Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 4 december 2008.

Cultuurdonderdag, 4 december 2008

Voor Suver Nuver is de tijd voorbij: Zum Wohl!

Na ons de zondvloed. Dette Glashouwer uitgedost als een sprankelend Oostenrijks jodelmeisje, houdt halverwege de voorstelling Zum Wohl een kleine monoloog waarin ze het standpunt van de overheid in het Kunstenplan 2009-2012 om Suver Nuver geen subsidie meer te verlenen, op de korrel neemt. En omdat de overheid en passant met deze beslissing het 25-jarige bestaan van dit gezelschap daarmee ook om zeep helpt, drenkt ze het geheel in een soort eschatologisch einde onder het mom: dan de rest en hele wereld ook maar naar de klote. Want 2012 schijnt een cruciaal omwentelingsjaar te zijn waarin alle eindes een nieuw begin vormen.

Cultuurdonderdag, 4 december 2008

Ruim zevenduizend bezoekers voor Ot en Sien Museum

Surhuisterveen - Het Ot en Sien Museum in Surhuisterveen heeft in het eerste jaar ruim zevenduizend bezoekers getrokken. Dat hebben de eigenaren Thecla en Jacques Scheepbouwer gisteren gemeld. Het museum opende in december 2007 zijn deuren.

Cultuurdonderdag, 4 december 2008

Onbekende pentekening Jopie Huisman ontdekt

IJlst - Bij veilinghuis Ald Fryslân in IJlst is een onbekende kleurenpentekening ontdekt van Jopie Huisman. Veilingmeester Dijkstra ontdekte de tekening tijdens de taxatie voor de veiling van 8 december. De pentekening, Herinnering getiteld, is zestien bij dertien centimeter groot en gesigneerd met J. Huisman 1977. De tekening laat de achtertuin zien van Huismans moeder Grietje, met een vervallen schutting en een gammele houten stoel.

Economiedonderdag, 4 december 2008

Kerstmarktreisjes in trek

Drachten/Rijswijk - De touringcarbranche heeft vooralsnog weinig last van de financiële crisis en is positief over de markt. In december vertrekken vooral op zaterdagen weer honderden touringcars richting de grote kerstmarkten in Duitse steden als Bremen, Münster en Keulen.

Hoofdartikeldonderdag, 4 december 2008

Het platteland...

En nu weten we alles van onszelf. Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft de afgelopen drie jaar vier lijvige rapporten geschreven over hoe het ervoor staat met het platteland in Nederland. Het eerste verscheen in 2006, het laatste eind november. Het is de bedoeling dat dit pakket de basis wordt van het systematisch volgen van de ontwikkelingen in het ‘lege’ deel van Nederland.

Regiodonderdag, 4 december 2008

Succes afvalscheiding ‘gestraft’

Grootegast - Grootegast, Leek en Marum zijn zeer teleurgesteld in milieuminister Cramer. De gemeenten krijgen geen volledige vergoeding voor de gescheiden inzameling van kunststofverpakking.

Regiodonderdag, 4 december 2008

Plan dorpshuis Damwoude terug bij af

Damwoude - Damwoude is terug bij af met de bouw van het nieuwe multifunctionele centrum Nije Tille. Na ruim tien jaar plannen maken heeft de gemeente Dantumadeel het overleg met Thús Wonen opgezegd. ,,Een nieuw dorpshuis is een utopie”, zegt Andries Halbesma van dorpsbelang.

Regiodonderdag, 4 december 2008

Huisverkoop in Fryslân ligt zo goed als stil

Leeuwarden - Makelaars raken steeds meer in de problemen nu de huizenmarkt vastzit, als gevolg van het gebrekkige vertrouwen in de economie. In Fryslân zijn al enkele ontslagen gevallen op makelaarskantoren. Het wantrouwen heeft ook gevolgen voor de huizenprijzen; die dalen volgend jaar naar verwachting met 5 procent.

Regiodonderdag, 4 december 2008

Voor Anita Andriesen was Fryslân groot genoeg

Oudebildtzijl - Gedeputeerde Anita Andriesen is gisterochtend op 51-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Oudebildtzijl. Ze was sinds 1995 politiek actief voor de PvdA. Ze laat haar man Sytse Keizer en drie zoons Remco (18), AnnePeter (16) en Friso (14) achter. In Fryslân zal ze blijven voortleven als hoeder van het landschap en het Frysk eigene.

Regiodonderdag, 4 december 2008

Tot zij niet meer kon, heeft Anita zich ingezet voor Fryslân

Oudebildtzijl - Met grote verslagenheid is in Fryslân en ver daarbuiten kennisgenomen van het overlijden van gedeputeerde Anita Andriesen, gisterochtend in haar woonplaats Oudebildtzijl. Ze is 51 jaar geworden. De gevolgen van borstkanker, die zich in oktober 2003 bij haar openbaarde, zijn haar fataal geworden.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 december 2008

Dokkum houdt eerste adventsommegang

Dokkum - In Dokkum houdt de Raad van Kerken zondag voor de eerste keer een adventsommegang langs verschillende kerken en andere plaatsen in de binnenstad. Met het initiatief willen de gezamenlijke kerken meer aandacht voor de adventstijd en het toeleven naar de geboorte van Christus vragen.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 december 2008

Vijf ‘buitengewone’ genezingen in Lourdes

Lourdes - Het Internationale Medisch Comité van Lourdes (Cmil) erkent vijf genezingen van de voorbije vijf jaar als ‘buitengewoon’. Dat gebeurde na de grondige studie van honderden dossiers over genezingen van mensen tussen 49 en 69 jaar.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 december 2008

Nieuw boek van Margriet Terlouw: ‘Nooit meer dorst’

Leeuwarden - Het verhaal van de Samaritaanse vrouw bij de bron die Jezus ontmoet is een van de bekendste uit de bijbel. Vooral om wie die vrouw was. Margriet Terlouw-Steenbeek schreef er een bijzonder meditatieboekje over.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 december 2008

Nieuwe mogelijkheden voor parochies in Fryslân

Leeuwarden - Als de kerkbanken leger raken betekent dat niet direct het einde van de vitaliteit van je kerk. Onderzoeksbureau Kaski heeft een onderzoek op maat gedaan voor parochies rond Leeuwarden.

Sportdonderdag, 4 december 2008

Drie speelsters Heerenveen in Oranje

Heerenveen Sherida Spitse, Sylvia Smit en Marije Brummel zijn door bondscoach Vera Pauw opgeroepen voor een trainingskamp ter voorbereiding op een oefeninterland in en tegen Frankrijk. Het trio speelsters van sc Heerenveen maakt deel uit van een groep van 22 speelsters. Het Nederlands vrouwenelftal speelt op zondag 14 december tegen Frankrijk.

Sportdonderdag, 4 december 2008

Begintijd Heerenveen - Sparta vervroegd

Heerenveen Het aanvangstijdstip van het uitduel van sc Heerenveen tegen Sparta op zaterdag 20 december is vervroegd. Het duel begint om 18.45 uur in plaats van 19.45 uur. Het tijdstip is aangepast in verband met de uitzending van Eredivisie-Live. Het Europa Cup duel tegen het Portugese Braga begint vanavond om 20.45 uur. Het duel staat onder leiding van de Oostenrijker Fritz Stuchlik. Hij wordt in het Abe Lenstra stadion bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Andreas Fellinger en Manuel Schuettengruber.

Sportdonderdag, 4 december 2008

Bleekveld assistent-trainer ONS Sneek

Sneek Lykle Bleekveld gaat volgend seizoen als assistent-trainer aan de slag bij ONS Sneek. Bleekveld is op dit moment nog trainer van tweedeklasser Nijland.

Sportdonderdag, 4 december 2008

Sollied ziet kansen voor Heerenveen tegen Braga

Heerenveen - Trond Sollied ziet kansen voor sc Heerenveen in het derde UEFA Cupduel in de groepsfase tegen Sporting Clube de Braga. ,,Ik denk dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden, want Braga is een niveautje hoger dan Setubal. Ik schat de kansen op fiftyfifty, maar thuis hebben we zeker een kans om te kunnen winnen. Maar dan moeten we wel een goede dag hebben en dan moet het verdedigend en aanvallend goed staan”, aldus Sollied.

Sportdonderdag, 4 december 2008

Popov is geen clown, maar een echte verdediger

Heerenveen - Na de wedstrijd tegen PSV, waarin sc Heerenveen in de slotfase de zege verkwanselde, liet Trond Sollied doorschemeren zijn ideale laatste linie te hebben gevonden. Daarin is naast het centrale duo Michael Dingsdag en Kristian Bak Nielsen en rechterverdediger Michel Breuer aan de linkerkant ook een plaats ingeruimd voor Goran Popov. De 24-jarige Macedoniër kwam dit seizoen over van het Griekse Levadiakos en is bepaald geen clown, zoals zijn Russische naamgenoot, maar een echte verdediger.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties