Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 februari 2012.

Cultuurzaterdag, 4 februari 2012

Zeventig aanmeldingen voor jongerenproject van Parnas

Leeuwarden | Zeventig jongeren hebben zich tot nu toe aangemeld voor de jongerenproductie Live! van Parnas in Leeuwarden. Dat heeft mede-initiatiefnemer Koen Haringa gisteren gemeld.

Cultuurzaterdag, 4 februari 2012

Expositie en concerten van Han Bennink in Belvédère

Heerenveen | Museum Belvédère in Heerenveen opent deze maand een tentoonstelling met werk van dubbeltalent Han Bennink. De kunstschilder en jazzdrummer geeft tijdens de expositieperiode bovendien vier concerten in het museum. Zo treedt hij onder meer op met Instant Composers Pool-orkest dat hij in de jaren zestig met pianist Misha Mengelberg en saxofonist Willem Breuker oprichtte.

Economiezaterdag, 4 februari 2012

Kleinere opzet BCD door minder animo

Leeuwarden | De onzekerheid bij ondernemers over hun toekomst treft de Bedrijven Contactdagen in WTC Expo in Leeuwarden. Er zijn ruim een kwart minder aanmeldingen van bedrijven, overheden en andere organisaties voor een plekje. Het evenement stevent af op zo’n vijfhonderd standhouders. Dat waren er de afgelopen jaren gemiddeld zevenhonderd.

Hoofdartikelzaterdag, 4 februari 2012

Visie op de kerk: crisis en opluchting

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN), de grootste protestantse kerk in ons land, heeft een boekje uitgegeven met daarin een ‘visie op het leven en werken’ van de kerk. Het heet: De hartslag van het leven. In mooi opgeschreven, bevattelijke taal wordt de staat van de kerk beschreven. De boodschap van de nota is dubbel. Er is sprake van een crisis in de kerk. En er is reden voor moed: terug gaan naar de bron geeft motivatie en troost.

Regiozaterdag, 4 februari 2012

Trainen in manege voor Saharamarathon

Spannum | Een marathon van 42 kilometer lopen in het zand van de woestijn, bij een temperatuur van bijna veertig graden. Anneke Wester uit Spannum is de enige Nederlandse die zich hieraan waagt. Om te wennen aan het lopen in zand traint ze in de manege van haar zorgboerderij Donia State Wester. Op de hitte kan ze zich nauwelijks voorbereiden.

Regiozaterdag, 4 februari 2012

Emotionele steun en tips, dankzij Twitter en weblog

Heerenveen | ,,Mensen kunnen via social media zoveel warmte doorgeven, ongelofelijk.” Als vader Lowie van Gorp uit Kaatsheuvel eind maart 2011 te horen krijgt dat zijn dochter Guusje een zeldzame vorm van kanker heeft, verandert zijn wereld. Hij begint een weblog www.kanjerguusje.nl. Aanvankelijk bedoeld om verlost te zijn van de vele telefoontjes, sms-berichtjes en e-mails. ,,Ik kon ze niet allemaal beantwoorden. Het was een bombardement, ik werd er gek van. Iemand vroeg: ‘Waarom begin je geen weblog?’ Dat ben ik gaan doen. Ik ben gaan opschrijven wat ik zag bij Guusje.”

Regiozaterdag, 4 februari 2012

Komst GPTV biedt kans nieuwe lokale omroep

Leeuwarden | GPTV gaat per september vanuit Leeuwarden uitzenden. De commerciële regionale televisiezender van vader Wout en zoon Niels Gerstel zit nu in Harlingen, waar het bedrijf ruim twintig jaar geleden begon als kabelkrant.

Regiozaterdag, 4 februari 2012

Vooral blikschade en extra werk door sneeuwval

Leeuwarden | De sneeuwval van gisteren heeft in Fryslân geleid tot tientallen ongevallen op de weg. In verreweg de meeste gevallen bleef het leed beperkt tot materiële schade.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 februari 2012

Kerken wijzen op seksuele uitbuiting bij Super Bowl

Indianapolis | De Verenigde Staten maken zich op voor hét jaarlijkse sportmoment: de Super Bowl. Morgen is de finale van de belangrijkste competitie van het American Football, de National Football League (NFL). Kerken grijpen dit moment aan om aandacht te vragen voor het gevaar van seksuele uitbuiting en het ontvoeren van vrouwen en kinderen voor gedwongen prostitutie, meldt de evangelicale beweging Sojourners.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 februari 2012

‘Elfstedentocht’ voor nieuw elan

Dokkum | Een aantal evangelische kerken en bewegingen gaat een ‘Elfstedentocht’ door Fryslân maken om de provincie ‘in vuur en vlam te zetten voor Jezus’. Het is een vervolg op de ‘Fire Conferentie’ die vorige maand in Dokkum werd gehouden.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 februari 2012

Liever investeren in huwelijken dan in asfaltwegen

Vanaf morgen vindt in Nederland de Marriage Week plaats. Op allerlei manieren wordt aandacht gevraagd voor het bouwen aan een sterk huwelijk. Dat wordt ook steeds meer een overheidsbelang.

Sportzaterdag, 4 februari 2012

Gevaarlijk veld reden voor afgelasting bij Cambuur

Leeuwarden | Het had nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk werd gistermiddag in Leeuwarden besloten dat het duel SC Cambuur - FC Dordrecht vandaag in de eerste divisie niet doorgaat. Eerder op de dag werden alle vrijdagwedstrijden al door de KNVB afgelast. ,,Het veld is te gevaarlijk voor de spelers, omdat het niet egaal is”, legde scheidsrechter Hielke Heida uit.

Sportzaterdag, 4 februari 2012

Marathonpeloton blijft rustig onder natuurijs-perikelen

Techendorf | Nu het in Nederland maar blijft vriezen, dringt ook in Oostenrijk bij het marathonpeloton door dat de kans op mooie klassiekers op natuurijs steeds groter wordt. En wie weet, misschien ooit weer een Elfstedentocht. Maar iedereen die deze week in Oostenrijk op een dikke plaat natuurijs schaatst van wel dertig centimeter, laat zich niet gek maken. De toppers rijden vandaag op de Weissensee eerst de Alternatieve Elfstedentocht. Dan pas keert het peloton mannen en vrouwen terug naar Nederland.

Sportzaterdag, 4 februari 2012

Geen winst voor Oenema, wel een halve wereldreis

Thijsje Oenema uit Heerenveen heeft gisteren na een halve wereldreis toch kunnen deelnemen aan het NK kortebaanschaatsen voor dames in Alteveer. Oenema landde gistermiddag rond elf uur ’s ochtends op Schiphol, waar ze terugkeerde van een bezoek aan haar zus in New York. ,,Ik stond ’s nachts om een uur nog in New York een broodje te eten bij Subway.”

Sportzaterdag, 4 februari 2012

Tweet van de dag

‘Bij -10 graden of gladheid afgelasten’

Sportzaterdag, 4 februari 2012

Heerenveen houdt hoofd koel tegen Roda JC

Heerenveen | Heerenveen sloot gisteravond een drukke week, met drie duels in zeven dagen tijd, af met een derde overwinning. Na de eenvoudige zege tegen FC Utrecht volgde het midweekse bekersucces in Arnhem, waarna gisteravond ook de formatie van trainer Harm van Veldhoven er onder winterse omstandigheden in het Abe Lenstrastadion aan moest geloven. ,,Alles zat er op en er aan. Ik ben blij dat we de drie punten hebben gepakt. Een topweek met drie overwinningen”, aldus Janmaat.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties