Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 mei 2007.

Cultuurvrijdag, 4 mei 2007

Geen openluchtopera, wel concert van NNO

Groningen - De openluchtopera Die Fledermaus die het Noord Nederlands Orkest (NNO) op 5 juli zou geven in Groningen is geannuleerd. Het orkest kon de financiën voor het project niet rond krijgen. Het afgeleide openluchtconcert op 1 juli in Beetsterzwaag gaat wel door. Dat heeft algemeen directeur Jan Geert Vierkant van het NNO gisteren gemeld.

Cultuurvrijdag, 4 mei 2007

Capella ’92 zingt eigen requiem

Heerenveen - Het Heerenveense kamerkoor Capella ’92 voert vanavond tijdens Dodenherdenking een bijzonder requiem op. Dit jaar wordt er namelijk geen stuk van Fauré of Duruflé gespeeld, maar een requiem gecomponeerd door de dirigent van het koor, Gerben van der Veen (50). Van der Veen is hiermee de eerste Friese componist die een requiem geschreven heeft.

Dossiervrijdag, 4 mei 2007

De schaal van het Grote Gelijk


Dossiervrijdag, 4 mei 2007

‘Skiete Willy’


Dossiervrijdag, 4 mei 2007

Over een krom voorwiel en plaatschade


Economievrijdag, 4 mei 2007

Schadeclaim dreigt voor ABN Amro

Amsterdam - ABN Amro hangt een grote schadeclaim boven het hoofd, nu de rechter de verkoop van zijn Amerikaanse dochterbedrijf LaSalle voorlopig verboden heeft. De beoogde koper, Bank of America, heeft aangekondigd dat de bank juridische stappen gaat ondernemen, als de verkoop niet doorgaat. Volgens Bank of America ligt er een overeenkomst, waaraan ABN Amro gehouden zal worden.

Economievrijdag, 4 mei 2007

Twee schadebedrijven kopen Posthuma

Leeuwarden - Autoschade Posthuma uit Leeuwarden is verkocht aan twee collegabedrijven, Sepp & Bouma uit Leeuwarden en Haaima autobedrijven uit Grou. Dat maakte de nieuwe directeur van Posthuma, R. Faber, gisteren bekend. De vestiging van Posthuma in Leeuwarden blijft bestaan. Alle vijftien medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Inmiddels zijn drie nieuwe medewerkers aangenomen.

Regiovrijdag, 4 mei 2007

Betrokkenheid moet groter

Leeuwarden - De wijk Heechterp/Schieringen in Leeuwarden heeft vooral behoefte aan projecten aan het werk en naar school te krijgen. Ook moeten de bewoners meer bij elkaar betrokken raken. Om een kans te maken op subsidie uit de pot van 400 miljoen euro voor veertig probleemwijken, moet de gemeente Leeuwarden voorstellen op dit terrein inleveren.

Regiovrijdag, 4 mei 2007

Halt stuurt zwaar geval straks door

Leeuwarden - Een nieuwe aanpak moet ertoe leiden dat de alternatieve straf voor jongeren bij Halt meer effect heeft. Tot dusver kregen ze een standaardbehandeling. Maar die methode was te algemeen en bleek niet of nauwelijks te werken. Vanaf eind dit jaar hanteren de Halt-bureaus een gerichtere aanpak, waarbij jongeren beter worden gescreend op risicofactoren.

Regiovrijdag, 4 mei 2007

Burgerinitiatief ‘vroeg stappen’ toch geaccepteerd

Siegerswoude - Het eerste burgerinitiatief van twee moeders uit Siegerswoude wordt toch geaccepteerd door de provincie Fryslân. Myriam Loonen en Hannie Gorter willen dat de sluitingstijden voor de horeca worden vervroegd, zodat de jeugd eerder op stap gaat. Aanvankelijk weigerde de provincie de ruim 14.000 digitale handtekeningen te accepteren, omdat die te fraudegevoelig zouden zijn. De provincie heeft volgens woordvoerster P. Paas nu besloten in dit specifieke geval de handtekeningen toch te aanvaarden. De vrouwen zouden anders voor 9 mei alsnog minimaal 1500 handtekeningen op papier moeten verzamelen, terwijl de suggestie was gewekt dat digitale parafen volstonden. De provincie onderzoekt waaraan parafen voor een burgerinitiatief in de toekomst moeten voldoen. De Tweede Kamer heeft al beleid op dit vlak. Die accepteert alleen handtekeningen op papier.

Regiovrijdag, 4 mei 2007

Monstercollecte van 1945 werkt nog na

Burgum - Vijf miljoen gulden. Dat was de opbrengst die in september 1945 een collecte opbracht voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag profiteren verscheidene weduwen van verzetsstrijders en invaliden uit de oorlog nog altijd van de monsteropbrengst van destijds.

Regiovrijdag, 4 mei 2007

Omgekomen Engelse piloten krijgen na jaren een gezicht

Skillaerd - Op de begraafplaats in Skillaerd, vlakbij Mantgum, is gistermiddag een nieuw informatiepaneel onthuld. Op het paneel staan actuele gegevens over het Engelse vliegtuig dat in 1943 boven Mantgum werd neergeschoten. Daarbij kwamen de zeven bemanningsleden om het leven. Zij liggen in Skillaerd begraven.

Regiovrijdag, 4 mei 2007

Udenaar loopt een jaar lang marathons

Makkum - Het begon allemaal met een vraag van zijn ernstig zieke levensgezel Elise Bila. ,,Zij vroeg wat ik zou willen doen als zij er niet meer zou zijn. Marathons lopen, heb ik toen geantwoord. Voor het goede doel.”

Geloof & Kerkvrijdag, 4 mei 2007

‘Ga in gesprek met de sociologen’

Amsterdam - Prof. W.J. Ouweneel sprak dinsdag in zijn column in het Friesch Dagblad zijn onbegrip uit over sociologisch onderzoek naar religie, geloof en kerk. Tegelijkertijd verscheen in het Reformatorisch Dagblad een soortgelijke reactie van dr. ir. Jan van der Graaf, oud-secretaris van de Gereformeerde Bond. Een reactie van dr. Erik Sengers over de grenzen en mogelijkheden van sociaal-wetenschappelijk onderzoek naar religie.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 mei 2007

Russische Kerk voor het voetlicht

’s Hertogenbosch - In honderden rooms-katholieke parochies in ons land wordt dit weekeinde de ‘Zondag voor de Oosterse Kerken’ gevierd. Dit jaar staat de Russisch-Orthodoxe Kerk centraal, en in het bijzonder de geloofsopvoeding voor kinderen.

Sportvrijdag, 4 mei 2007

Van der Heide terug op oude nest: Cambuur

Leeuwarden - Een terugkeer van ONS Sneek-speler Sandor van der Heide bij Cambuur; dat was de laatste jaren een veelgehoorde wens van de supporters. Gisteren ging die wens in vervulling. Vorige week werden de eerste contacten gelegd, gisteren werden de club en de 29-jarige aanvallende middenvelder het eens over een contract voor twee jaar. Voor diezelfde periode komt ook Dennis van der Ree (28) naar Cambuur. De rechtsback is afkomstig van AGOVV Apeldoorn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties