Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 31 juli 2014.

Regiodonderdag, 31 juli 2014

Huis in brand als schreeuw om hulp

Oostrum - Ze raakte in paniek en dacht niet meer goed na, verklaarde een 31-jarige vrouw uit Damw‚ld tegenover de rechter. Daardoor kon het gebeuren dat ze op 21 maart de keukengordijnen in haar woning in Oostrum met een aansteker in brand stak.

Regiodonderdag, 31 juli 2014

Oude ring terug op Ameland

Ameland - Museum Sorgdrager in Hollum op Ameland exposeert van 5 augustus tot eind november een bijzondere gouden ring. Het sieraad werd in het voorjaar van 2012 gevonden in het weiland nabij het gemeentehuis in Ballum. Op die plaats stond van 1425 tot 1829 het Camminghaslot, de woning van de adellijke familie Van Cammingha, die twee eeuwen regeerde over het eiland. Of de ring door iemand uit die familie gedragen is, wordt tijdens de expositieperiode onderzocht, evenals wie de maker is. Vooralsnog is alleen duidelijk dat hij waarschijnlijk tussen 1550 en 1600 gemaakt is.

Regiodonderdag, 31 juli 2014

Geen werk voor praktijkschoolleerlingen

Dokkum - Het wordt de komende jaren steeds moeilijker om passend werk te vinden voor leerlingen van het praktijkonderwijs. Dat zegt Tjeert Bandstra, vertrekkend directeur van de J.J. Boumanschool, de christelijke school voor praktijkonderwijs in Dokkum. Hij maakt zich zorgen.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 juli 2014

Bisschoppen: verwerp Jodenhaat

Utrecht - De Nederlandse bisschoppen waarschuwen met klem tegen de toename van Jodenhaat die zij zowel in Nederland als in andere landen waarnemen. De bisschoppen zien zich verplicht om elke vorm van antisemitisme krachtig te veroordelen en om haat tegen Joden categorisch te verwerpen, zo staat in een verklaring die zij gisteren naar buiten brachten.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 juli 2014

Stille tocht in Enschede voor christenen Midden-Oosten

Enschede - De Syrisch-orthodoxe gemeenschap houdt zondag een stille tocht in Enschede. Met de tocht wil de gemeenschap de aandacht vestigen op de schrijnende situatie van christenen in het Midden-Oosten.

Sportdonderdag, 31 juli 2014

Bilal vertrekt bij Heerenveen

Rotterdam/Heerenveen - Eigenlijk wilden ze het in Rotterdam stilhouden tot na het Europese duel met Besiktas, maar hoewel Heerenveens manager voetbalzaken Hans Vonk nog een slag om de arm hield (,,deze morgen moeten we de finishing touch geven") lijkt niets een transfer van aanvaller Bilal Basacikoglu vanuit Frysl‚n naar de Kuip nog in de weg te staan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties