Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 4 november 2015.

Cultuurwoensdag, 4 november 2015

Tryater wint 25.000 euro voor educatief boek

Leeuwarden - Tryater in Leeuwarden krijgt 25.000 euro uit het VSBfonds om een verhaalverdwaalboek te realiseren voor leerlingen in het basisonderwijs. Anne Graswinkel, educatiemedewerker bij Tryater, won met dit idee een van de twee grote prijzen van de ideeŽnwedstrijd die het fonds ter ere van zijn 25-jarig bestaan organiseerde.

Economiewoensdag, 4 november 2015

Economische groei in 2016

Leeuwarden - De Nederlandse economie groeit dit jaar naar verwachting met 2,25 procent. Voor volgend jaar wordt door de Rabobank over heel Nederland een verbetering verwacht van 2,75 procent, meldt de bank in de Regionale economische prognoses 2016 die gisteren naar buiten zijn gebracht. In Frysl‚n gaat het om een groei van 2,1 tot 2,5 procent in het noorden en zuidwesten van de provincie. In de regio zuidoost gaat Rabobank uit van een groei van 2,5 tot 2,7 procent.

Economiewoensdag, 4 november 2015

Boeren betreuren het vertrek van Sharon Dijksma

Leeuwarden - Bij de benoeming van Sharon Dijksma als staatssecretaris van landbouw in 2012 ging menig wenkbrauw in de landbouwsector omhoog. ,,Wat heeft zij met landbouw?" klonk het in boerenkringen.

Hoofdartikelwoensdag, 4 november 2015

Turkije verdient van EU eerlijk antwoord

In Brussel zal met gemengde gevoelens zijn gereageerd op de stembusoverwinning van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Zijn Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) behaalde zondag in de parlementsverkiezingen een ruime meerderheid waardoor de partij weer alleen kan gaan regeren. Als de AKP de macht had moeten delen, dan had een coalitiepartner de autocratische Erdogan nog enigszins kunnen bijsturen, was de stille hoop in Brussel.

Hoofdartikelwoensdag, 4 november 2015

Veiligheid en de haast van de reorganisatie

De politie in Nederland beleeft een moeilijke periode. Daarvoor zijn diverse redenen. Een daarvan is de onrust over de vorming van de nationale politie, het paradepaardje van toenmalig minister Opstelten. Na maandenlange kritiek door onder meer vakbonden, erkent nu iedereen dat de grote reorganisatie te snel is doorgevoerd. De huidige minister, Ad van der Steur, zei dat afgelopen zomer openlijk. De operatie is niet alleen twee keer zo duur dan gedacht, maar duurt ook twee keer zo lang. En de voorziene efficiency-winst komt ook pas veel later dan gepland.

Regiowoensdag, 4 november 2015

Rijk moet snel internet regelen op alle scholen

Leeuwarden - Het rijk moet ervoor zorgen dat alle basisscholen en middelbare scholen uiterlijk in 2017 beschikken over voldoende snel internet. Dat heeft de Tweede Kamer gistermiddag opgedragen aan minister Jet Bussemaker (Onderwijs). Een voorstel hiertoe van de ChristenUnie werd aangenomen.

Regiowoensdag, 4 november 2015

Sleutelkastje moet verdwijnen in Frysl‚n

Leeuwarden - De inbraakgevoelige sleutelkastjes die veel worden gebruikt in de thuiszorg, moeten op termijn verdwijnen uit de provincie. De politie gaat de komende weken in gesprek met Friese thuiszorgorganisaties over het invoeren van een methode om de deur te openen met de mobiele telefoon. Als dit slaagt, hoopt de politie dat ook thuiszorgaanbieders en -cliŽnten elders in Nederland zullen volgen.

Regiowoensdag, 4 november 2015

Koopzondagen luiden toch einde coalitie in

Dokkum - Een weekeinde van bezinning heeft de scheur die tussen de coalitiepartners FNP, CDA en ChristenUnie (CU) in Dongeradeel was ontstaan naar aanleiding van de stemming over de koopzondagen, niet kunnen helen. Gisteren werd duidelijk dat de CU definitief uit de coalitie stapt. Directe aanleiding voor de breuk vormde de raadsvergadering van afgelopen donderdag, toen de CU tegen een voorstel stemde om koopzondagen in de gemeente na een proefjaar te continueren. Vooral de argumentatie voor die tegenstem leidde tot onvrede bij FNP en CDA. CU-fractievoorzitter Ferwerda verwees daarbij niet alleen naar de principiŽle moeite van zijn achterban met koopzondagen - wat FNP en CDA hadden willen accepteren -, maar betoogde dat de evaluatie van de proef ondeugdelijk was uitgevoerd.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 november 2015

Onthutsend inkijkje in bisschoppensynode

Column

Sportwoensdag, 4 november 2015

Sven Kums is bij KAA Gent 'n grote meneer geworden

Sinds zijn vertrek bij sc Heerenveen is middenvelder Sven Kums al een landstitel en supercup rijker. Vanavond gaat hij met KAA Gent op jacht naar de eerste zege in de Champions League.

Sportwoensdag, 4 november 2015

Foppe krijgt pas tijdens winterstop een opvolger

Door Daan Rieken

Sportwoensdag, 4 november 2015

Cambuur probeert het uit te zingen tot de winterstop

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties