Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 4 februari 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 4 februari 2016

Plannen van Dekker zijn niet goed genoeg

De besprekingen in de Eerste Kamer over de Mediawet zijn een teleurstelling voor het kabinet, voor staatssecretaris Dekker in het bijzonder. Deze had in de Tweede Kamer weliswaar weerstand opgeroepen, maar de bewindsman kon de wet naar de Eerste Kamer sturen. Daar bleek hoezeer de nieuwe mediawet bezwaren oproept. De afgelopen weken was al duidelijk geworden dat Dekker het niet gemakkelijk zou krijgen in de senaat. Allerlei betrokkenen kwamen met forse kritiek. Bijvoorbeeld over de functie van 'ontspanning’ bij de publieke omroep, met name bij de televisie. Horen programma’s met deze functie bij de publieke omroep? Die is vooral voor het brengen van educatie, cultuur en informatie. Maar hoezo geen ontspanning? Vooral als die op een aansprekende, intelligente manier wordt gebracht. Overigens, wat is het dat maakt dat programma’s van André van Duin niet goed genoeg zijn voor de publieke omroep?

Regiodonderdag, 4 februari 2016

Minder spijbelaars, meer vrijstellingen


Regiodonderdag, 4 februari 2016

Schultz onder vuur over Afsluitdijk

Leeuwarden - Zowel in de Tweede Kamer als vanuit de provincie Fryslân krijgt minister Mélanie Schultz van Haegen van Infrastructuur zeer kritische vragen en opmerkingen over de staat van de Afsluitdijk. Dit naar aanleiding van de grote storing in de bruggen in de Lorentzsluis bij Kornwerderzand, afgelopen zaterdag. Urenlang was de Afsluitdijk niet passeerbaar voor zowel autoverkeer als de scheepvaart.

Regiodonderdag, 4 februari 2016

Simpel zelf een elektrische boot bouwen

Sneek - Als het aan de Stifting Elektrysk Farre Fryslân (SEFF) ligt, vaart heel Fryslân in 2018 elektrisch. In het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 (CH2018) liet de promotor van elektrisch varen een bouwpakket ontwerpen dat een groepje vrienden simpel in elkaar kan zetten.

Regiodonderdag, 4 februari 2016

Minister beloont veilig ondernemen op bedrijventerrein De Hemrik

Leeuwarden - Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft gisteren aan betrokkenen van bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden de vijfde ster uitgereikt van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B). Het keurmerk kan iedere twee jaar worden aangevraagd door bedrijvenparken die met verschillende maatregelen de veiligheid in hun omgeving verbeteren en de kans op criminaliteit verminderen. De Hemrik is een van de weinige parken in het land die in het bezit zijn van vijf keurmerken op rij.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties