Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 31 augustus 2010.

Cultuurdinsdag, 31 augustus 2010

Aline Schipper nieuwe dirigent Blaast de Bazuin

Surhuisterveen - Brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen heeft een nieuwe dirigent. Aline Schipper nam vorige week de dirigeerstok over van Bienze IJlstra die na negen jaar afscheid nam. Met Aline Schipper als nieuwe dirigent heeft de 111-jarige brassband een primeur. Niet eerder leidde een vrouw de brassband. De 23-jarige Schipper woont in Groningen en studeerde in juni af op euphonium aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Momenteel zit ze in het laatste jaar van haar directie-opleiding. Ze is dirigent van fanfare Juliana uit Oldehove, geeft les aan jeugdige blazers en speelt euphonium bij de Provinciale Brassband Groningen.

Cultuurdinsdag, 31 augustus 2010

Tien nieuwe titels bij ‘sutelaktie’ in de Stellingwerven

Oldeberkoop - Met liefst tien nieuwe titels in het assortiment is gisteren de ‘sutelaktie‘ in de Stellingwerven begonnen. Niet eerder in de geschiedenis van de jaarlijkse huis-aan-huis-boekenverkoop werd met zoveel nieuwe boeken afgetrapt, meldt Stichting Stellingwarver Schrieversronte die de verkoop organiseert.

Cultuurdinsdag, 31 augustus 2010

Fries Museum: niet alleen kunst telt, ook het verhaal

Leeuwarden - Het Fries Museum heeft deze week drie specialisten van het TNO op bezoek om te bekijken hoe de kennis van conservatoren beter bewaard kan blijven. De resultaten van deze inventarisatie worden waarschijnlijk gebruikt om een database te ontwikkelen die bruikbaar is voor de hele Nederlandse museumsector. Dat meldde het Fries Museum gisteren.

Economiedinsdag, 31 augustus 2010

Schiphol klimt uit het dal

Schiphol - Meer passagiers, meer vracht, meer winst maar minder omzet. Schiphol Group is ,,redelijk tevreden’’ over de behaalde resultaten in de eerste helft van 2010 en stelde gisteren de winstverwachting voor het hele jaar naar boven bij. Het luchthavenbedrijf rekent nu op een winst van 160 miljoen euro in plaats van 132 miljoen.

Hoofdartikeldinsdag, 31 augustus 2010

Spanningen tussen generaties...

In het dagelijks leven merken we er weinig van, maar ze is er wel: de spanning tussen generaties. Die wordt vooral merkbaar als er iets mis gaat in met name de economie. Zoals nu, met de pensioenen. De verplichtingen van nu ten opzichte van de pensioenuitkeringen straks moeten worden aangevuld, en/of de uitkeringen moeten worden verlaagd. In dit dilemma is de spanning tussen generaties zichtbaar. Als de uitkeringen aan gepensioneerden worden verlaagd, betalen de ouderen de rekening van de ontwikkelingen op de pensioenmarkt. Als de premie wordt verhoogd, zijn het de jongeren die extra betalen.

Regiodinsdag, 31 augustus 2010

‘Geen momént van geluk maar een hele perióde’

Heerenveen - ,,Al zouden we een jaar de tijd nemen, dat is nog niet genoeg om alles te vertellen.” Antje Eppenga-van Veen viert vandaag in Heerenveen haar honderdste verjaardag.

Regiodinsdag, 31 augustus 2010

Leve de opera, en af en toe ’n glaasje wijn

Hindeloopen - ‘Een eeuw jong, honderd jaar oud. Van de paardentram tot de eerste iPAD’. Die regels staan op de uitnodigingskaart voor het verjaardagsfeest van Loek Braakhekke. Ze wordt vandaag honderd jaar.

Regiodinsdag, 31 augustus 2010

Basisscholieren moeten leren hoe ze moeten vallen

Leren hoe je het best kunt vallen: als het aan Stichting Consument en Veiligheid ligt, krijgen binnenkort alle basisscholen val-les tijdens de gymles. Zo wordt de kans op letsel bij vallen minder.

Regiodinsdag, 31 augustus 2010

Ouders Aldert Poortema willen een onderzoek

IJlst - De ouders van de omgekomen militair Aldert Poortema uit IJlst willen dat het Openbaar Ministerie (OM) alsnog een strafrechtelijk vooronderzoek instelt naar de schietpartij waarbij hun zoon, samen met een collega, om het leven kwam.

Regiodinsdag, 31 augustus 2010

Wûnseradiel stelt limiet aan tal kitesurfers

Kornwerderzand - Bij Kornwerderzand mogen vanaf nu niet meer dan 55 kitesurfers tegelijk les krijgen. Met die bepaling hoopt de gemeente Wûnseradiel gevaarlijke situaties te voorkomen. De kitesurfscholen die bij Kornwerderzand lessen verzorgen, gaan akkoord met de maatregel.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 augustus 2010

CHE: overheidssteun voor godsdienstleraaropleiding

Ede - Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft toegezegd de opleiding eerstegraads Leraar Godsdienst en Levensbeschouwing (GL) op de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) te bekostigen. Wanneer de opleiding komend jaar ook door de kwaliteitstoetsing komt, gaat de opleiding in september 2011 van start. De hbo-master wordt ontworpen in nauwe samenwerking met de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Kampen.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 augustus 2010

Commentaar Augustinus op Johannesevangelie

Budel - Bij uitgeverij Damon in Budel verschijnt in oktober een commentaar van kerkvader Augustinus (354-430) op het Johannesevangelie. Dat is gisteren bekendgemaakt. Het is een gezamenlijk project van de uitgeverij en het Augustijns Instituut te Eindhoven.

Sportdinsdag, 31 augustus 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportdinsdag, 31 augustus 2010

Van Hese niet naar SC Cambuur

Leeuwarden Kai van Hese van ADO Den Haag komt niet over naar SC Cambuur. Het verschil tussen en aanbod ligt te hoog. Van Hese was wel bereid salaris in te leveren om alsnog naar Cambuur te kunnen, maar ADO hield vast aan voorwaarden.

Sportdinsdag, 31 augustus 2010

Belofteteam Heerenveen opnieuw onderuit

Den Haag - Jong sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond ook de tweede wedstrijd in de reserve eredivisie verloren. Na de 3-7 nederlaag vorige week tegen AZ verloor de formatie van trainer Johnny Jansen nu met 3-1 van ADO Den Haag.

Sportdinsdag, 31 augustus 2010

Sollied al na vier duels ontslagen

Al-Ahli - Trond Sollied is niet langer trainer van Al-Ahli. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten zette de oefenmeester al na vier duels aan de kant.

Sportdinsdag, 31 augustus 2010

Start van kaatsacademie is een historisch moment

Heerenveen - Het nieuwe bondsbureau van de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) fungeerde gisteravond als decor voor de start van de Friesland Bank kaatsacademie. De officiële lancering van het ontwikkel- en opleidingscentrum betekende een historisch moment in de geschiedenis van de kaatssport. Het startsein werd gisteravond, in het bijzijn van de eerste cursisten, gegeven door Sipke Saakstra (lid van het hoofdbestuur van de KNKB ) en Anne Vlaskamp (Raad van bestuur van de Friesland Bank).

Sportdinsdag, 31 augustus 2010

Harkemase Boys en De Jong: nog niks rond met Emmen

Harkema - De berichten dat Henk de Jong trainer wordt bij eerstedivisieclub FC Emmen, zijn veel te voorbarig. Dat zegt de coach zelf als ook voorzitter Pieter Spinder van Harkemase Boys. Onafhankelijk van elkaar lieten beiden gisteravond desgevraagd weten dat van een overgang nog helemaal geen sprake is. Morgen vindt bijvoorbeeld nog een gesprek plaats tussen Emmen en De Jong. ,,Voor mij telt nu de wedstrijd tegen Flevo Boys (vanavond, red.) en de rest komt daarna pas”, aldus de trainer.

Sportdinsdag, 31 augustus 2010

Solidêr oan de arbeiders op it Bolwurk

Wa’t it Bolwurk fan Frentsjer seit, tinkt oan in wyt houten stek dêr’t op de PC-dei âlde mantsjes mei de hannen gear tsjinoan hingje. Jild foar in kaartsje hawwe dizze arbeiders net, mar omdat de PC fan elkenien is, is dit plakje harres. Noait waarden dizze mannen, meast sosjalisten, sa prachtich fêstlein yn byld as op de PC fan 1939. De foto hong jierrenlang yn it keatskafee De Bogt fan Guné njonken it Sjûkelân. Ate de Jong fan Dronryp wie sa yn ’e besnijing fan it byld dat er it sintraal stelde yn syn berneboek Op ’e tribune.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties