Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 31 oktober 2005.

Bijschriftmaandag, 31 oktober 2005

In leven en in sterven

Job. Hij heeft alles verloren.

Cultuurmaandag, 31 oktober 2005

Friese kampioenen op NK Majorettes in Elburg

Dokkum – Drie Friese majorettegroepen hebben zaterdag een eerste plaats behaald op het Nederlands Kampioenschap majorettes voor teams en pelotons 2005 van de Nederlandse Federatie van Christelijke Muziekbonden (NFCM).

Cultuurmaandag, 31 oktober 2005

Geslaagd jubileum Hosannah

Met een roffel op de grote trom door een van de leden opende een slagwerkgroep onder leiding van Henri de Boer het concert rondom muziekvereniging Hosannah uit Leeuwarden. Dit jubileumconcert, dat zaterdagavond werd gegeven in De Harmonie te Leeuwarden, bestond uit een grote verscheidenheid aan werken voor brassband, waarin voor iedereen veel te genieten viel. Hosannah werd op 12 oktober 1955 opgericht en vierde met dit bijzondere concert haar vijftigjarig jubileum.

Dossiermaandag, 31 oktober 2005

Het is niks en ut sal oek nooit meer wat wurde


Dossiermaandag, 31 oktober 2005

CSKA Moskou gaat in Fryslân voor eerherstel

Leeuwarden – De nederlaag van CSKA Moskou voor eigen publiek in de eerste wedstrijd van de groepsfase tegen Olympique Marseille is hard aan gekomen bij de UEFA Cuphouder. Het 1-2 verlies, onder andere door een gemiste strafschop van Sergei Ignashevich vlak na rust, voelde als een koude douche voor de doorgaans zo koelbloedige Russen. Invaller Vágner Love redde de eer voor de thuisclub, maar het echte eerherstel moet komen in de eerstvolgende drie confrontaties. Te beginnen met het duel tegen SC Heerenveen van donderdag.

Dossiermaandag, 31 oktober 2005

CSKA Moskou nog een zege van de landstitel

Moskou - CSKA Moskou, donderdag in Friesland tegenstander van SC Heerenveen in de tweede wedstrijd van de groepsfase van het UEFA Cuptoernooi, heeft in de Russische competitie de koppositie geconsolideerd. De lijstaanvoerder won gisteren met 2-1 van het laaggeklasseerde Rostov. Met nog twee duels te gaan heeft CSKA vier punten voorsprong op de beide stadgenoten Spartak en Lokomotiv Moskou. De voormalige legerploeg, die vorig seizoen de UEFA Cup won, heeft aan een zege genoeg om net als twee seizoenen geleden de Russische landstitel in de wacht te slepen.

Dossiermaandag, 31 oktober 2005

Gewild zijn


Economiemaandag, 31 oktober 2005

Biosector stelt plan inenting vogelgriep op

Utrecht – De biologische sector gaat een plan maken voor de inenting van pluimvee tegen de vogelgriep. Dat maakte voorzitter C. Borren van de Biologische Pluimveehoudersvereniging (BPV) gisteren bekend. Het plan volgt op toezeggingen van minister Veerman van Landbouw aan de Tweede Kamer, om te kijken naar de mogelijkheden van inenting.

Economiemaandag, 31 oktober 2005

Friese Super de Boers weigeren verkoop AD

Joure – Tien zelfstandige supermarkten van Super de Boer in Fryslân weigeren sinds vorige week het Algemeen Dagblad (AD) te verkopen. De ondernemers zijn woedend over berichten in die krant over moedermaatschappij Laurus.

Economiemaandag, 31 oktober 2005

‘Adopteer een kip’ haalt 50.000 deelnemers

Utrecht – Het initiatief Adopteer een kip heeft gisteren de 50.000 adoptant binnengehaald. De actie is gestart om de biologische pluimveesector een impuls te geven. Het is een initiatief van Biologica, de belangenorganisatie voor biologische landbouw.

Economiemaandag, 31 oktober 2005

Beleggers willen geld terug via Intervaluta

Soest - Advocaat B. van der Goen stelt vermogensbeheer Intervaluta uit Joure aansprakelijk voor het verdwijnen van geld dat via de voormalige topman van Intervaluta was belegd. De ex-topman wordt verantwoordelijk gehouden voor het zoekraken van 125 miljoen euro. Van der Goen heeft dat gisteren laten weten.

Hoofdartikelmaandag, 31 oktober 2005

Bush en zijn akkefietjes

President Bush heeft het niet gemakkelijk. Zijn Irak-beleid overtuigt steeds minder mensen; sterker: de VS zouden zich moeten terugtrekken uit Irak. Onlangs viel de tweeduizendste Amerikanse soldaat in de strijd tegen guerrilla’s en andere tegenstanders van de Amerikaanse aanwezigheid in Irak. Wat Bush vooral dwars zitten, zijn kleine en grotere nederlagen. Bijvoorbeeld bij benoemingen. Zo moest de kandidate voor het Hooggerechtshof zich terugtrekken. De vrouw was een van de juridische topadviseurs van Bush. Ze heeft geen ervaring in het publieke juridische domein. Niemand weet eigenlijk wie ze is. En dus weet niemand welke opvattingen ze heeft in voor de VS belangrijke publieke onderwerpen: abortus, homohuwelijk. Om toch iets van haar juridische opvattingen te weten, wilde het Congres inzage in adviezen die ze aan Bush had gegeven. Dat kon natuurlijk niet; dergelijke adviezen moeten geheim blijven. Die kunnen gaan over de oorlog in Irak, maar ook over de Verenigde Naties of welk gevoelig onderwerp dan ook. De kandidate, mevrouw Miers had geen keus: ze heeft zich teruggetrokken. En dat is een regelrechte nederlaag voor Bush.

Regiomaandag, 31 oktober 2005

‘Wij schippers kunnen kosten nergens verhalen’

Skűlenboarch – ,,Ik heb m’n eigen niet verveeld hoor, er is genoeg onderhoud te doen”, zegt Adrianus Leijten. De 65-jarige schipper uit Raamsdonkveer ligt met zijn schip Nelly sinds woensdag in het Prinses Margrietkanaal voor de brug van Skűlenboarch te wachten tot hij mag doorvaren. Als gevolg van het zinken van de Ilona-M in de Duitse Eems voorbij Delfzijl liggen er meer dan driehonderd vrachtschepen stil op de vaarroute van en naar Noord-Duitsland.

Regiomaandag, 31 oktober 2005

‘Fusie van Oostergo en Trion is geen oplossing’

Dokkum – Een fusie van de sociale werkvoorzieningschappen Trion in Kollum en Oostergo in Dokkum is geen oplossing. Dat zeggen wethouder Schaafstal van Kollumerland en wethouder Oosterhof van Dongeradeel. Zaterdag meldden de directeuren van de beide SW-bedrijven in het Friesch Dagblad aan een fusie te denken om hun financiële problemen het hoofd te bieden.

Regiomaandag, 31 oktober 2005

Agent bekeurt in vrije tijd

Sneek – Grove verkeersovertredingen kunnen voortaan ook door politiemensen die geen dienst hebben worden bestraft. Als een agent in zijn vrije tijd een asociale verkeersdeelnemer tegenkomt, hoeft hij alleen het kenteken en een omschrijving van het delict door te geven op een speciaal telefoonnummer; de overtreder krijgt dan de bekeuring vanzelf thuis.

Regiomaandag, 31 oktober 2005

Fryslân geniet volop van warme herfst

Leeuwarden/De Bilt – Het laatste weekeinde van oktober is nog nooit zo warm geweest. De temperaturen kwamen overal in het land boven de 20 graden uit. Veel mensen genoten in de natuur of aan zee van de prachtige dag. De warmte zorgt voor bijzondere taferelen: veel vogels in het land, fleurig bloeiende bloemen en weinig herfstkleuren.

Regiomaandag, 31 oktober 2005

Abrupt einde noodopvang Witmarsum

Witmarsum – Er komt binnen een paar maanden een einde aan de grootschalige noodopvang voor asielzoekers in het voormalige Augustijner klooster aan de Arumerweg in Witmarsum. In het pand komen appartementen voor verstandelijk gehandicapten. Van de 110 uitgeprocedeerde vluchtelingen die in Witmarsum verblijven, moeten er 67 weg.

Geloof & Kerkmaandag, 31 oktober 2005

Het geheim van drukken op bijbels ‘vloeipapier’

Vervolg van voorpagina

Geloof & Kerkmaandag, 31 oktober 2005

3000 bezoekers bij open dag Jongbloed

Heerenveen - Veel mensen hebben thuis wel een bijbel of zelfs meerdere exemplaren, maar hoe wordt ’ie gemaakt? Drukkerij Jongbloed in Heerenveen bood zaterdag een kijkje in de keuken met een open dag. Tegen de drieduizend mensen kregen een andere kijk op de bijbel.

Geloof & Kerkmaandag, 31 oktober 2005

‘Europa raakt los van erfgoed’

Drachten -Veel christenen in Roemenië hebben gemengde gevoelens over de toekomstige toetreding tot de Europese Unie. Ze waarderen de vrijheid, democratie en welvaart van West-Europa, maar hebben zorgen over het morele verval. ,,Europa verwijdert zich van zijn belangrijkste erfgoed’’, aldus ds. Paul Negrut. Hij is predikant van een van de grootste baptistengemeenten van Roemenië.

Sportmaandag, 31 oktober 2005

Sustring is Sneek ontgroeid

Sneek – Titia Sustring groeide als volleybalster op bij Animo in Sneek. Ze keerde dit seizoen terug in Nederland. Sustring koos echter niet voor de club uit haar geboortestad, maar voor regerend landskampioen Longa’59. Zaterdag bewees ze in de Sneker sporthal waarom. Ze is het niveau van Sneek ontgroeid en was met haar nieuwe ploeg een paar maatjes te groot.

Sportmaandag, 31 oktober 2005

Vierlandentoernooi smaakt naar vervolg

Leeuwarden – Tophandbal in Leeuwarden. Het is alweer enkele jaren vaste prik dat er in het najaar gerenommeerde Europese clubs naar de Friese hoofdstad komen om de sport in Fryslân te promoten. Dit jaar is er echter door Leeuwarden Handbalstad (LHS) voor gekozen om een serieus vierlandentoernooi op touw te zetten en dat blijkt een gouden greep.

Sportmaandag, 31 oktober 2005

Loots snelt naar goud op NK

Assen - De wintertriatlon in Assen is bezweken aan de trend dat alles snel en flitsend moet zijn en halveerde daarom dit jaar de afstanden. De kortere variant als Nederlands kampioenschap in de meerkamp leverde zaterdag na 10 kilometer hardlopen, 50 kilometer fietsen en 20 kilometer schaatsen een nieuwe kampioen op: Feike Loots.

Sportmaandag, 31 oktober 2005

De A1, pronkstuk van de Heerenveen-collectie

Heerenveen – Subtopper, als club heeft SC Heerenveen in den lande al jaren dat predikaat. Een mooi en terecht predikaat, maar wel alleen geënt op de prestaties van het vlaggenschip. Qua jeugdvoetbal is Heerenveen veel verder dan de subtop. In de schaduw van het eerste elftal, timmeren jeugdspelers aan de weg. Zoals bij de A-junioren, want daarin hoort SC Heerenveen de laatste jaren bij de top. Over het pronkstuk van de Heerenveense verzameling jeugdvoetballers.

Sportmaandag, 31 oktober 2005

Personeelstekort nekt Cambuur ook op het veld

Volendam – Cambuur Leeuwarden heeft een roerige week gisteren in en tegen Volendam afgesloten met verlies. Graag had de ploeg de financiële en bestuurlijke sores bij de club naar de achtergrond verdrongen. Maar net als buiten de lijnen kampt Cambuur ook er binnen met een personeelstekort. Dat nekte de jonge ploeg van de geplaagde trainer Roy Wesseling.

Weermaandag, 31 oktober 2005

Warm


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties