Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 februari 2011.

Cultuurvrijdag, 4 februari 2011

Koormuziek die recht door het hart gaat

Nieuw gecomponeerde klassieke muziek verdient meer belangstelling van de koorwereld. Met koorproject Opus probeert dirigent Anne Sollie dan ook werk van hedendaagse componisten onder de aandacht te brengen. Het project viert dit weekend zijn eerste lustrum met concerten in Groningen, Leeuwarden en Utrecht.

Cultuurvrijdag, 4 februari 2011

Marius van Dokkum maakt liefdesportretten

Tolbert - Kunstschilder Marius van Dokkum gaat morgen vijf liefdesstelletjes portretteren in kunstwinkel en brasserie RoesD in Tolbert. Dat heeft een woordvoerder van uitgeverij Art Revisited, dat is gevestigd in RoesD, bekendgemaakt. De vijf paren zijn geselecteerd uit de honderd aanmeldingen die de kunstwinkel ontving na een oproep om een geliefde op originele wijze te verrassen met Valentijnsdag.

Cultuurvrijdag, 4 februari 2011

MacBeth-festival in Leeuwarden

Leeuwarden - Tryater en Frats, de tak van Keunstwurk die zich inzet voor Fries amateurtoneel, komen op 6 maart met een klein MacBeth-festival in Leeuwarden. Toneelverenigingen RaarWaar uit Leeuwarden en Halbertsma uit Stiens én leerlingen van de Burgemeester Halbertsma school in Gorredijk brengen deze middag een eigen versie van het koningsdrama op het toneel. Verder is er een inleiding door de jonge regisseurs van deze voorstelling, een lezing over MacBeth en wordt een boek over coaching in het amateurtoneel uitgereikt.

Economievrijdag, 4 februari 2011

Ruzie in coalitie met als inzet de landbouw

Leeuwarden - Het beperken van de intensieve landbouw in Fryslân is inzet geworden van een ruzie tussen coalitiepartners CDA en PvdA. Een stop op nieuwe grootschalige bedrijven wordt gesteund door de PvdA en lijkt een meerderheid te krijgen in de Staten. Dat is tegen het zere been van het CDA.

Hoofdartikelvrijdag, 4 februari 2011

De paspoortwet...

De nieuwe Nederlandse paspoortwet heeft de gemoederen deze week flink bezig gehouden. Privacy First, de stichting die ageert tegen deze wet, mag voorlopig geen rechtszaak beginnen tegen de overheid. De bezwaarmakers wilden de staat voor de rechter dagen omdat de nieuwe paspoortwet bepaalt dat vingerafdrukken moeten worden opgeslagen. De rechter bepaalde dat Privacy First en 21 medeklagers niet-ontvankelijk zijn. Dat betekent trouwens niet dat hun bezwaren niet deugen, maar dat de zaak aangespannen was bij een verkeerde rechter. De zaak kan opnieuw worden ingediend bij een andere, juiste rechtbank.

Regiovrijdag, 4 februari 2011

Groningen is nu toch tegen opslag van CO2

Leek - De provincie Groningen wil niet langer dat er in het Noorden CO2 onder de grond wordt opgeslagen. Volgens gedeputeerde Marc Jager is er geen draagvlak onder de bevolking én in de Provinciale Staten. Minister Verhagen, die gisteren in Groningen was, kreeg het verzoek elders op zoek te gaan naar de opslag van koolstofdioxide.

Regiovrijdag, 4 februari 2011

Wat de parel ook waard is, hij wordt niet verkocht

Texel - Martin Zeeman van Texel heeft geen idee wat het kleine, witte dingetje waard is. Dat wil hij nog uitzoeken, maar wat het antwoord ook is: de parel wordt niet verkocht.

Regiovrijdag, 4 februari 2011

Tien miljoen nodig voor Prins Willim

Harlingen - De restauratie van de afgebrande VOC-replica de Prins Willim gaat zo’n tien miljoen euro kosten. Dat zegt projectleider Dries Onclin. Het schip brandde in juli 2009 af bij Museumhaven Willemsoord in Den Helder en werd later van de sloop gered door scheepswerfeigenaar Jelle Talsma die de romp van de Prins Willim kocht en naar de industriehaven in Harlingen verscheepte.

Regiovrijdag, 4 februari 2011

Hoop op hoge ogen voor de scootboot

Kollum - Elke Draijer (13) en Erica Bosma denken met hun scootboot hét vervoermiddel van de toekomst te hebben ontworpen. De leerlingen van Impuls Kollum verwachten hiermee hoge ogen te gooien tijdens de finale van de ontwerpwedstrijd, op 13 april in Eindhoven. Gisteren kregen ze professionele hulp om hun prototype nóg beter te maken.

Sportvrijdag, 4 februari 2011

Gebrek aan mentale kracht breekt Aris op

Den Bosch - Coach Pete Miller sprak er dit seizoen al vaak over: de mentale kwaliteiten van zijn spelers , of misschien wel het gebrek daaraan. De Leeuwarder basketbalploeg leek dat te hebben overwonnen, maar gisteren ging het volgens Miller weer mis. Met een nederlaag in en tegen Den Bosch tot gevolg. Door Gerard Bos.

Sportvrijdag, 4 februari 2011

De Boer: Dost blijft voor Ajax optie in de zomer

Amsterdam - Trainer Frank de Boer kan zich heel goed voorstellen dat Bas Dost komende zomer alsnog van sc Heerenveen naar Ajax verhuist. ,,We blijven hem heel goed volgen. Dat lijkt me logisch”, zei de oefenmeester gistermiddag ten overstaan van de verzamelde pers na de laatste training voor het duel tussen zijn ploeg en De Graafschap.

Verkiezingvrijdag, 4 februari 2011

Geen zout uit Friese bodem

Profileren valt niet mee voor provinciale partijen. Dat komt doordat ze het vaak met elkaar eens zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties