Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 januari 2013.

Economievrijdag, 4 januari 2013

Steeds meer lege kantoren zullen geen huurder vinden

Utrecht | Het aandeel ‘kansarme’ kantoorpanden onder het totale aanbod is afgelopen jaren flink gestegen. Vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff stelt dat het percentage gebouwen op slecht bereikbare locaties, zonder voorzieningen en die al langer dan drie jaar leeg staan, is gestegen van 28 naar 35 procent.

Hoofdartikelvrijdag, 4 januari 2013

2013 is een cruciaal jaar voor het kabinet

Het kabinet-Rutte zal in het nieuwe jaar meteen vol aan de bak moeten. De voorgenomen maatregelen die in het regeerakkoord staan, vragen om snel handelen. Wil het kabinet aan het einde van zijn termijn in 2017 de staatskas op orde hebben, dan moeten de eerste maatregelen dit jaar al tot wetten omgevormd worden.

Regiovrijdag, 4 januari 2013

Bureau voor gastouders definitief dicht

Drachten | Het doek is definitief gevallen voor gastouderbureau Friesland in Drachten. Het bureau heeft bekendgemaakt dat het per 1 januari 2013 gesloten is. Mogelijk is het bedrijf failliet.

Regiovrijdag, 4 januari 2013

Molens in Dongeradeel in rouwstand gezet

Raard | Heel Dongeradeel leeft mee met de slachtoffers en nabestaanden van de tragedie in Raard tijdens de jaarwisseling. De molens worden in de rouwstand gezet, al te vrolijke nieuwjaarswensen worden van websites gehaald en de gemeentewerknemers nemen het ophalen van oud papier morgen over van de vrijwilligers van de school in buurdorp Bornwird.

Regiovrijdag, 4 januari 2013

Inbrekers momenteel zeer actief in Fryslân

Leeuwarden | Inbrekers hebben in het nieuwe jaar al flink hun slag geslagen in Fryslân. Na de afgelopen drie nachten staat de teller van het aantal gemelde inbraken en pogingen daartoe al op 23. De inbrekers slaan niet alleen toe in woningen waar overduidelijk niemand thuis is, maar ook in woningen waar de bewoners gewoon aanwezig zijn.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 januari 2013

Tijd voor zinnige gedachten over wetenschap

De Faculteit der Wijsbegeerte van de VU heeft 2,4 miljoen euro gekregen voor een onderzoek naar ‘Sciëntisme’ en voor de oprichting van een Abraham Kuyper Center. Dr. René van Woudenberg over de betekenis ervan.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 januari 2013

Impulsfonds voor kerkvernieuwing Oud-Katholieken

Utrecht | De Oud-Katholieke aartsbisschop dr. Joris Vercammen viert morgen dat hij 12,5 jaar bisschop is. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsmis in Utrecht.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 januari 2013

Opwekking stoort broedende vogels

Biddinghuizen | De tienduizenden christenen die jaarlijks de pinksterconferentie Opwekking op het festivalterrein in Biddinghuizen bezoeken, veroorzaken geluidsoverlast in het broedseizoen van vogels. Dat stelt de Milieugroep Dronten.

Sportvrijdag, 4 januari 2013

Gosse van der Meer grijpt net naast een podiumplaats

Surhuisterveen | Een hoop veelbelovende veldrijders kent Fryslân niet, maar als de schijn niet bedriegt komt er met Gosse van der Meer eindelijk weer eens eentje bovendrijven. De Surhuizumer lonkte gisteren in de amateurskoers van de 18e Centrumcross heel nadrukkelijk naar een podiumplaats (brons), ware het niet dat hij in de finishstraat De Kolk nog net voorbij gereden werd door Martijn Motshagen uit Nijkerk. Ivar Hartogs uit Amersfoort zegevierde, voor Peter van den Heuvel uit Bakel.

Sportvrijdag, 4 januari 2013

Vos, Vos, Vos en dan een hele tijd niets in Surhuisterveen

Surhuisterveen | Overal waar Marianne Vos aan de start verschijnt daar kan a priori met potlood de naam van winnares op de erelijst bijgeschreven worden. The greatest of all time, zo bewierookte Helen Wyman de Brabantse alleskunner in woorden. De Britse Europese kampioene was in de 18e Centrumcross de eerste der verliezers.

Sportvrijdag, 4 januari 2013

Centrumcross is weer in Belgische handen

Surhuisterveen | Met vicewereldkampioen Rob Peeters kreeg de achttiende Centrumcross van Surhuisterveen gistermiddag niet alleen een goede winnaar, maar ook weer eens een Belgische veldrijder op de erelijst.

Sportvrijdag, 4 januari 2013

Stroetinga leidt in Zesdaagse van Rotterdam

Rotterdam | Wim Stroetinga uit Oldeberkoop gaat samen met zijn partner Peter Schep en Wim Stroetinga na de eerste dag van de Zesdaagse van Rotterdam aan de leiding. De winnaars van vorig jaar worden gevolgd door drie koppels die in dezelfde ronde zitten.

Sportvrijdag, 4 januari 2013

Vrouwen VC Sneek winnen Noord Nederland Cup

Vries | De vrouwen van VC Sneek hebben gisteren in Vries de traditionele Noord Nederland Cup terug naar de Waterpoortstad gehaald.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties