Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 december 2004.

Bijschriftzaterdag, 4 december 2004

Beschadiging

David, de man naar Gods hart, is een beeld van de Messias. Abigaďl, de vrouw naar Gods hart, is een beeld van de gemeente. Zij worden man en vrouw. Zoals ook de Messias en zijn gemeente bruidegom zijn en bruid. Dat is de rode draad in het verhaal.

Economiezaterdag, 4 december 2004

Drukkerij failliet

Joure - De rechtbank heeft donderdag de Verenigde Jouster Drukkerijen failliet verklaard. Hierdoor komen mogelijk vijftig mensen op straat te staan. Curator O. van Oorschot onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart.

Economiezaterdag, 4 december 2004

Nieuw zakenblad

Groningen - De Groninger uitgeverij New Publishers begint een nieuw zakenblad voor Noordelijke ondernemers, Entrepeneur . Het eerste nummer verschijnt in januari. De oplage van het nieuwe blad is 5200. Alle bedrijven in de drie Noordelijke provincies met meer dan twintig medewerkers krijgen het blad gratis toegestuurd.

Economiezaterdag, 4 december 2004

Streekproduct succesvol door meedenken burgers

Bunschoten – Streekproducten kunnen een succes worden door de consument actief te betrekken bij de duurzame productie van voedsel. Vooral het samen zoeken van boeren en consumenten naar mogelijkheden voor een meer duurzame landbouw kan daaraan bijdragen. Dat was gisteren één van de conclusies op het symposium ‘Anoniem of Betrokken’ van het Christelijk Ecologisch Netwerk in Bunschoten. Waar het volgens de organisatoren veelal aan schort is de communicatie met de burger.

Economiezaterdag, 4 december 2004

Toekomst boeren in samenwerken

Bunschoten - De verwachte lagere prijzen voor landbouwproducten zijn een bron van zorg voor de Nederlandse landbouw. Toch was er gisteren op het symposium ‘Anoniem of Betrokken’ van het Christelijk Ecologisch Netwerk in Bunschoten geen sprake van een klaagstemming. ,,Het klaaggehalte is bijna nul’’, stelde H. de Boon optimistisch vast. De Boon is verbonden aan het Innovatienetwerk Groene Ruimte en Agrocluster.

Hoofdartikelzaterdag, 4 december 2004

Argwaan als basis…

De wetten en regels in dit land zijn niet van vandaag of gisteren. Er gaan immers alleen al maanden (en vaker jaren) overheen voordat een initiatief in een doorwrocht wetsvoorstel is geformuleerd, voordat de Raad van State erover geadviseerd heeft, eer het behandeld is door beide kamers van de Staten Generaal en voordat Hare Majesteit het met haar handtekening bekrachtigd heeft. Daardoor is met wetten net als met bijbelvertalingen: als ze eindelijk gedrukt worden, zit het eerste laagje sleet er al op. En daarom mogen ze, net als bijbelvertalingen, niet modieus zijn. De waan van de dag moet eruit geweerd worden, want meestal staat er geen houdbaarheidsdatum op. Het kan decennialang duren voordat een Kamerlid zich afvraagt of een bepaalde wet nog wel van deze tijd is (maar dan kan de schrapdrift ook acuut toeslaan, zoals onlangs jegens het verbod op godslastering uit 1932).

Regiozaterdag, 4 december 2004

Aantal doden in het verkeer flink gedaald

Leeuwarden - Het aantal verkeersdoden in Fryslân is dit jaar fors gedaald. Tot en met 1 december kwamen 36 mensen om in het Friese verkeer, vorig jaar waren het in dezelfde periode 57. Ook in buurprovincies zijn minder verkeersdoden gevallen.

Regiozaterdag, 4 december 2004

Een stiltetuin binnen ovale urnenwanden

Sneek – Sereen is de stilte boven de algemene begraafplaats in Sneek– hoe anders dan even verderop in het centrum, waar Sint Nicolaas nog even snel zijn inkopen doet. Hier schurken de zerken rustiek tegen elkaar, met nauwelijks ruimte voor de herdenker die zijn geliefde gedenkt.

Regiozaterdag, 4 december 2004

Groepen jongeren geweerd

Damwoude – Jongeren mogen niet meer in groepen rondhangen in een deel van het centrum van Damwoude. De gemeente Dantumadeel heeft een samenscholingsverbod voor jongeren afgekondigd voor het gebied rondom de Hoofdweg en de Voorstraat. Hiermee wil de gemeente een vuist maken tegen de vernielingen en intimidatie die al enige tijd in het dorp spelen.

Regiozaterdag, 4 december 2004

Sint winkelt op het laatste moment

Joure – Doet Sinterklaas het rustig aan dit jaar? Houdt hij de hand op de knip? Ja, luidde het antwoord aan het begin van de week. Welnee, zegt Rudi Veltman, bedrijfsleider van Intertoys Speelgoedwinkel in Joure. Hij kan zich niet vinden in de berichten, waarin de middenstand rept van een minder hoge sinterklaasomzet. ,,We hebben het juist smoordruk.’’ De grootste drukte viel de laatste paar dagen te noteren. ,,Eind van de maand, hč. Dan is het salaris binnen’’, verklaart Veltman.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 december 2004

‘Bethel’ betrekt nieuwe kerkzaal

Drachten - Met ,,een gewone dienst met een feestelijk tintje” betrekt de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten zondag haar nieuwe kerkzaal De Voorhof. De ruimte, een voormalige autoshowroom in het gebouwencomplex aan De Bolder, biedt plaats aan maximaal 1750 bezoekers. In de kerkzaal is 1 miljoen euro geďnvesteerd.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 december 2004

De wereld van het optimisme

Maandag 6 december krijgt Hanna-Louk van Stegeren-Keizer een eredoctoraat van de Theologische Universiteit Kampen aangeboden vanwege haar inzet voor een vernieuwing van de verhouding tussen joden en christenen. Cees den Heyer brengt haar een eresaluut.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 december 2004

Mooi en mooi naast elkaar

De Nieuwe Bijbelvertaling is uit. Zestien miljoen recensenten staan klaar om hun oordeel te geven. Tot welke ontdekkingen en nieuwe inzichten komen zij? Een serie met leeservaringen over de NBV. Deel 5.

Sportzaterdag, 4 december 2004

Routine geeft doorslag in schaaktweekamp

Groningen – In een lange, slopende, maar vooral ook boeiende beslissingsmatch tussen de schakers Sipke Ernst (Damwoude) en Daan Brandenburg uit Drachten gaf de routine van Ernst gisteravond in Groningen de doorslag. Nadat Brandenbrug donderdagavond de eerste partij won, maakte Ernst gistermiddag eerst al duidelijk dat hij zijn zinnen toch echt gezet had op het NK volgende zomer in Leeuwarden.

Sportzaterdag, 4 december 2004

Eindelijk loon naar werken voor Cambuur

Leeuwarden - Eindelijk smaakte Cambuur weer eens het zoet der overwinning. Slachtoffer werd gisteren het gehavende Excelsior en glorieus winnaar Rene van der Wey. De invaller mikte slim de bal achter de vijandelijke doelman en kon het predikaat ‘gouden wissel’ opgespeld krijgen. Een verdiende, weliswaar karige zege, maar loon naar (trainings) werken.

Sportzaterdag, 4 december 2004

Radomski ontbreekt ook tegen Willem II

Heerenveen – De spelers van SC Heerenveen zijn aardig fit uit de slijtageslag met Dinamo Zagreb gekomen. Een enkeling klaagde gisteren over wat stijve ledematen, maar er waren geen ernstige kwetsuren. Zaterdag werkt de selectie van Heerenveen in de aanloop naar de uitwedstrijd van zondag tegen Willem II nog een lichte training af.

Weerzaterdag, 4 december 2004

Beetje zon

Vandaag is er veel bewolking en is er eerst nog kans op een spatje regen. Geleidelijk neemt ook de kans toe dat de zon even doorbreekt. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en het wordt 7 ŕ 8 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties