Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 april 2011.

Cultuurmaandag, 4 april 2011

Festival Robles Rock in Grootegast kan doorgaan

Grootegast - De financiering van het familiefestival Robles Rock in Grootegast is rond, dus het gaat door. Begin dit jaar zag het er nog somber uit voor de organisatie, omdat de gemeente Grootegast veel minder subsidie wil geven dan in voorgaande jaren: geen 8000 euro, maar 2500 euro.

Economiemaandag, 4 april 2011

Melkveehouderij kan profiteren van problemen China

Peking - De opbrengstprijzen voor de Nederlandse melkveehouders worden de komende tijd ondersteund door een grotere vraag uit China. In het Aziatische land heeft een groot deel van de zuivelbedrijven geen nieuwe vergunning gekregen om te mogen produceren. Het land heeft de maatregel genomen vanwege problemen bij het garanderen van de kwaliteit.

Hoofdartikelmaandag, 4 april 2011

De nieuwe koers van het CDA...

Iets meer dan een kwart van de CDA-leden heeft meegedaan aan de verkiezing van de nieuwe voorzitter. Van de 14.900 leden die stemden, koos 60 procent voor Peetoom. Uit deze paar cijfers blijkt hoe groot de taak is die Peetoom staat te wachten. En dan is nog ongenoemd de verdeeldheid onder de leden en, in mindere mate, onder de fractieleden.

Regiomaandag, 4 april 2011

‘School naast snelweg kan in Grou best’

Grou - In de gemeente Boarnsterhim maken ze zich niet zo druk over de discussie rond het wel of niet mogen bouwen van scholen binnen driehonderd meter van een snelweg of op vijftig meter van een provinciale weg. De bouw van een brede school in Akkrum en een basisschool in Grou gaat gewoon door.

Regiomaandag, 4 april 2011

Concrete ideeën voor bezuinigingen in Burgum

Burgum - Het blijkt dus wel te kunnen: instanties en verenigingen die niet alleen eisen dat er niet op hun voorziening bezuinigd mag worden, maar ook met concrete alternatieven komen. Dat bleek zaterdag in Burgum bij de tweede inspraakronde, die de gemeenteraad had belegd om zijn licht op te steken bij de directe burgerbetrokkenen.

Regiomaandag, 4 april 2011

Orgelverleden dirigent helpt EMM

Drachten - Na een uiterst hectische voorbereidingstijd is Eendracht Maakt Macht (EMM) uit Oudega (W) zaterdag voor de tweede keer op rij nationaal fanfarekampioen geworden in de eerste divisie. De Oudegasters danken de titel vooral aan de interpretatie van dirigent Piet Groeneveld, zo oordeelde de jury.

Regiomaandag, 4 april 2011

De zorg voor je moeder laat je eigenlijk nooit los

Drachten - Jonge mantelzorgers uit de gemeenten Smallingerland en Opsterland kregen zaterdag een Fundag in jongerencentrum Place2B in Drachten. Een middag helemaal voor henzelf.

Sportmaandag, 4 april 2011

Heerenveen stoot zich aan dezelfde steen

Heerenveen - Een ezel stoot zich in het algemeen, niet tweemaal aan dezelfde steen. Een spreekwoord dat dit seizoen geen opgang doet voor sc Heerenveen. De formatie van Ron Jans gaf in het duel tegen Excelsior voor de vierde keer dit seizoen een 2-0 voorsprong uit handen en stootte zich weer eens aan dezelfde steen.

Sportmaandag, 4 april 2011

Spektakel en snelheid in Stellingwerfse natuur

Vraag honderd doorsnee-Friezen naar een goede motorcrosser uit deze provincie en maar weinig mensen zullen à la minute een naam kunnen noemen. Nee, topmotorcross en Fryslân gaan niet samen. Maar leven doet de sport in bepaalde plaatsen zeker. Neem Makkinga, waar natuur, passie en snelheid al 65 jaar een bijzonder trio vormen. Ondanks de onmogelijkheden waar menig motorcrossclub tegenaan loopt.

Sportmaandag, 4 april 2011

Droomscenario voor Roorda bij thuiskomst

Heerenveen - De spelers van sc Heerenveen maakten zich zaterdagavond na de zoveelste wanvertoning vliegensvlug uit de voeten. Een striemend fluitconcert begeleidde de artiesten naar de catacomben. Vervolgens begon het publiek te applaudisseren voor Excelsior in het algemeen en Geert Arend Roorda in het bijzonder. Ze scandeerden luid de naam van de Heerenveense huurling, die de spreekkoren dankbaar in ontvangst nam.

Sportmaandag, 4 april 2011

Mol zonder jassie an

Eén ding moet je ze nageven in Amsterdam, ze weten zich altijd in het middelpunt van de aandacht te manoeuvreren. Moeiteloos vulden ze de leegte van een competitieloos weekend op en zelfs nu er wél weer gevoetbald werd, was dat bijzaak. Velde Geert Arend Roorda zijn eigen Heerenveen? Nou én. Gingen FC Twente en PSV de directe strijd om de koppositie aan? Nauwelijks interessant. Al wordt Ajax nóg zeven jaar geen kampioen, er is gespreksstof te over om die periode te overbruggen.

Sportmaandag, 4 april 2011

Daverend debuut Rodenhuis bij Harkemase Boys

Harkema - Of het de hand van Wieb Rodenhuis is of dat er andere krachten in het spel waren, niemand zal het ooit weten. Feit is dat Harkemase Boys zaterdag na een serie van vijf nederlagen op rij weer eens een zege mocht bijschrijven. Genemuiden was het slachtoffer van de dadendrang van de Friese topklasser, die zich oprichtte na het vertrek van trainer Peter Meindertsma. Een hoofdrol was er weggelegd voor Oebele Schokker die met drie belangrijke vrije trappen vanaf de rechterkant zijn ploeg de weg wees naar de 5-1 overwinning

Sportmaandag, 4 april 2011

Rodenhuis moet tegen Genemuiden op de tribune zitten

Harkema – Wieb Rodenhuis, de nieuwe trainer van Harkemase Boys, moest zaterdag bij zijn debuut voor de club plaatsnemen op de tribune. Het ging niet om een schorsing die de 55-jarige Britsumer nog moest uitzitten. De club was namelijk vergeten om de trainer tijdig in te schrijven als lid van de voetbalbond KNVB. Scheidsrechter Richard van de Rest kwam voorafgaand aan het duel tegen Genemuiden naar Rodenhuis toe om hem te vertellen dat hij daarom niet langs de zijlijn mocht plaatsnemen om zijn functie uit te oefenen.

Sportmaandag, 4 april 2011

‘Peter Meindertsma? Is die ontslagen dan in Harkema?’

In december aangesteld, in januari begonnen, in februari contractverlenging en in maart ontslagen. Ziedaar, de loopbaan van trainer Peter Meindertsma bij topklasser Harkemase Boys. Het ontslag van de opvolger van Henk de Jong volgde na vijf nederlagen op rij voor de Harekieten, die daardoor in rap tempo richting degradatiezone afzakten. Of het ontslag terecht was, daar is niet iedereen het over eens, zo blijkt.

Sportmaandag, 4 april 2011

Aris kan het ritme niet vinden

Leeuwarden - Twee weken rust heeft De Friesland Aris niet bepaald goed gedaan. Tegen het zwakke Zwolle konden de Leeuwarder basketballers hun ritme niet vinden. Door de nederlaag zakken de Friezen naar de teleurstellende zevende plaats. Het lijkt voor coach Pete Miller een afscheid in mineur te worden.

Sportmaandag, 4 april 2011

Korfballers van DTL rijpen als een goede Franse wijn

Garyp - Toen de korfballers van DTL zaterdag in Garyp arriveerden voor het sleutelduel met Vlug en Vaardig, was de thuisploeg al lang en breed begonnen aan de warming-up. Een staaltje psychologische oorlogsvoering? Wie weet. Feit was dat de blauwwitten uit Hantum zich er niets van aantrokken en V en V een gevoelige tik (11-12) uitdeelden in de tweede klasse B. Daardoor neemt het volwassen geworden keurkorps van scheidend trainer Henk Berkenbosch de touwtjes bij de hervatting van de veldcompetitie direct in handen.

Sportmaandag, 4 april 2011

Heerenveen terug in derde klasse

Heerenveen - De lente is nog geen twee weken bezig of de eerste kampioen in het noordelijke amateurvoetbal is bekend. Heerenveen had gisteren in de vierde klasse A de primeur na een 5-1 thuiszege op Terschelling en het 2-2 gelijkspel van concurrent Renado bij Oldeboorn. ,,Daar zijn we trots op en het geeft deze titel extra cachet”, jubelde Heerenveen-voorzitter Feitze Leemburg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties