Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 4 april 2012.

Cultuurwoensdag, 4 april 2012

Laatste concert voor duo Iris & Pieter

Drachten | Het duo Iris & Pieter geeft op 14 april een afscheidconcert in De Lawei in Drachten. Iris Kroes en Pieter Veenstra gaan uit elkaar als duo, omdat Kroes het te druk heeft met haar solocarričre. De Drachtster zangeres en harpiste won eerder dit jaar de talentenjacht The Voice of Holland.

Economiewoensdag, 4 april 2012

Techniek ontvangt 200 jongeren

Dokkum | Twintig bedrijven in de regio Dokkum en Damwâld openen volgende week vrijdag hun deuren voor jongeren van het Dockingacollege en de Saad. De Techniekdag wordt georganiseerd door De Gouden Driehoek Noordoost Fryslân en speelt in op de toenemende vraag aan technisch geschoold personeel. De Gouden Driehoek NOF is het samenwerkingsverband tussen regionale ondernemers, onderwijsinstellingen, overheid en de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Na de zomer komt er een vervolg voor Kollumerland c.a., Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Economiewoensdag, 4 april 2012

SMST Drachten Fries ondernemer van het jaar

Oudehaske | SMST uit Drachten is onderneming van Fryslân 2012 geworden. Het bedrijf volgt Kijlstra Personen en Ambulancevervoer uit Drachten op. Op Ecopark De Wierde in Oudehaske ontving het bedrijf in hijs-, transport-, boor- en pijplegsystemen voor met name de maritieme en offshore industrie de prijs uit handen van Commissaris van de Koningen John Jorritsma.

Hoofdartikelwoensdag, 4 april 2012

Hervormingen werken alleen in samenspraak

Het is nu bijna niet voor te stellen, maar tien jaar geleden werd Duitsland de ‘zieke man van Europa’ genoemd. Nu is het land de locomotief van de Europese economie. Geen ander land in Europa heeft zo snel de crisis achter zich gelaten en presenteert zulke mooie groeicijfers. De Duitse burgers zijn vol vertrouwen in de toekomst en doen volop consumptieve bestedingen waardoor de economie nog meer wordt gestimuleerd.

Regiowoensdag, 4 april 2012

Friesland Bank investeert in Oranjewoud

Oranjewoud | Meer dan nu al het geval is zal Oranjewoud een cultureel centrum voor Noord-Nederland worden. De voormalige Friesland Bank wil een flink deel van de overgebleven miljoenen na de overname door de Rabobank investeren in activiteiten op het landgoed Oranjewoud.

Regiowoensdag, 4 april 2012

Ouders betalen jonge essen

Ouders die de portemonnee trekken omdat hun kinderen schade hebben aangericht. Het komt wel eens vaker voor, maar in Witmarsum staan ze er toch even van te kijken. Daar staan sinds kort dertien jonge essen langs de rondweg, geplant in opdracht van de ouders van vandalen. Twee weken geleden stonden op dezelfde plek nog andere jonge boompjes. Die werden in het weekend door baldadige jongeren vernield. De politie stelde een onderzoek in, maar staakte die actie toen de ouders zich bij hovenier Pier Reitsma hadden gemeld. Reitsma kreeg het verzoek om de essen te planten. ,,Een apart klusje”, vond hij dat. De essen hebben per stuk circa vijftig euro gekost. Reitsma vindt het initiatief van de ouders prijzenswaardig. ,,Dit is een mooie oplossing. Hopelijk hebben de jongeren er iets van geleerd.”

Regiowoensdag, 4 april 2012

Even een Antonov uit Hongarije terughalen

De Stichting Antonov Texel haalt dit voorjaar haar Antonov 2P Anouschka op van de jaarlijkse check-up in Hongarije. Rien de Bruin uit De Tike is van de partij.

Regiowoensdag, 4 april 2012

Veel toeristen naar Fryslân in Paasweekend

Leeuwarden | De toeristen weten Fryslân komend paasweekend naar verwachting goed te vinden. Bungalowparken en hotels zitten vrij vol volgens Fryslân Marketing. ,,En daarover zijn we wel een beetje verrast”, zegt directeur Paul van Gessel.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 april 2012

Schending godsdienstvrijheid is bedreiging samenleving

Brussel | De Europese Unie moet scherp letten op schendingen van de godsdienstvrijheid, zowel binnen de EU als in de rest van de wereld. Dit vroeg de Conferentie Europese Kerken (CEC) en de de Commissie van Bisschoppen van de Europese Gemeenschap (COMECE) de Europese Commissie en de Europese dienst voor extern optreden (EDEO) op de Dialoogseminar onlangs in Brussel.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 april 2012

Recensie

De Matthäus Passion is een muzikaal fenomeen in Nederland. Natuurlijk is Bachs meesterwerk een universeel kunstwerk dat alle landsgrenzen te boven gaat, maar toch is het opvallend dat juist in het seculiere Nederland deze intens religieuze muziek zo’n diepe bewondering wekt. De muziek is fenomenaal, maar hoe zit dat met de tekst? Bach baseert zich rechtstreeks op de bijbel en toont een Luthers-piëtistische inslag. Omdat dit alles in het Duits tot je komt, kun je wel eens iets missen.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 april 2012

Geloofsavontuur van anderhalf miljoen euro in Flevopolder

Het zijn drukke weken voor stichting Opwekking, op weg naar de 42e pinksterconferentie eind mei. De conferentie lijkt groter dan ooit te worden. Toch heerst er geen stress op het kantoor van de organisatie.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 april 2012

Pinksterconferentie Opwekking groeit de weg over

Putten | De pinksterconferentie Opwekking gaat het terrein herinrichten. Er komt extra kampeerruimte aan de overkant van de provinciale weg en de grote tent verhuist naar een centralere plek. Dit is nodig vanwege strengere veiligheidseisen vanuit de overheid en om de groei aan te kunnen. Vorig jaar waren er - inclusief daggasten - ruim 60.000 bezoekers.

Sportwoensdag, 4 april 2012

NOK doet in Nijland goede zaken in strijd tegen degradatie

Leeuwarden | Nijland heeft zich gisteren in de inhaalwedstrijd tegen NOK in de derde klasse A van zijn slechtste kant laten zien. De manschappen van trainer Jan Sietse Heida, die bij winst nog mochten hopen op de tweede periode, moesten met lede ogen toezien hoe het tegen degradatie vechtende NOK de punten dikverdiend mee naar huis nam (2-4). ,,We zijn op alle fronten afgetroefd. Ik heb al een bloedhekel aan verliezen, maar al helemaal op deze manier”, zei Heida. Enige lichtpuntje was dat Wieger Boonstra zijn 150e goal in dienst van de club scoorde.

Sportwoensdag, 4 april 2012

Spanning onderin tweede klasse I is om te snijden

Leeuwarden | De spanning in de onderste regionen van de tweede klasse I op zaterdag blijft om te snijden. Berlikum, Minnertsga en ‘t Fean’58 kregen gisteravond in een inhaalprogramma allen de kans om zichzelf in eigen huis wat lucht te verschaffen, maar de drie bleven in de strijd om lijfsbehoud stuk voor stuk met lege handen achter.

Sportwoensdag, 4 april 2012

Marit Boumeester voert vloot in Palma de Mallorca aan

Palma de Mallorca | Marit Bouwmeester is na twee dagen zeilen om de Trofeo Princesa Sofia voor de kust van Palma de Mallorca aanvoerster van de Laser Radialvloot. De zeilster uit Warten eindigde gisteren in de derde race als derde en won de vierde. Ze leidt met 16 punten, evenveel als de Spaanse Alicia Cebrian, die een mindere serie heeft staan.

Sportwoensdag, 4 april 2012

WK-brons voor Stroetinga op scratch

Melbourne - Wim Stroetinga heeft vandaag brons veroverd op de eerste dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Melbourne. De wielrenner uit Oldeberkoop eindigde als derde op het niet-olympische onderdeel scratch. De wereldtitel ging naar de Brit Ben Swift, de Zuid-Afrikaan Nolan Hoffman pakte zilver.

Sportwoensdag, 4 april 2012

Kaatsbond: meer leden en meer financiële reserves

Franeker | Het ledenaantal van de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) is vorig jaar met 454 leden gegroeid. Een topprestatie vindt voorzitter Sipke Saakstra, ook met het oog op de twee afvallers van vorig jaar, Wirdum-Wytgaard en Marrum, die samen goed waren voor 170 leden.

Sportwoensdag, 4 april 2012

LDODK weer stap dichter bij korfballeague

Alphen aan den Rijn | LDODK is weer een stap dichter bij de korfballeague. De formatie van Gerald Aukes had gisteravond in de kruisfinales uiteindelijk een verlenging nodig om af te rekenen (22-23) met het taaie Tempo.

Sportwoensdag, 4 april 2012

Feyenoord: van bijna dood tot bijna kampioen

Voor het eerst sinds 1999 maakt het vorig jaar al bijna doodverklaarde Feyenoord kans op de landstitel. Over de terugkeer van een grootmacht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties