Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 april 2009.

Cultuurzaterdag, 4 april 2009

Bestuur zoekt naam voor nieuwe Friese muziekbond

Leeuwarden - Het bestuur van de nieuwe provinciale bond voor muziekverenigingen heeft een wedstrijd onder haar leden uitgeschreven, voor een toepasselijke naam van de nieuwe organisatie. De nieuwe muziekbond is het resultaat van een fusie tussen de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Frieslanden de afdeling Friesland van de Koninklijke Nederlandse Federatie. Op 26 september moet de samenvoeging tussen CBMF en KNF-Friesland klaar zijn. Maar een naam en een logo voor de fusiebond zijn er nog niet, meldt algemeen voorzitter Durk Dam.

Economiezaterdag, 4 april 2009

Omzet Alfa Accountants groeit ruim 5 procent

Wageningen - Alfa Accountants en Adviseurs, met onder andere vestigingen in Leeuwarden en Gerkesklooster, heeft in 2008 een omzet behaald van 61,9 miljoen euro. Dit is 5,3 procent meer dan in 2007. Het bedrijfsresultaat daalde fors van 6,1 miljoen euro in 2007 naar 2,8 miljoen vorig jaar. In 2007 was er een groot aantal bijzondere posten die het resultaat positief beďnvloedden.

Economiezaterdag, 4 april 2009

Consumptie van eieren verdubbelt tijdens Pasen

Zoetermeer - Tijdens de paasdagen eten Nederlanders ongeveer 32 miljoen eieren. Dit betekent gemiddeld twee eieren per persoon. Normaliter ligt de consumptie op twee eieren per week. Dit melden de Productschappen voor Vee, Vlees en Eieren (PVE). Het ‘paas-effect’ van oplopende prijzen is volgens de PVE inmiddels verdwenen, maar in de afzet is Pasen nog duidelijk zichtbaar.

Economiezaterdag, 4 april 2009

Kwart van areaal voor suikerbieten is ingezaaid

Bergen op Zoom - Een kwart van het areaal waarop dit jaar suikerbieten wordt geteeld is ingezaaid. Dat meldt onderzoeksinstituut voor de suikerbietenteelt IRS. Landelijk was er tot begin van deze week 23 procent ingezaaid. Traditioneel is er in Zeeuws Vlaanderen het meest ingezaaid (87 procent). In de noordelijke kleistreek gaat het om 10 procent. In de streek daaronder is dat nog maar enkele procenten. Dat geldt ook voor de Noordoostpolder. In Noord- en Zuid-Flevoland is 40 procent van het areaal ingezaaid.

Economiezaterdag, 4 april 2009

Naar de Sahara rijden voor ontwikkelingswerk

Leeuwarden - ,,In eerste instantie gingen we voor het avontuur, nu staat het goede doel voorop.” Joost Hamstra en Willem de Haan, twee zelfstandige ondernemers uit Garyp en Earnewâld, behoren tot de groeiende groep Friese ondernemers die zich inzetten voor goede doelen in de derde wereld. De twee zagen een tijdje geleden op het internet een oproep van een Belgische organisatie, die chauffeurs zocht om twee terreinwagens in Gambia af te leveren. De 4x4’s zouden daar als ziekenauto dienen. Het avontuur lokte meteen en ze namen contact op. Al snel bleek dat de doelstellingen van de stichting heel goed waren, maar dat de terreinwagens ongeschikt waren als ziekenauto.

Hoofdartikelzaterdag, 4 april 2009

De wereldleiders bijeen...

Er werden mooi klinkende zinnen gesproken, na afloop van de G20-top over de aanpak van de economische crisis. President Obama nam het woord ‘historisch’ in de mond en ook andere wereldleiders prezen de eensgezindheid waarmee de rijkste landen ter wereld aan de slag willen om de financieel-economische problemen het hoofd te bieden.

Regiozaterdag, 4 april 2009

Goed gesprek, dankzij ’n stukje Sunlight

Leeuwarden - Zelf maakten ze foto’s van dieren, huizen, feesten en taarten. Een ouderwetse ,,tol met een stokje en een touwtje” zette iemand voor hen in elkaar. Voor de Sunlight zeep en de eau de cologne wendden ze zich tot hun eigen oma’s. Die bleken nog het een en ander in de kast te hebben liggen.

Regiozaterdag, 4 april 2009

Ex-cliënt als collega, dat is even wennen

Leeuwarden - De ervaringsdeskundigen van de GGZ worden nog vaak argwanend bekeken door de hulpverleners. Meer onderzoek naar de meerwaarde van de ex-cliënten in de hulpverlening zou helpen om een gelijkwaardige positie af te dwingen.

Regiozaterdag, 4 april 2009

‘Kijlstra’ vervult laatste wens

Drachten - ,,Ik soe sa graach noch ien kear...”. Heel vaak horen ambulanceverpleegkundigen Carla Bergsma en Bart Kea deze zin van terminale patiënten als ze hen vervoeren naar huis of naar de hospice. Vanaf nu kunnen zij die wens vervullen.

Regiozaterdag, 4 april 2009

Justitie zit pooier dichter op de hielen

Leeuwarden - Het Friese meldpunt over loverboys heeft er nog niet voor gezorgd dat een pooier door de rechter is veroordeeld, ondanks extra inspanningen van politie en OM. Wel zijn de middelen om loverboys op te sporen en de mogelijkheden om hen te straffen uitgebreid.

Regiozaterdag, 4 april 2009

Roek alleen van gemeentegrond verjaagd

Heerenveen - Het roekenprobleem groeit de gemeente Heerenveen boven het hoofd. Daarom wordt alleen op gemeentegrond nog het nestelen van roeken verstoord. Particulieren moeten zichzelf redden. Volgens beleidsmedewerker Hanneke Huisman bevindt 90 procent van de 29 roekenlocaties zich op gemeentegrond.

Regiozaterdag, 4 april 2009

Meer winkels staan leeg in stadscentra

Sneek - De winkelkerngebieden in Sneek en Leeuwarden kampen met een hogere leegstand. In Sneek staan zelfs tweemaal zo veel panden leeg als normaal. Leegstand maakt winkelen onaantrekkelijk, en gevreesd wordt dat het publiek zal wegblijven.

Sportzaterdag, 4 april 2009

Cambuur is stap dichter bij play-offs

Den Bosch - De play-offs halen, het is de bekende doelstelling van Cambuur. Deze laatste weken is het erop of eronder voor de Leeuwarders. Dat het spel minder is, baart zorg. Maar het gaat om resultaat. In en tegen Den Bosch was dat gisteren maximaal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties