Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 december 2015.

Hoofdartikelvrijdag, 4 december 2015

Mini-Schengen symbool onenigheid

Het Schengen-akkoord regelt het vrije verkeer van personen tussen een groot aantal landen van de Europese Unie. Daarover werd voorheen heel wat gesteggeld; het 'oude´ Europa zou worden overspoeld met mensen uit de nieuwe lidstaten Polen, Roemenië en Bulgarije. Nu is er een nieuwe bedreiging: wie eenmaal Europa is binnengekomen, heeft vrije toegang tot het merendeel van de Europese landen. Griekenland weet dat en stuurt de vele duizenden vluchtelingen zo veel mogelijk door naar andere Europese landen. Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling van het Verdrag van Schengen, vinden bijvoorbeeld Nederland en Duitsland. Griekenland zou meer moeten doen om vluchtelingen te weren. Maar dat land wijst richting Turkije. Dat moet ervoor zorgen dat minder vluchtelingen de oversteek maken. En, zegt Griekenland tegen de Europese landen, jullie doen te weinig aan het probleem dat net zo goed jullie probleem is als het onze. Ga maar meer patrouilleren op zee. dat helpt ons in de strijd tegen de komst van de massa’s vluchtelingen. De houding van de Grieken is in zeker opzicht te verklaren. het land ving dit jaar ruim 700.000 vluchtelingen op. Dat kost de Griekse schatkist ruim anderhalf miljard euro.

Regiovrijdag, 4 december 2015

Tip voor Sint: het Friese 'Lieteboek' cadeau geven

Joure - De Yntertsjerklike Kommisje foar de Fryske Earetsjinst (YKFE) roept mensen om met Sinterklaas het in april verschenen Lieteboek. Sjonge en bidde thús en yn tsjerke cadeau te geven. Dat blijkt uit een schrijven van ds. Cor Waringa, voorzitter van YKFE in het kerkblad van Joure.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 december 2015

Megakerken worstelen met nieuwe tijd

New York - ,,Veel mensen denken dat megakerken altijd succesvol zijn, terwijl kleine kerken worstelen om te overleven. Maar zo simpel is het niet.” Het is de duidelijke mening van Scott Thumma, co-auteur van het nieuwste onderzoek onder megakerken in de Verenigde Staten. Thumma is godsdienstsocioloog aan het Hartford Institute. Gisteren werden de resultaten gepubliceerd die een genuanceerd beeld geven van de stand van zaken in deze protestantse kerken die vaak duizenden mensen per weekend trekken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties