Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 4 mei 2006.

Agendadonderdag, 4 mei 2006

Klassiek

NNO Volgende week woensdag om 20.00 uur zijn in De Lawei te Drachten drie treffende voorbeelden te beluisteren van sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen die doorklinken in de muziek van de twintigste eeuw. Samen met fluitiste Abbie Quant verzorgt het Noord Nederlands Orkest de Nederlandse première van de stemmingenrijke compositie Fluitconcert van Penderecki, de Tiende Symfonie van Sjostakovitsj en de orkestsuite uit de opera Colas Breugnon van Kabalevsky.

Economiedonderdag, 4 mei 2006

Deel werknemers al aan de slag

Franeker - Het failliete beveiligingsbedrijf Stichting Toezicht en Beveiliging Noord Nederland STB is overgenomen door branchegenoot All Above Security (AAS) in Harkema. Dat hebben curator A. Brink en eigenaar R. Otter van AAS gisteren bekendgemaakt. Mogelijk kan een groot deel van de werknemers mee naar het nieuwe bedrijf.

Economiedonderdag, 4 mei 2006

Koeien de wei in

Gedeputeerde Andriesen van de provincie Fryslân heeft gisteren het startschot gegeven voor het project 'Koe in de wei'. De koeien van Bosma in Gerkesklooster werden door haar voor het eerst dit jaar de wei ingestuurd.

Economiedonderdag, 4 mei 2006

Vierde bedrijvenbeurs Wouterswoude start

Initiatiefnemer Bauke Schaafsma bij de opbouw van de bedrijvenbeurs, gisteren. Foto: Eilert Lubbers

Economiedonderdag, 4 mei 2006

Nieuwe keten boerderijwinkels

Veenendaal - Landwinkel, zo heet de nieuwe keten van boerderijwinkels in Nederland, die volgende week van start gaat. De keten is een nieuw samenwerkingsverband tussen de bestaande ketens De Groene Hart Landwinkels, Vallei Landwinkels en Boerderij Pluswinkels. Ook een aantal individuele boerderijwinkels uit Groningen, Drenthe, Gelderland en Noord-Brabant hebben zich bij de formule aangesloten.Dat maakte de nieuwe coöporatie Landwinkel gisteren bekend.

Economiedonderdag, 4 mei 2006

Servicestomerij DressXpress overgenomen

Heerenveen - Servicestomerij DressXpress in Heerenveen is overgenomen door Petra Need uit Akkrum. De stomerij is een pilot van een voor Nederland nieuwe formule, waarbij een uitgebreide service wordt aangeboden rond de reiniging van kleding en schoenen. Zo kunnen werknemers van bedrijven hun kleren inleveren bij verzamelpunten, waar DressXpress ze ophaalt en schoon en gestreken weer terugbrengt. Ook reinigt de stomerij vloerbedekking en matrassen.

Expodonderdag, 4 mei 2006

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: tent. Peter Boersma (schilderijen en collages), t/m 10 mei.

Hoofdartikeldonderdag, 4 mei 2006

Het drama van Darfur...

De berichten uit Darfur, Sudan, blijven onverminderd negatief. De vredesbesprekingen tussen de Afrikaanse Unie, de regering en de rebellen hebben tot nog toe geen resultaten opgeleverd. Inmiddels zijn de Verenigde Staten aangeschoven aan de onderhandelingstafel; wellicht dat de invloed van het machtigste land er wereld iets kan bewerkstelligen.

Regiodonderdag, 4 mei 2006

Befrijdingsfestival klaar voor grote massa

Leeuwarden - Vijftigduizend mensen verwachten ze morgen op het Befrijdingsfestival, ruim tienduizend meer dan vorig jaar. En ook als er nog meer mensen komen, voorziet de organisatie geen enkel probleem. Daags voor minister-president Balkenende de aftrap doet van de nationale start van het bevrijdingsfestival - voor het eerst in Leeuwarden - heeft de organisatie alles onder controle. ,,De minister-president komt? Zo ingrijpend is dat ook weer niet. Wat aandacht van de rijksvoorlichtingsdienst en de gebruikelijke extra maatregelen”, zegt Rembert Sierksma, student Media en Entertainment Management, schouderophalend.

Regiodonderdag, 4 mei 2006

Onderzoek MCL

Leeuwarden - Ziekenhuizen gooien jaarlijks voor honderdduizenden euro's aan medicijnen weg. Dit blijkt uit registratie van onderzoekers van het MCL in Leeuwarden. Oorzaak van de verspilling zijn de doseringseenheden waarin fabrikanten de medicamenten aanbieden.

Sportdonderdag, 4 mei 2006

Belangrijke zege voor SC Joure

Joure - Zondag hoofdklasser SC Joure boekte gisteravond een belangrijke zege in het inhaalduel tegen Quick’20, dat zich vorige week in veiligheid speelde. Na een 4-1 voorsprong bij rust deklasseerden de Jouster de gasten uiteindelijk met 7-2. Door de zege heeft de ploeg van trainer Henk Konings in de hoofdklasse C weer drie ploegen onder zich. Naast het inmiddels gedegradeerde Germania zijn dat Stevo en Appingedam. De beide laatste ploegen hebben twee punten minder dan de Jousters, die met twee wedstrijden te gaan op 25 punten staan.

Sportdonderdag, 4 mei 2006

‘Ik was zo nerveus dat ik geen pijn voelde’

Heerenveen - De ontlading was gisteravond groot bij de spelers en technische staf van SC Heerenveen na het binnenhalen van Europees voetbal. De opluchting ook. Met dezelfde cijfers waarmee eerder dit seizoen Banik Ostrava in de eerste ronde van het UEFA Cuptoernooi werd verslagen, werd de nieuwe Europese campagne opgestart. ,,Dat is heel belangrijk voor mij. Ik wil stabiel presteren op dit niveau en het ook op een hoger niveau laten zien’’, zei Lasse Nilsson.

Sportdonderdag, 4 mei 2006

Europese ‘uitsmijter’ smaakt goed

Heerenveen - Met succes geprolongeerd! De Europese toer van SC Heerenveen krijgt ook volgend seizoen een vervolg. Voor de derde keer op rij plaatste de Friese ploeg zich gisteravond ten koste van FC Twente voor de UEFA Cup. Daarmee was het eind goed, al goed voor Heerenveen, dat via de achterdeur (play offs) alsnog de doelstelling bereikte.

Weerdonderdag, 4 mei 2006

Zomers

Het wordt zomers! Vandaag wordt het ongeveer 23 graden, bij een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. Morgen wordt het 25 à 26 graden met flinke zonnige perioden en droog weer. Wel gaat het matig tot (vrij) krachtig waaien uit het oosten tot zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties