Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 juni 2012.

Cultuurmaandag, 4 juni 2012

Franeker jeugdband derde op NK Show

Franeker | Jeugdband Sternse Slotlanders uit Franeker is zaterdag derde geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdbands in Vlissingen. De Franeker band, die bestaat uit zo’n 35 jongens en meisjes van tien tot en met vijftien jaar, nam deel aan het Open Nederlands Kampioenschap Show met de veldshow Look. De band kreeg 84,85 punten van de jury.

Cultuurmaandag, 4 juni 2012

Yellow House 21 wint Kleine Prijs van Fryslân

Leeuwarden | De Leeuwarder folkband Yellow House 21 heeft zaterdag in poppodium Romein in Leeuwarden de Kleine Prijs van Fryslân 2012 gewonnen. Dat heeft Stichting Friesland Pop bekendgemaakt. De band kreeg een bedrag van 1500 euro en mag optreden op Freeze en Eurosonic.

Cultuurmaandag, 4 juni 2012

Joanne Hoekstra is Jonge Dichter de Vaderlands

Leeuwarden | Joanne Hoekstra (17) uit Augsbuurt is zaterdag uitgeroepen tot Jonge Dichter des Vaderlands. Ze kreeg liefst 48 procent van de ruim 8500 publieksstemmen die via internet waren uitgebracht. ,,In had het totaal niet verwacht”, reageerde ze vanochtend op haar titel. ,,Ik had gedacht dat de Amsterdamse Kenza zou winnen, want die stond twee weken geleden nog bovenaan.”

Hoofdartikelmaandag, 4 juni 2012

Toch wat teleurstelling over CDA-programma

Het CDA heeft de eer als eerste het verkiezingsprogramma klaar te hebben. Het baseert zich op het eerder verschenen rapport Kiezen en Verbinden van het Strategisch Beraad. Daarin werden grondlijnen getrokken voor een zich vernieuwend CDA.

Regiomaandag, 4 juni 2012

Ecoshop Lemmer naar een nieuw pand

Lemmer | Afgelopen weekeinde opende Ecoshop Helder de deuren van het nieuwe pand aan de Visserburen in Lemmer. De nieuwe locatie heeft een oppervlakte van 160 vierkante meter. De groei naar een grotere winkel is volgens eigenaren Marran Helder en Jeroen Baldal een vanzelfsprekende stap. ,,In de afgelopen drieënhalf jaar hebben we een grote stijging in klanten en omzet gerealiseerd.” Klanten komen vooral uit de Zuidwesthoek, Heerenveen, Wolvega en Urk.

Regiomaandag, 4 juni 2012

De Frieslanden achter Culturele Hoofdstad

Harlingen | Op het 25e Grootfries congres in Harlingen is gisteren een intentieverklaring getekend waarin alle Frieslanden zich achter de kandidatuur van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018 scharen. Daarmee heeft de campagne voor het evenement een internationale dimensie gekregen. In de verklaring zou het toekennen van die titel ‘de culturele ontwikkeling van het leefgebied van Noord-, Oost- en Westfriezen’ de komende tien jaar richting geven.

Regiomaandag, 4 juni 2012

Fryslân in 2014 gastheer van de Special Olympics

Heerenveen/Sneek | Fryslân mag de Special Olympics 2014 organiseren. Dit werd gisteren bekend in de Brabanthallen in Den Bosch, waar afgelopen weekend het tweejaarlijkse evenement werd gehouden.

Regiomaandag, 4 juni 2012

Museum Blokhuispoort sluit deuren na conflict

Leeuwarden | Stichting Blokhuispoort heeft het gevangenismuseum in Leeuwarden gesloten. Volgens Sylvia Beers, bestuurslid en initiatiefnemer van het museum, ligt een conflict met verhuurder Carex ten grondslag aan het besluit.

Regiomaandag, 4 juni 2012

Het was tweede kerstdag nog warmer dan gisteren

Leeuwarden | Het was gisteren een van de koudste junidagen van de afgelopen eeuw. In Wommels werd het niet warmer dan 10,3 graden. Daarmee was het gisteren kouder dan tweede kerstdag 2011, toen het kwik in Wommels naar 11,4 graden steeg. In Leeuwarden werd het gisteren 12,2 graden. Ook vandaag is het erg koud.

Geloof & Kerkmaandag, 4 juni 2012

Martin Brand in ziekenhuis

Zwolle | Gospelartiest Martin Brand (32) is gistermorgen na een hartstilstand opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt zijn echtgenote op de website van de zanger en spreker. Ze roept op tot gebed. Na reanimatie is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij kunstmatig in coma wordt gehouden. Martin Brand zou komende zaterdag spreken op de EO-Jongerendag. De gospelzanger treedt geregeld op in Fryslân. Zo leidde hij dit voorjaar het megakoor Praise United in Leeuwarden. Vorige week zondag trad hij nog op tijdens het Pinksterfeest in Veenklooster.

Geloof & Kerkmaandag, 4 juni 2012

Moderne Devotie raakt snaar bij individualistische mens

In een tijd waarin het individualisme hoogtij viert, kan het gedachtegoed van de Moderne Devotie mensen inspireren. Het raakt ,,een snaar van innerlijke spiritualiteit”, klonk zaterdag op een conferentie in Zwolle.

Geloof & Kerkmaandag, 4 juni 2012

Zendingsbevel 2.0: onverschrokken geloof verkondigen in voetspoor van Bonifatius

1200 jaar na Bonifatius is er aan de missie niets veranderd. Ook nu zijn er geloofsverkondigers nodig, zo klonk gisteren op de Bonifatiusdag in Dokkum. En doe dat met vreugde, aldus bisschop De Korte.

Geloof & Kerkmaandag, 4 juni 2012

Eijk: zet in op spirituele oecumene

Zwolle | Als het met de oecumene in ons land niet volgens de officiële wegen gaat, dan moet het maar via een andere route. Kardinaal Wim Eijk vindt dat eenheid tussen christenen het beste kan via de ,,spirituele oecumene’’. ,,Dat is een van de grote uitdagingen van deze tijd.’’ Dat zei de aartsbisschop van Utrecht zaterdag in Zwolle tijdens een conferentie over postmoderne devotie anno 2012.

Sportmaandag, 4 juni 2012

Hobma en IJlst zijn de baas in Grijpskerk

Grijpskerk | Negen jaar geleden stond Thewis Hobma voor het laatst in een leiderstricot op de schans. Toen was de Leeuwarder fierljepper nog junior en vervolgens werd hem in zijn loopbaan bij de grote mannen telkens de loef gestoken door Bart Helmholt. Zaterdag kreeg Hobma de trui voor het eerst weer eens in handen dankzij een winnende sprong van 19,85 meter in Grijpskerk.

Sportmaandag, 4 juni 2012

St. Annaparochie ontspringt de dans

Lemmer | St. Annaparochie speelt ook volgend seizoen in de zondag tweede klasse. In en tegen Lemmer won de ploeg van trainer Coos van Kooten gisteren met 2-3. Dat was na de 1-1 van vorige week op het Bildt voldoende voor lijfsbehoud. Voor Lemmer rest de herkansingen, waarin het donderdag in eerste instantie moet zien af te rekenen met Beilen.

Sportmaandag, 4 juni 2012

Harkemase Boys huilt, maar wanhoopt niet

Een veelgehoorde conclusie nadat in de return tegen Kozakken Boys zaterdag de degradatie naar de hoofdklasse een feit werd: Harkemase Boys moet vooral vooruitkijken en niet meer achterom. Maar dát is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Sportmaandag, 4 juni 2012

Kijk eens om u heen

Zo negatief mogelijk doen over de kansen van Oranje op het EK. Pessimisme, defaitisme. Veel Nederlanders beheersen het. Er is nog geen nationale titelstrijd voor bedacht, maar het zou kunnen: het NK zwartkijken. Tegen potentiële deelnemers zou ik willen zeggen: Relativeer. Tijd voor een blik over de grens.

Sportmaandag, 4 juni 2012

Ik ben 60 procent voor Nederland en maar 40 procent voor Spanje

De oefencampagnes van de landen zitten erop, de selecties zijn bekend en het grote gissen kan beginnen. Welk land zal zich op zondag 1 juli laten kronen tot nieuwe Europees kampioen voetbal? Het woord is aan drie buitenlanders die actief zijn in het Nederlandse voetbal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties