Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 31 augustus 2011.

Cultuurwoensdag, 31 augustus 2011

Vroeg beeld G.J. Adema onder de hamer

IJlst - Bij veilinghuis Ald Fryslân in IJlst wordt maandag het beeld Hogeschoolrijder geveild van de Friese beeldhouwer en schilder G. J. Adema. De kunstenaar is de maker van Us Mem (1954). Hij stond vooral bekend om de natuurgetrouwe manier waarop hij paarden kon beeldhouwen.

Cultuurwoensdag, 31 augustus 2011

Recordaantal bezoekers veertigste editie Open Stal

Oldeberkoop - De veertigste editie van de Kunst- en Kijkroute Open Stal in Oldeberkoop heeft bijna elfduizend bezoekers getrokken. Dat is een absoluut record, aldus de organisatie gisteren.

Economiewoensdag, 31 augustus 2011

Vertrouwen noordelijke ondernemers neemt af

Leeuwarden - Bedrijven in Noord-Nederland zijn een stuk negatiever over hun vooruitzichten. Dat meldt de Kamer van Koophandel op basis van de kwartaalenquête onder honderden ondernemers. Een kwart verwacht een lagere omzet in het derde kwartaal. Dat is een grote omslag ten opzichte van het vorige kwartaal. Alleen horecabedrijven en de zakelijke dienstverlening zijn nog positief gestemd. De industrie vreest met name een afname van de export. Het aantal banen in het Noorden blijft waarschijnlijk gelijk in het derde kwartaal.

Economiewoensdag, 31 augustus 2011

Administratieve lasten hoger in het Noorden

Leeuwarden - In Fryslân, Groningen en Drenthe liggen de administratieve lasten voor bedrijven hoger dan in de rest van het land. Jaarlijks kost het ondernemers 2,34 miljard euro. Dat is 3,8 procent van de productie tegen 3,6 procent landelijk. Vooral middelgrote bedrijven en de sectoren landbouw, industrie en bouw worden gehinderd door regels en wetten. Gemeenten kunnen nog veel doen om het makkelijker te maken.

Hoofdartikelwoensdag, 31 augustus 2011

De een gokt en wint, de ander verliest

Nu de Libische dictator Muammar Kaddafi zo goed als verdreven is, kan voor Europa de winst-en-verliesrekening worden opgemaakt.

Regiowoensdag, 31 augustus 2011

Via app aanbiedingen in Leeuwarden zien

Leeuwarden - Bezoekers van Leeuwarden met een smartphone (mobiele telefoon met extra’s) kunnen in de toekomst meteen bij aankomst op hun toestel zien wat de stad ze allemaal te bieden heeft. Zij worden niet alleen verwelkomd, maar krijgen bijvoorbeeld ook informatie over de voorstellingen in de Harmonie of het dagmenu in De Walrus.

Regiowoensdag, 31 augustus 2011

Op twitterspreekuur bij wethouder Tytsjerksteradiel

Burgum - Wethouder Houkje Rijpstra van de gemeente Tytsjerksteradiel kruipt morgen achter de computer voor het eerste twitterspreekuur van de gemeente. De gemeente wil inwoners via het online-spreekuur een laagdrempelige manier bieden om hun vragen te stellen.

Regiowoensdag, 31 augustus 2011

Rugbyers laten zich niet kisten door vandalen

Heerenveen - Alle materialen van de Feanster Rugbyclub zijn gistermiddag bij een uitslaande brand verloren gegaan. Ook een deel van de kantine aan de Buitenbaan is afgebrand. Toch ging de training van de jeugdleden en senioren gisteravond gewoon door. ,,We laten ons niet kisten door een paar vandalen”, zegt wedstrijdsecretaris Allet Thijs strijdlustig.

Regiowoensdag, 31 augustus 2011

Regen jaagt beheerders op hoge kosten

Earnewâld - Friese natuurbeheerders hebben grote moeite om hun natuurterreinen te maaien. Vanwege de aanhoudende regen en het uitblijven van een lange periode van droogte hebben ze tot dusver geen hooi kunnen maken. It Fryske Gea vreest dat straks veel maaisel naar de stort gebracht moet worden of naar de biogasinstallaties gaat verdwijnen.

Geloof & Kerkwoensdag, 31 augustus 2011

Liedjes die je raken en om mee te brullen

Cabaretier en evangelist Ruurd Walinga (47) uit Leeuwarden presenteert vrijdag in Jorwert zijn eerste cd Wie ben jij. Eentje met een boodschap voor christenen, maar ook voor bij- en ongelovigen.

Sportwoensdag, 31 augustus 2011

Schmidt moet drie wedstrijden toekijken

Heerenveen - Doke Schmidt mist de komende drie wedstrijden van sc Heerenveen. De verdediger is voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk, na zijn rode kaart tegen Feyenoord (2-2). De Friese club meldde gisteren dat de straf is geaccepteerd. Schmidt, die te hard doorging op Ruben Schaken, mist net als zijn teamgenoot Ramon Zomer (die twee keer geel kreeg) het competitieduel met FC Groningen. Ook het bekertreffen en het duel tegen VVV-Venlo gaan aan hem voorbij.

Sportwoensdag, 31 augustus 2011

Weening: Mollema eindigt hoog

Leeuwarden - Eén dag mocht Bauke Mollema gisteren genieten van de koppositie in de Vuelta. Het was al de tweede keer dit jaar dat een Nederlandse wielrenner de leiderstrui droeg in een van de grote rondes. Pieter Weening stond eerder aan kop in de Giro en weet wat zijn ploeggenoot meemaakt. ,,Als hij rustig blijft kan hij heel hoog eindigen.”

Sportwoensdag, 31 augustus 2011

Harkemase Boys krijgt nul op rekest tegen Excelsior’31

Harkema - Soms krijg je in de voetballerij niet wat je verdient. Daar kan Harkemase Boys over meepraten. Gisteravond kreeg de ploeg van Wieb Rodenhuis nul op rekest tegen Excelsior’31, daar waar de thuisploeg op z’n minst een punt had verdiend. Maar dat feest ging niet door, waardoor de roodhemden slechts één punt uit drie duels hebben. ,,Het is zonde, want we speelden een prima wedstrijd”, vond Rodenhuis.

Sportwoensdag, 31 augustus 2011

Cambuur verkoopt Schepers, maar zal geen spelers halen

Leeuwarden - Directeur Gerald van den Belt verwacht niet dat SC Cambuur vandaag nog een speler aan de selectie zal toevoegen. Hij zei dat gisteravond nadat bekend was gemaakt de Leeuwarders hun zelfopgeleide talent Bob Schepers hebben verkocht aan eredivisionist FC Utrecht. De transfermarkt sluit vandaag, ,,Ik verwacht niet dat er nog wat komt”, aldus Van den Belt.

Sportwoensdag, 31 augustus 2011

‘Exotische’ eigen kweek van Jong Heerenveen wint simpel

Heerenveen - Voor de doorsnee toeschouwer leek het een vreemdelingenlegioen waarmee Jong Heerenveen/Emmen gisteravond ADO Den Haag versloeg. Wie beter keek zag dat de 4-0 zege echter vooral te danken was aan zelf opgeleide spelers. ,,De jeugd krijgt eindelijk weer een kans in Heerenveen.” Valpoort, Seymonson en Ziyech. Gelet op de namen van de Heerenveen-aanvallers lijken de toeschouwers op sportpark Skoatterwâld zich te vergapen aan een bijeen geraapt vreemdelingenlegioen. Met Kruiswijk en Svec telt het blauw-witte beloftenelftal slechts twee bekende gezichten. Bijna alle andere namen klinken exotisch.

Sportwoensdag, 31 augustus 2011

Van la Parra wil in Fryslân iets moois neerzetten

Heerenveen - Met het aantrekken van Rajiv van la Parra heeft sc Heerenveen een vervanger in huis voor de naar AZ vertrokken Roy Beerens. De twintigjarige rechteraanvaller speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en stond de afgelopen drie seizoenen onder contract bij het Franse Caen. Volgens de clubleiding is Van la Parra niet aangetrokken ter compensatie van een eventueel vertrek in dit transferwindow van Oussama Assaidi of Luciano Narsingh.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties