Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 31 oktober 2003.

Bijschriftvrijdag, 31 oktober 2003

Oneerlijk

Het kind kwam boos thuis uit school.

Cultuurvrijdag, 31 oktober 2003

Winkeliers betalen niet

Franeker – Een onbekend aantal winkeliers in Franeker weigert zijn aandeel in de kosten van de herinrichting van de binnenstad te betalen. Ondernemersvereniging Handel en Nijverheid slaagt er niet in om de benodigde 227.000 euro bij elkaar te krijgen, die aan de gemeente Franekeradeel betaald moet worden.

Cultuurvrijdag, 31 oktober 2003

Flitstrein zorgt voor werk

Leeuwarden - Aansluiting op de zogeheten Zuiderzeespoorlijn zou Leeuwarden enkele honderden banen opleveren. Dit blijkt uit een onderzoek van de Fryske Akademie en de Rijksuniversiteit Groningen. Ook een halte met snelle overstapmogelijkheid in Heerenveen levert Leeuwarden werk en extra inwoners op.

Dossiervrijdag, 31 oktober 2003

Bank en stoel de school insjouwen

Banken en stoelen worden door de leerlingen van de ‘derde Hervormde School’ in Leeuwarden naar het nieuwe gebouw aan de Cederstraat gebracht. Geen gemakkelijk klusje: de wegen waren nog niet klaar, en de leerlingen moeten dwars door de landerijen zich een weg banen naar hun nieuwe school.

Economievrijdag, 31 oktober 2003

‘Eerst wat rondlopen en goed nadenken’

Leeuwarden - ,,Ik ben hier nu de baas. Ik zag net een schilderij-tje hangen. Omdat ik het mooi vind heb ik het van de muur gehaald. Maar ik voelde mij even een dief. Ik was in tweestrijd, maar ik heb het toch maar meegenomen. Alles hier staat immers tot mijn beschikking.’’

Economievrijdag, 31 oktober 2003

Agrariërs werken te weinig samen

Heerenveen – Nederlandse boeren pakken het helemaal verkeerd aan. Ze moeten als beroepsgroep samenwerken en een front vormen tegen ieder die hun eigenaarschap van de grond betwist. Milieu- en natuurorganisaties bijvoorbeeld. |Dat zei directeur G. van Dijk van de Nationale Coöperatieve Raad gisteren in Heerenveen.

Hoofdartikelvrijdag, 31 oktober 2003

Omroepverenigingen…

Omroepverenigingen zijn niet meer van deze tijd. Je hoort het steeds vaker zeggen, niet alleen door notoire ‘zuilenhaters’.

Regiovrijdag, 31 oktober 2003

Kleine poldermolen zorgt voor moeras

Sebaldeburen – Klein, maar zeer daadkrachtig. Zo kan de replicamolen De Eendracht van Sebaldeburen het best worden omschreven. De molen, gebouwd op een schaal van 1 op 3, wordt morgen ‘geopend’. Het is de bedoeling dat De Eendracht een stuk weiland langs de Provincialeweg onder water zet, zodat hier moeras kan ontstaan. Het drie meter hoge molentje is al volop aan het werk gezet. De poldermolen is een replica van de échte De Eendracht in Sebaldeburen. Deze molen is eigendom van de Molenstichting Westerkwartier.

Regiovrijdag, 31 oktober 2003

Veel animo voor zetel in nieuw FPS-bestuur

Drachten – Voor een zetel in het nieuw bestuur van het Friesch-Paarden Stamboek (FPS) in Drachten is veel belangstelling. De voorlopige vertrouwenscommissie, die namen vergaart van mensen die willen toetreden, heeft al diverse kandidaten aangedragen gekregen. Vanwege de malaise bij het FPS de afgelopen tijd, werd verwacht dat er weinig animo was voor een bestuursfunctie.

Regiovrijdag, 31 oktober 2003

‘Subsidie stroom verschuiven’

Leeuwarden – De overheid moet geen subsidie meer geven voor de aanschaf van zonnepanelen. Het is veel beter om een vergoeding te geven voor de hoeveelheid energievriendelijke stroom die je met de panelen opwekt. Dat stelt de Zonnestroom Producenten Vereniging (ZPV). De vereniging krijgt onder meer steun van de gemeente Leeuwarden.

Regiovrijdag, 31 oktober 2003

Supermarkten stappen af van eurocenten

Leeuwarden – Supermarkten willen af van de een- en tweecents euromunten. Kassahandelingen zullen zo sneller worden en dat scheelt het bedrijf kosten en de klant wachttijd. Een aantal winkels begint nog dit jaar een proef met betalingen in contant geld. Als die aanslaat, wordt de afronding naar vijf eurocent landelijk ingevoerd.

Regiovrijdag, 31 oktober 2003

Winkeliers betalen niet

Franeker – Een onbekend aantal winkeliers in Franeker weigert zijn aandeel in de kosten van de herinrichting van de binnenstad te betalen. Ondernemersvereniging Handel en Nijverheid slaagt er niet in om de benodigde 227.000 euro bij elkaar te krijgen, die aan de gemeente Franekeradeel betaald moet worden.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 oktober 2003

‘Volgende week duidelijkheid in Kwestie Easterein’

Leeuwarden – Er komt volgende week ,,maandag of dinsdag’’ duidelijkheid in de ‘Kwestie Easterein’. Dat zegt adviseur Jan in ‘t Veld, advsieur van ds Hindrik Zijlstra.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 oktober 2003

Samenwerken, in plaats van concurrentie

Leeuwarden – Katholieke ontwikkelingsorganisaties zouden elkaar op de Nederlandse chari-markt niet moeten beconcurreren, maar juist de samenwerking moeten zoeken. ,,Dat betekent een versterking van het katholieke charisma.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 31 oktober 2003

Diaconale commissie voor Fryslân stapt op

Leeuwarden – De kerkelijke vrijwilligers die zich op provinciaal niveau bezighouden met diaconaal werk, stoppen er ‘en bloc’ mee. Ze kunnen er niet mee leven dat hun verantwoordelijkheden en zeggenschap bij de nieuwste reorganisatie van het Regionaal Dienstencentrum Fryslân (RDC) opnieuw kleiner worden. De vrijwilligers voelen zich uitgerangeerd door het beleid van het Landelijk Dienstencentrum in Utrecht, waarin diaconaat geen prioriteit heeft.

Sportvrijdag, 31 oktober 2003

Angelique Hoorn wint springconcours Zuidlaren

Zuidlaren - Angelique Hoorn uit Wanneperveen heeft donderdag de internationale springwedstrijd in Zuidlaren gewonnen. Met VDL Oranta ging de 28-jarige amazone foutloos rond over de hindernissen van 1,45 meter in de barrage met acht combinaties. Hoorn wist als enige van de acht het parcours zonder fouten te voltooien.

Sportvrijdag, 31 oktober 2003

Winst rugbyers; Rijpkema op de bank

Amsterdam – De rugbyers van Jong Oranje hebben donderdagavond de finale bereikt van het WK-kwalificatietoernooi in Amsterdam. Kroatië werd met 38-8, na een 12-8 ruststand, verslagen.

Sportvrijdag, 31 oktober 2003

Zabih en Agil Etemadi genieten bij aartsrivalen

Leeuwarden - Galatasaray en Glasgow Rangers delen de gebroeders De Boer, Feyenoord en NEC doen dat met de beide De Nooijers en bij Vitesse en RKC zijn de broertjes Cornelissen actief. Fryslân heeft ook zo’n duo: Zabih en Agil Etemadi.

Sportvrijdag, 31 oktober 2003

Darter Rick Hofstra eerste Fries op Embassy

Bridlington - Darter Rick Hofstra uit Sneek heeft zich donderdag als eerste Fries ooit geplaatst voor de Embassy, het officieuze wereldkampioenschap darten.

Weervrijdag, 31 oktober 2003

Lichte regen

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en valt er af en toe lichte regen. Er waait een matige en in het kustgebied (vrij) krachtige van oost naar zuid draaiende wind. De maximum temperaturen schommelen vandaag rond de 9 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties