Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 31 oktober 2013.

Cultuurdonderdag, 31 oktober 2013

Galerie Bas verhuist naar oudste pand Sneek

Sneek | Galerie BAS in Sneek verhuist per 1 juli volgend jaar naar de Suupmarkt 10 in de stad. Dat heeft penningmeester Gé Bonnema gisteren gemeld. ,,Het is het oudste pand van Sneek, waar voorheen speelgoedwinkel Tum Tummetje in zat.” Galerie Bas is gevraagd het pand te betrekken door eigenaar Stichting Oud Sneek dat het gebouw restaureert. ,,Boven komt een appartement en wij komen in het winkelgedeelte”, aldus Bonnema.

Economiedonderdag, 31 oktober 2013

Bomenrij heeft kassen zorgkwekerij beschermd

Oosterbierum | Verschillende glastuinders in Noordwest-Fryslân zijn getroffen door de flinke storm die begin deze week over de provincie raasde. De schade varieerde van soms enkele ramen tot enkele honderden. Zorgkwekerij Onder de Wadden kwam relatief ongeschonden uit de strijd. ,,Het belangrijkste is dat het personeel en cliënten niet zijn geraakt”, zegt eigenaresse Corrie Broos. ,,We schatten in dat er ongeveer dertig ramen kapot zijn.”

Hoofdartikeldonderdag, 31 oktober 2013

Radicaal schoon schip, dat is de beste keuze

Aan gebrek aan schuldbewustzijn lijdt de top van de Rabobank niet. De uitingen van schuld, spijt, en excuses klinken overvloedig na het bekend worden van de omvang van de fraude die medewerkers van de bank pleegden met betrekking tot de zogeheten Libor-rente. Het voortijdig aftreden van bestuursvoorzitter Piet Moerland moet worden gezien als uiterste poging om de wereld duidelijk te maken dat de fraude niet past in het Rabo-denken. En als signaal dat de top van de bank zich verantwoordelijk voelt voor wat er mis ging.

Sportdonderdag, 31 oktober 2013

Voor fitte Knegt zijn medailles eigenlijk een must op Spelen

Heerenveen | Sjinkie Knegt is net hersteld van een meniscusblessure. Dat maakt de 24-jarige shorttracker uit Bantega er niet voorzichtiger op in zijn toekomstverwachting. Met nog exact honderd dagen te gaan tot de start van de Olympische Spelen in Sotsji heeft de Fries een helder doel voor ogen. ,,We gaan voor de medailles. Mislukt dat dan hebben we iets niet goed gedaan.”

Sportdonderdag, 31 oktober 2013

Flyers afgelast vanwege defect koelmachines

Heerenveen | Vanwege problemen met de koelmachines van Thialf is het ijshockeyduel van gisteravond tussen Unis Flyers en Dordrecht afgelast. ,,Er kan geen garantie gegeven worden dat het ijs van voldoende kwaliteit is, dus hebben we het duel af moeten zeggen”, zo zei Flyers-voorzitter Henk Hoekstra. Flyers, dat dinsdagavond uit met 1-4 won van Den Haag, speelt morgenavond ijs en weder dienende opnieuw thuis. Dan is Eindhoven de tegenstander.

Sportdonderdag, 31 oktober 2013

Aanklager wil geen fans Groningen bij Cambuur

Zeist | Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt, zijn er bij het eerstvolgende duel tussen FC Groningen en Cambuur in Leeuwarden geen uitsupporters aanwezig. De eis van de aanklager is gebaseerd op vermeend wangedrag van de Groningse aanhang tijdens het competitietreffen op 17 augustus. FC Groningen gaat niet akkoord met het voorstel. Tegen Cambuur is een boete geëist van 5000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Cambuur moet voor dinsdag reageren.

Sportdonderdag, 31 oktober 2013

Kruiswijk ontbreekt in bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo

Na twee opeenvolgende competitienederlagen heeft sc Heerenveen vanavond in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi tegen eerstedivisionist VVV-Venlo wat goed te maken. Trainer Marco van Basten is evenwel beducht voor de wisselvalligheid van zijn team. ,,Als we het spel moeten maken is dat elke keer weer een uitdaging. We hebben een kapitein nodig, iemand die leiding geeft”, zo markeerde de oefenmeester het pijnpunt van zijn ploeg.

Sportdonderdag, 31 oktober 2013

Balkestein is over de plas een flinke jongen geworden

Venlo | Pim Balkestein verliet sc Heerenveen in 2008 voor een voetbalavontuur in Engeland. Na vijf jaar keerde hij dit seizoen terug in Nederland bij VVV-Venlo en komt vanavond thuis in het Abe Lenstrastadion.

Sportdonderdag, 31 oktober 2013

Christovao betaalt vertrouwen van Bruin terug

Leeuwarden | Een bedrukt gezicht. ,,Broer en zus wonen in Rotterdam. Moeder in Angola. En vader? Die is daar overleden. Maarehm... sorry.” De boodschap is duidelijk. Hier wil Cambuur-spits Alexander Christovao (20), na de gewonnen bekerwedstrijd dinsdagavond tegen NAC, even liever niet over praten. Laat hem maar nagenieten. Van de complimenten, van zijn doelpunt én van de goal van Lucas Bijker in de strafschoppenserie die Cambuur na een zenuwslopende bekerkraker alsnog richting achtste finale bracht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties