Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 april 2015.

Achtergrondzaterdag, 4 april 2015

Voor het eerst coalitie zonder PvdA in Fryslân

De komende vier jaar wordt Fryslân bestuurd door een coalitie van CDA, VVD, SP en FNP. Dat is de onverwachte uitkomst van de gesprekken die informateur Geart Benedictus met alle elf partijen in Provinciale Staten heeft gevoerd. De sociaaldemocraten krijgen voor het eerst in zeventig jaar geen plaats in het Friese provinciebestuur.

Hoofdartikelzaterdag, 4 april 2015

Nieuwe orde bepaalt nu werkelijkheid

Op de avond van Goede Vrijdag, als Jezus al gestorven is en van het kruis gehaald, meldt zich een man, Jozef van Arimatea, bij stadhouder Pilatus. Hij wil Jezus begraven. Dat gebeurt. De volgende dag, zaterdag, melden zich hogepriesters en farizeeën bij Pilatus en vragen om bewaking van het graf van Jezus. Die had immers gezegd: Ik sta op uit de dood, na drie dagen. 'En, beste Pilatus, je zult zien dat zijn volgelingen op de derde dag het lichaam zullen weghalen en tegen het volk zeggen: zie je wel, Jezus is opgestaan. Dan komt er veel gedoe, dat moeten we niet willen.'

Regiozaterdag, 4 april 2015

Kamp zet windmolens in IJsselmeer

Het windpark voor de Friese IJsselmeerkust komt er, rijen windmolens langs de Afsluitdijk zijn geen optie. Dat heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken bepaald. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij dat dit de enige manier is waarop Fryslân op tijd kan voldoen aan de taakstelling in het Energieakkoord.

Regiozaterdag, 4 april 2015

Fryslân krijgt steeds meer paasvuren

De traditie van paasvuren ontsteken komt steeds meer in opkomst in Fryslân. In de gemeenten Ooststellingwerf en Opsterland zijn veel meer ontheffingen verleend voor het in de fik steken van paasbulten, vandaag, morgen en overmorgen. Tegelijk is er een tegenbeweging. De gemeente De Friese Meren gaat het aantal paasvuren uit oogpunt van volksgezondheid beperken tot één per dorp.

Regiozaterdag, 4 april 2015

Ode aan alle beppes en oma's die aan handwerk doen

Eeuwenlang was het een kunst die van moeder op dochter overging, of anders door de handwerkjuffrouw aan de kinderen op school werd geleerd: haken, knopen, breien, borduren of zelfs kantklossen. Generaties kinderen - vooral meisjes - zijn er groot mee geworden.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 april 2015

Tieners Oppenhuizen maken kruisweg op doek

Oppenhuizen - Ze zijn er zelf ook verwonderd over hoe mooi het is geworden: hun kruisweg op doek, die nu in de Johanneskerk van Oppenhuizen hangt. De catechisanten van de Protestantse Gemeente Oppenhuizen-Uitwellingerga zijn er sinds oktober mee bezig geweest. Het laatste doek - over de opstanding - hebben ze vorige week gemaakt.

Sportzaterdag, 4 april 2015

Vytas, een Litouwse positivo met hart voor club en land

Door Gerard Bos

Sportzaterdag, 4 april 2015

Hoe de onhoudbare bal houdbaar wordt

Door Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties