Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 maart 2006.

Economiezaterdag, 4 maart 2006

Dancing ’t Keldertje Langweer failliet

Langweer - Bar-dancing ’t Keldertje in Langweer is failliet. Dat maakte de rechtbank gisteren bekend. Volgens curator D. Poiesz ging ’t Keldertje failliet als gevolg van tegenvallende bezoekersaantallen. ’t Keldertje was erg afhankelijk van toeristen en die kwamen onvoldoende bij de bar-dancing de afgelopen zomer. Het personeel is ondergebracht bij het restaurant, het café en de snackbar in hetzelfde pand. Deze vallen buiten het faillissement.

Economiezaterdag, 4 maart 2006

Lont, Snakeware

Leeuwarden - Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie, automatiseringsbedrijf Snakeware uit Sneek en Koninklijke Tichelaar Makkum zijn de drie kandidaten voor de titel Friese Onderneming van het Jaar 2005.

Economiezaterdag, 4 maart 2006

Van der Meulen Sneek moet jurkjes vernietigen

Leeuwarden – Speelgoedimporteur Van der Meulen uit Sneek moet stoppen met de verkoop en handel in ‘Who’s that girl?’-jurkjes.

Economiezaterdag, 4 maart 2006

Fusie Rabobanken stuit op fel verzet personeel

Surhuisterveen – Bij de medewerkers van Rabobank De Lauwers is grote onrust ontstaan door de fusieplannen met de Rabobank Noordoost Friesland. Vorige week trad de directeur van De Lauwers, D.J. de Vries, noodgedwongen terug. Volgens waarnemend directeur B.J. Verstegen houdt het vertrek verband met de mislukte fusiebesprekingen.

Hoofdartikelzaterdag, 4 maart 2006

De gnostiek…

De pas overleden hoogleraar Gilles Quispel heeft het niet gemakkelijk gehad in de kerken. Zijn specialisme, de gnostische traditie, paste niet in het kerkelijk denken over het christelijk geloof. De zogeheten Nag Hammadi-geschriften, die onder meer het (gnostische) evangelie van Thomas bevatten, hebben hem zijn leven lang – tot op de dag van zijn sterven – beziggehouden. Niet alleen wetenschappelijk, maar ook in zijn geloofsleven. Quispel streed jarenlang voor meer waardering voor de gnostische geschriften; hij meende dat de gnostieke traditie, naast het ‘gewone’ christelijke geloof en de rede, mede vormend is geweest voor de Westerse cultuur.

Regiozaterdag, 4 maart 2006

Mantgum watersportdorp

Mantgum – De vorig jaar geopende Middelseerûte legt Mantgum geen windeieren. Afgelopen week is besloten de stichting Wietwetterklub in het leven te roepen. De stichting behartigt de belangen van de watersporters in Mantgum en omliggende dorpen. Grootste wens is de aanleg van een jachthaven in het dorp.

Regiozaterdag, 4 maart 2006

Ophokplicht verstoort start duivenseizoen

Leeuwarden – Het spant erom bij de duivenmelkers. Eind maart begint het duivenseizoen en daar gaat een voorbereiding van weken aan vooraf. Een voorbereiding die door de maatregelen van minister Veerman van Landbouw tegen de dreigende vogelgriep zwaar onder druk komt te staan.

Regiozaterdag, 4 maart 2006

Zayhra Ravi adopteert vervuild dorpspark

Gorredijk – Zayhra Ravi uit Gorredijk is door de gemeente Opsterland benoemd tot ‘adoptieouder’ van het park de Groene Long in Gorredijk. Ze had zichzelf bij de gemeente gemeld voor de functie.

Regiozaterdag, 4 maart 2006

Advocaat bekritiseert dubbelfunctie Nijpels

Leeuwarden – De Ir. Abe Bonnemastichting moet volledig open zijn over de voorwaarden die zijn verbonden aan nieuwbouw van het Fries Museum. Als de stichting dat niet doet, dreigt Commissaris van de Koningin Nijpels in een onmogelijke spagaat terecht te komen. Dat betoogde W. Cnossen, deken van de orde van advocaten, gisteren in een bijeenkomst op de Leeuwarder rechtbank. Nijpels is naast Commissaris namelijk ook voorzitter van de Bonnemastichting.

Regiozaterdag, 4 maart 2006

Veenwouden krijgt wijk met eigen centrale

Veenwouden – Op de landerijen van de voormalige zuivelfabriek Freya in Veenwouden komt een woonwijk van vijftig huizen. De woningen krijgen elektriciteit en warmte van een eigen energiecentrale.

Sportzaterdag, 4 maart 2006

Lasse Nilsson is al hele ‘meneer’ geworden

Heerenveen - Lasse Nilsson heeft geen traan gelaten om het vertrek van Georgios Samaras. Integendeel zelfs, want daarmee lag voor hem bij SC Heerenveen de weg open naar een basisplaats. De 24-jarige Zweed doet er alles aan om die kans te grijpen en is al een hele ‘meneer’ geworden.

Sportzaterdag, 4 maart 2006

Cambuur heeft eindelijk weer productieve bui

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden verraste gisteravond tegen MVV zijn hondstrouwe aanhang met een frisse partij voetbal en maar liefst drie doelpunten. Slachtoffer van de productieve dag van de Friezen was MVV. Door de winst houdt de ploeg van Roy Wesseling zich op een prijsje, namelijk de zesde en laatste periodetitel.

Weerzaterdag, 4 maart 2006

Beetje zon


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties