Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 januari 2011.

Cultuurdinsdag, 4 januari 2011

Gerrit Breteler te gast in theatershow van Di Gojim

Leeuwarden - Klezmerband Di Gojim heeft zanger Gerrit Breteler aangetrokken als gast in de nieuwe theatershow Vysotsky. De zesmansformatie brengt hierin samen met de zanger een muzikale ode aan de Joods-Russische zanger en dichter Vladimir Vysotsky, ook wel de Russische Jacques Brel genoemd. Oude helden worden hierin tot leven gebracht in onder meer het Liwaddes, Fries en Jiddisch.

Cultuurdinsdag, 4 januari 2011

400 mensen vullen ‘nachtelijke’ Gedichtendag in

Leeuwarden - Ruim vierhonderd poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen geven dit jaar vorm aan de twaalfde Gedichtendag op donderdag 27 januari. Dat hebben initiatiefnemers Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen bekendgemaakt.

Cultuurdinsdag, 4 januari 2011

Russische kunst uit Israël in synagoge in Groningen

Groningen - De synagoge in Groningen toont in februari en maart werk van Russische kunstenaars uit Israël. De expositie The Awakening of the Red Pencils is volgens de samenstellers een ,,bijzondere aanvulling” op de expositie Het onbekende Rusland in het Groninger Museum.

Economiedinsdag, 4 januari 2011

Vijfde staking glasfabriek AGC in Oosterwolde

Oosterwolde - Bij de glasfabriek van AGC in Oosterwolde wordt morgen opnieuw gestaakt. De bonden en de directie van het bedrijf in vlakglas zijn het nog steeds niet eens over een nieuwe cao die al in mei van afgelopen jaar zou ingaan. Van 12.00 uur tot 17.00 uur leggen de zestig werknemers het werk neer. De bonden leggen ’s middags het laatste loonvoorstel van AGC voor aan de leden.

Hoofdartikeldinsdag, 4 januari 2011

Sociale media, de waarde...

Iedereen kon het zien aankomen: de vermarkting van sociale media. De geruchten gaan dat Facebook - een van de bekendste sociale media op internet - op een waarde van vijftig miljard dollar is geschat. Voor wie zich niet bezighoudt met de gemeenschappen op internet, is het moeilijk te geloven, maar de betekenis van sociale media als Facebook is enorm toegenomen. En daarmee de handelswaarde. Honderden miljoenen mensen hebben dagelijks contact met elkaar via Twitter, Facebook, Hyves, LinkedIn en zo nog een aantal sociale media. De aantrekkelijkheid ervan is dat deelnemers elkaar op de hoogte brengen van nieuwtjes, opmerkelijke zaken of van elkaars zieleroerselen. Al dat verkeer biedt mogelijkheden voor vermarkting: wie meedoet op LinkedIn wordt verleid om voor 25 euro per maand nóg meer te weten van die miljoenen andere aangeslotenen en om nóg meer nut te halen uit het relatienetwerk.

Regiodinsdag, 4 januari 2011

Herindeling centraal in speeches : sneren voor Heerenveen

Leeuwarden - Net als voorgaande jaren stonden verschillende burgemeesters gisteren in hun nieuwjaarstoespraken stil bij de herindelingsdiscussie in Fryslân. Vooral ‘slokop’ Heerenveen moest het ontgelden.

Regiodinsdag, 4 januari 2011

Bij nieuwe campus ‘Sint Anne’ graag ook havo-top

Sint Annaparochie - De gemeente het Bildt wil een volledige havo op de toekomstige campus voor voortgezet onderwijs in Sint Annaparochie.

Regiodinsdag, 4 januari 2011

Gemeenten: duidelijkheid bezuinigingen

Leeuwarden - Het kabinet moet snel duidelijkheid geven over hoe er wordt bezuinigd op de sociale zekerheid. Dat vindt de Leeuwarder burgemeester Ferd Crone. Duidelijk is dat er miljarden moeten worden bespaard op de Wet Werk en Bijstand, de Wajong en andere voorzieningen. Maar hoe, is nog steeds niet bekend, zegt Crone.

Regiodinsdag, 4 januari 2011

Faillissement taxi’s geen verrassing

Franeker - Het faillissement van Taxicentrale Zuid-West Friesland en Personenvervoer Noordwest Friesland komt niet helemaal uit de lucht vallen. Dat zeggen enkele van de chauffeurs die gisteren op pad waren voor het vervoer van schoolkinderen, ouderen en zieken.

Regiodinsdag, 4 januari 2011

‘Súdwest Fryslân maakt valse start’

Sneek - De FNP vindt dat de gemeente Súdwest Fryslân een valse start heeft gemaakt. Volgens de FNP is bij de coalitievorming geen recht gedaan aan de verkiezingsuitslag. De coalitiepartijen CDA en PvdA bestrijden die lezing, bleek gisteren tijdens de eerste raadsvergadering.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 januari 2011

Koptische kerken op aanslaglijst, Hilaard niet

Hilaard - Drie koptisch-orthodoxe kerken in Nederland worden op een lijst van Al Qaida genoemd als mogelijk doelwit voor een bomaanslag. Het betreft de koptische kerken van Eindhoven, Utrecht en Amsterdam.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 januari 2011

Politie houdt koptische kerken extra in de gaten

Den Haag/Leeuwarden - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) heeft regionale politiekorpsen opgeroepen ‘een oogje in het zeil te houden’ bij koptisch-orthodoxe kerken. Ook houdt de dienst op internet de ‘koptische belangen in Nederland’ in het oog. Zo is maandag bekendgemaakt.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 januari 2011

‘Ik kwam thuis in het huis van God’

Leeuwarden - Waarom gaan mensen geloven? Waarom wordt iemand christen? Die vragen intrigeren radio- en tv-presentator Andries Knevel. Hij interviewde vijftien mensen die tot geloof zijn gekomen. Het boek Niets is onmogelijk is het resultaat. Het toont vijftien boeiende geloofsreizen.

Sportdinsdag, 4 januari 2011

Heerenveen pakt handschoen weer op

Heerenveen - Met een selectie van 27 spelers is sc Heerenveen gistermiddag op sportpark Skoatterwâld begonnen aan de tweede helft van de competitie. Onder een flauw zonnetje en een temperatuur net boven het vriespunt pakten trainer Ron Jans en zijn gevolg de handschoen weer op, die de club in 2011 nog dichter bij de top van de eredivisie moet brengen.

Sportdinsdag, 4 januari 2011

Cambuur start 2011 op kunstgras en in natuur

Leeuwarden - Geen zonnig buitenland voor SC Cambuur, maar het veld van Rood Geel en de bomen van de Groene Ster. Tegen een decor van kunstgras en natuur begon de Leeuwarder eerstedivisionist gisteren aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Zónder Serhat Koç, maar vanaf vandaag mét de vorige week van AZ gehaalde Gijs Luirink. En nog belangrijker: met als instelling ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ moet er een einde komen aan de wisselvalligheid in de huidige competitiejaargang.

Sportdinsdag, 4 januari 2011

Bökkerink en Ausma naar EK shorttrack

Heerenveen - Christiaan Bökkerink en Jessica Ausma hebben zich bij de trials in Heerenveen verzekerd van de laatste startbewijzen voor de Europese kampioenschappen shorttrack van 14 tot en met 16 januari in Thialf.

Sportdinsdag, 4 januari 2011

Hulshoff toch nog jaar door bij Bergum

Burgum - Sipke Hulshoff is toch ook volgend seizoen trainer van zondag eersteklasser Bergum.

Sportdinsdag, 4 januari 2011

Bosgra nieuwe penningmeester PC

Franeker - Jan Bosgra is benoemd tot de nieuwe penningmeester van de Koninklijke Permanente Commissie, kortweg de PC.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties