dat afgelopen weekeinde in Sexbierum en Arum won en daardoor vol zelfvertrouwen naar ‘t Sjűkelân afreist, zit als enige serieuze kanshebber in het onderste blokje van acht parturen.

Sportdinsdag, 31 juli 2012

Hardlopers en doodlopers; de val van een kampioen

Elke maand verschijnen er nieuwe hardloopboeken. Bekende Nederlanders die hardlopen en hun ervaringen delen. Hardlopers met een bijzondere geschiedenis. Hardlopers die extreme dingen doen. Of gewoon hardlopers die leuk kunnen schrijven over wat elke hardloper meemaakt. De lezende hardloper wil vermaakt worden met verhalen waarmee hij zich kan identificeren. Hardloopboeken bestaan bij de gratie van de herkenning.

Sportdinsdag, 31 juli 2012

De 49e Revanche Freule verhuist naar Hilaard

Leeuwarden | De 49e Revanche Freule wordt dit jaar niet in Jellum gehouden maar in buurdorp Hilaard. Het veld van kaatsclub ‘de Twa Doarpen’ in Jellum kreeg in april van dit jaar een nieuw drainagesysteem en door de natte weken eerder deze maand is de grasmat nog niet bespeelbaar.

Sportdinsdag, 31 juli 2012

Cambuur speelt tijdens open dag tegen Emmen

Leeuwarden | SC Cambuur speelt zaterdag tijdens de open dag van de club een oefenwedstrijd tegen FC Emmen. Het duel in het Cambuurstadion begint ’s middags om vier uur.

Sportdinsdag, 31 juli 2012

Cambuur komt er niet uit met Soolsma

Leeuwarden | Nick Soolsma wordt niet de nieuwe rechtsbuiten van SC Cambuur. Dat meldden bronnen rondom de club gisteravond.

Sportdinsdag, 31 juli 2012

De Jong en Maatman in subtop bij Open NK schaklen

Dieren | Migchiel de Jong heeft op het Open Nederlands kampioenschap schaken in Dieren zijn eerste nederlaag geleden. De regerend Fries kampioen uit Leeuwarden verloor in de zesde ronde van Willy Hendriks en viel daardoor in het tussenklassement terug naar de zesde plaats.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties