Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 4 juni 2014.

Hoofdartikelwoensdag, 4 juni 2014

Rumoer redt vrije artsenkeuze deels

Heeft een burger in Nederland het recht om een arts of andere leverancier van medische zorg te kiezen? Die vraag lijkt gemakkelijk te beantwoorden: natuurlijk heeft de burger dat recht. Maar zo simpel is het niet. De zorgverzekeraars hebben in de praktijk al veel macht en de minister van volksgezondheid wilde die macht vergroten. Dat zou leiden tot beperking van de artsenkeuze.

Sportwoensdag, 4 juni 2014

Cambuur langer door met verdediger Pereira

Leeuwarden - Marlon Pereira speelt ook de komende twee seizoenen voor SC Cambuur. De eredivisieclub uit Leeuwarden liet gisteren weten dat beide partijen het over een contractverlenging eens zijn geworden. De nieuwe verbintenis komt niet als een verrassing. De 27-jarige verdediger kwam in zijn eerste seizoen twaalf keer in actie voor Cambuur, voornamelijk als stand-in op de backposities. Dat deed hij echter naar volle tevredenheid van staf en clubleiding.

Sportwoensdag, 4 juni 2014

Friese wielerjeugd houdt flink huis in Nieuwehorne

Nieuwehorne - Edward Jorna Het zit wel goed met de toekomst van het Friese wielrennen. Dat was de conclusie na de noordelijke kampioenschappen tijdrijden gisteravond in Nieuwehorne, waar de junioren Hartthijs de Vries (Kollum), Aafke Soet (Heerenveen) en nieuwelinge Lisa de Jong (Oosterwolde) het goud pakten.Logischerwijs ging de meeste aandacht uit naar de elite-renners, waar de titel werd opgeëist door Berden de Vries uit Gieterveen. De winnaar van Olympia's Tour noteerde na 18,4 kilometer een tijd van 23 minuten en 24 seconden en daarmee was hij veertien seconden sneller dan de uittredend kampioen Wieger van der Veen uit Marum. Durk Fabriek eindigde als derde en daarmee was de marathonschaatser uit Haulerwijk de beste ‘schaatsende’ tijdrijder. Direct achter Fabriek eindigde Wouter Olde Heuvel als vierde, waarmee hij zijn oude en nieuwe ploeggenoten bij Team BrandLoyalty Sven Kramer (vijfde) en Douwe de Vries (zesde) net voorbleef. ,,It is moai om te dwaan, al hie ik graach wat hurder gongen", zo zei Kramer, die verlost is van de problemen aan zijn luchtwegen. ,,De tarieding op it reedrydseizoen is in moanne ûnderweis en it fielt goed. Fabriek bevestigde met zijn derde plaats zijn goede vorm. ,,It wie hiel swier, mar je moatte gewoan fege. En as je wurch binne, dan moatte je gean, nochris gean en dan nochris gean’’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties