Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 februari 2013.

Cultuurmaandag, 4 februari 2013

Mini Theater Friesland op zoek naar spelers

Heerenveen | Mini Theater Friesland uit Heerenveen zoekt spelers voor Een zwarte Pool, het toneelstuk dat komend seizoen opgevoerd wordt. Hiervoor worden op woensdag 20 februari audities gehouden in restaurant De Koningshof in Oranjewoud.

Cultuurmaandag, 4 februari 2013

Juryleden van het ONFK in De Lawei bekend

Leeuwarden | De juryleden voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen komend voorjaar zijn bekend. Het gaat om Tijmen Botma (1e, 2e en 3e divisie), Rob Goorhuis (1e, 4e en 5e divisie), Jacob de Haan (2e en 3e divisie), Jan de Haan (1e, 4e en 5e divisie) en Luuk Tuinstra (2e, 3e, 4e en 5e divisie).

Cultuurmaandag, 4 februari 2013

Ebele mag popfestival Aaipop openen

Nijland | De Friese band Ebele mag op paasmaandag muziekfestival Aaipop in Nijland openen. De band won zaterdagavond de voorrondes in It Badhs in De Westereen.

Hoofdartikelmaandag, 4 februari 2013

Wijsheid achteraf heeft beperkte betekenis

De val van SNS Reaal doet veel stof opdwarrelen. Er is in de eerste plaats de unieke wijze waarop de staat de bank heeft genationaliseerd. In de tweede plaats zijn er de gedupeerden: ook onschuldige burgers die meenden een veilig product te kopen maar nu van de koude kermis dreigen thuis te komen. In de derde plaats is er de schijn dat verantwoordelijken binnen en buiten de bank de risicos niet goed hebben ingeschat van bijvoorbeeld het aankopen van de vastgoedportefeuille in 2006. In de vierde plaats lijkt de nieuwe crisiswet voor de banken niet goed te werken, waardoor eerder ingrijpen niet goed mogelijk was. En dan is er, in de vijfde plaats, het beloningssysteem van managers die achteraf gezien foute dingen hebben gedaan.

Regiomaandag, 4 februari 2013

OoststellingwerfsBelang zet twee leden uit de fractie

Oosterwolde | De fractieleden IJp van der Veen en Fred Rademaker zijn door het bestuur van de partij OoststellingwerfsBelang uit de partij gezet. De twee gaan als zelfstandige raadsleden verder.

Regiomaandag, 4 februari 2013

Friezen met een uitkering meteen aan het werk gezet

Sneek | Mensen die zich aanmelden voor een uitkering, moeten bij dertien Friese gemeenten voortaan direct beschikbaar zijn om aan de slag te gaan bij sociale werkplaatsen of een van de bedrijven in de gemeenten.

Regiomaandag, 4 februari 2013

Minder vaak vals brandalarm door afspraken

Leeuwarden | Het is de brandweer een doorn in het oog: automatische brandmeldsystemen die ten onrechte afgaan. Rotterdam wil notoire valsmelders beboeten. In Drachten is verpleeghuis Bertilla gewaarschuwd voor een boete.

Geloof & Kerkmaandag, 4 februari 2013

Haagse kerken doen het goed als stembureau

Den Haag | Stembureaus in kerken doen het in veel gevallen zeer goed bij de burgers van Den Haag. Dat blijkt uit een studie van de CDA-fractie in de gemeenteraad. Daarmee wordt de mening van burgemeester Jozias van Aartsen weersproken, meldt het blad Kerk in Den Haag. Volgens Van Aartsen brengen kiezers liever niet hun stem in een kerk uit.

Geloof & Kerkmaandag, 4 februari 2013

Heftige discussie over Joodse scheiding

Londen | De scheiding van een Joods echtpaar op grond van een uitspraak door een rabbinale rechtbank in New York leidt tot veel discussie in Engeland. Vorige week berichtte The Times op de voorpagina over een uitspraak van het High Court, die om een uitspraak was gevraagd door een echtpaar.

Sportmaandag, 4 februari 2013

De appel, de PVVer en de dopingzondaar

Zinloos geweld, oerwoudgeluiden, gezeur en gescheld, doping, financieel wanbeleid, omkoping. Al deze verwerpelijke zaken gebeuren in de sportwereld. In elk land, op elk niveau. En ja, ook in andere sporten dan voetbal. Het nieuws is er bijna mee doordrenkt tegenwoordig. En dus rijst de vraag: bewegen wij ons allen in een verrotte sportwereld?

Sportmaandag, 4 februari 2013

De houding van ik ben Van Gaal en ik ben goed staat mij niet aan

Het Nederlands elftal speelt woensag oefenwedstrijd tegen Itali, de verliezend finalist van het EK in 2012. Oranje kent een flink aangepaste selectie, mede ook door het beleid van bondscoach Louis van Gaal. die alleen fitte spelers oproept die ook nog eens hebben aangetoond in vorm te zijn Een halfjaar na zijn aanstelling kan de eerste balans worden opgemaakt. Hoe staat Oranje ervoor onder Van Gaal?

Sportmaandag, 4 februari 2013

VC Sneek zwaait Maltha uit met zege tegen Alterno

Sneek | De volleybalsters van VC Sneek hebben Martha Maltha zaterdagavond uitgezwaaid met een zwaarbevochten zege op Alterno. In een bomvolle Sneker sporthal kreeg de 28-jarige midspeelster het afscheid dat ze verdiende. Het vurig gewenste scenario kreeg gestalte via een vijfsetter (14-25, 25-20, 22-25, 25- en 15-12), waarin Sneek op het tandvlees de finish haalde.

Sportmaandag, 4 februari 2013

Team It Heidenskip pakt weer nationale titel

Damwld | Het achttal touwtrekkers van It Heidenskip is zaterdag in Damwld Nederlands kampioen indoor geworden. De Friezen prolongeerden de titel en waren in de klasse 680 kilo te sterk voor het team Lagerweij uit Renswoude.

Sportmaandag, 4 februari 2013

Fabriek is beste Fries in slagveld op Weissensee

Techendorf | De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee werd zaterdag een slagveld. Na 200 kilometer en ruim zes uren ploeteren in de sneeuw kwam Simon Schouten uit Andijk als eerste binnen, gevolgd door Frank Vreugdenhil en Jouke Hoogeveen. Durk Fabriek was als zesde de eerste Fries. ,,Nei 185 kilometer gie by my it ljocht t en drom moat ik tefreden wze, zei de schaatser uit Jubbega.

Sportmaandag, 4 februari 2013

De oude dame wil en krijgt sportief eerherstel

Leeuwarden | Derbys en aantrekkelijk voetbal vormen zelden een goed huwelijk. Op de Magere Weide, waar LAC Frisia 1883 stadsgenoot en koploper FVC in de eerste klasse F de tweede seizoensnederlaag (2-1) toebracht, was het gistermiddag niet anders.

Sportmaandag, 4 februari 2013

Zwaluwen drukt verdeeld Blauw Wit34 dieper in zorgen

Leeuwarden | Leeuwarder Zwaluwen wil kampioen worden van de tweede klasse I. Was getekend: Mark Bosma, trainer. Een gezonde ambitie, zeker voor een ploeg die als koploper aan de tweede seizoenshelft is begonnen. De eerste zege van 2013 was zaterdag een feit door de 0-3 winst bij stadgenoot en laagvlieger Blauw Wit34. Bij die club zou de komende tijd nog wel eens interne onrust kunnen ontstaan, zo viel op te maken uit de woorden van trainer Luitzen Nijboer na de nederlaag.

Sportmaandag, 4 februari 2013

De killersmentaliteit ontbreekt in dit team

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening over het duel Sparta Rotterdam - SC Cambuur (1-0).

Sportmaandag, 4 februari 2013

En toen viel dat ene balletje nt verkeerd

Rotterdam | Tot een paar dagen geleden had Cambuur een surplus aan centrale verdedigers: vijf stuks. Na 90 minuten vruchteloos proberen gaten te schieten in de muren van Het Kasteel, was daar nog n fitte en beschikbare van over: Martijn van der Laan.

Sportmaandag, 4 februari 2013

Cambuur het bewijs dat de beste niet altijd wint

Rotterdam | Als het spel in de topper tegen Sparta iets zegt over de tweede seizoenshelft, dan komt het wel goed met SC Cambuur. Dat klinkt vreemd na een 1-0 nederlaag, maar die was in Rotterdam gisteren onterecht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties