Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 juli 2009.

Cultuurzaterdag, 4 juli 2009

Heerenveense uitgeverij naar koorfestival Utrecht

Heerenveen - Muziekuitgeverij Intrada uit Heerenveen is deze maand vertegenwoordigd op het internationaal koorfestival Europa Cantat 2009 in Utrecht. De uitgeverij grijpt de gelegenheid aan om van 21 tot 26 juli haar nieuwste muziekstukken voor een internationaal publiek te presenteren. Dat doet ze in de Jaarbeurs, waar de musici samenkomen om te dineren en concerten bij te wonen.

Cultuurzaterdag, 4 juli 2009

Caravans gezocht voor theaterstuk in Sneek

Sneek - Voor het theaterstuk Mouww dat deze maand op de ijsbaan in Sneek wordt gespeeld, zijn caravans nodig. De organisatie doet daarvoor een oproep. Ze vraagt mensen hun caravan of camper tijdelijk beschikbaar te stellen, zodat acteurs en medewerkers aan de voorstelling erin kunnen overnachten.

Economiezaterdag, 4 juli 2009

DELA en Tempo-Team helpen nabestaanden

Eindhoven - Uitvaartverzekeraar DELA en uitzendorganisatie Tempo-Team gaan samenwerken om mensen die hun partner hebben verloren te helpen een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Zeker in het geval dat de overleden partner de voornaamste kostwinner was, krijgt de man of vrouw die achterblijft vaak een flinke financiële klap. Zij moeten wennen aan een lager inkomen of op zoek gaan naar een (nieuwe) baan.

Economiezaterdag, 4 juli 2009

Europese industrie voor zonne-energie groeit fors

Brussel - Ondanks de internationale crisis is de Europese markt voor zonnewarmte-energie vorig jaar met 60 procent gegroeid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Europese Federatie van de Zonnewarmte-industrie (Estif).

Economiezaterdag, 4 juli 2009

Beperkingen aan export vee

Den Haag - Minister Verburg van Landbouw heeft met ingang van deze maand de stahoogten bij het transport van dieren aangepast. In praktijk betekent dit voor de branche dat het dubbellaags vervoer van rundvee niet meer mogelijk is.

Hoofdartikelzaterdag, 4 juli 2009

God in de samenleving

In veel opzichten volgt Nederland ontwikkelingen die in de Verenigde Staten hun oorsprong hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor de claimcultuur. In de Verenigde Staten worden overheden, instanties en instellingen veel vaker aangeklaagd wegens schade, nadeel of letsel dan in ons land het geval is. Over een aantal jaren zeggen we: dan in ons land het geval was; nu al merken we dat de claimcultuur in Nederland toeneemt, naar Amerikaans voorbeeld.

Regiozaterdag, 4 juli 2009

Tegen de trend in trekken zwemmers naar het openluchtbad

Wommels - Het zwembadbezoek is door het mooie weer van de afgelopen dagen enorm toegenomen. De openluchtbaden trekken tot tien keer zoveel bezoekers als op een mindere zomerdag. En dat terwijl volgens het Centraal Bureau voor Statistiek buitenbaden gedoemd zijn om te verdwijnen.

Regiozaterdag, 4 juli 2009

De ‘Stellingwerver Vrijheid’ op schrift

Voor één etmaal lag het Landrecht van Stellingwerf in de kluis van de Stellingwarver Schrieversronte in Oldeberkoop. De ontdekker van de unieke rechtstekst, Oebele Vries van de Rijksuniversiteit Groningen, gaf gisteren een eerste uitleg.

Regiozaterdag, 4 juli 2009

Weg negen maanden afgesloten: een feest op zich

Oudwoude – Alle inwoners van de Trekweg in Oudwoude waren gisteren uitgenodigd voor een barbecue. Met het feestje wilde de provincie negen maanden ongemak door bouwwerk goedmaken. Maar de bestuurders hadden zich niet hoeven uitsloven.

Regiozaterdag, 4 juli 2009

Of het nu mag of niet, in Balk zijn de asbakken terug

Balk- De asbakken staan sinds gisteravond weer op tafel bij café Jap’s in Balk. Tot nu toe hield de ondernemer zich aan het rookverbod. Maar nu het Groninger café De Kachel in het gelijk is gesteld door het hof in Leeuwarden, ziet eigenaar Jappie Sybrandy geen reden meer om het roken in zijn tent te verbieden.

Regiozaterdag, 4 juli 2009

Huurboten al bijna op voor deze zomer

Leeuwarden - De Friese watersportbedrijven hebben voor de komende weken nog maar weinig boten in de aanbieding. Voor de weekeinden zijn vrijwel alle boten al verhuurd. Vanaf 17 juli, als de zomervakantie overal in Nederland is begonnen, zijn ook op doordeweekse dagen nog maar weinig vaartuigen beschikbaar.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 juli 2009

Friese vertalers voor nieuw Liedboek gezocht

Leeuwarden - De Yntertsjerklike Kommisje foar de Fryske Earetsjinst (YKFE) is op zoek naar nieuw talent voor de Friese vertaling van het nieuwe Liedboek. In 2012 wordt de Nederlandse opvolger van het Liedboek voor de Kerken verwacht. ‘It is de bedoeling dat fan dat lieteboek sa gau as it mar kin in Fryske edysje útkomt’, aldus de YKFE. Om dat te stimuleren, is een prijsvraag uitgeschreven. Het is voor het eerst dat aan een kerkelijke zangbundel een wedstrijd wordt gekoppeld.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 juli 2009

Jezelf niet wegcijferen, maar krachtig vrouw-zijn

Je zult maar de vrouw zijn van een van de bekendste predikanten van de Verenigde Staten: Bill Hybels. Het gevaar is dat je je identiteit heel snel - ongemerkt - ontleent aan wat híj doet. Het overkwam Lynne Hybels. Maar ze kwam erachter dat het anders moest.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 juli 2009

Vrijgemaakte opleiding theologie krijgt subsidie

Den Haag - De Theologische Universiteit in Kampen van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) krijgt overheidssubsidie. De Tweede Kamer heeft gisteren ingestemd met een wetswijziging daartoe van minister Plasterk.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 juli 2009

Joods leven zichtbaar in sjoel in Zuidlaren

Zuidlaren - De Progressief Joodse Gemeente Noord-Nederland beleeft vandaag een gedenkwaardig moment. Ze neemt afscheid van rabbijn Ruben Bar-Ephraïm en verwelkomt tegelijk een nieuwe: rabbijn Tamarah Benima.

Sportzaterdag, 4 juli 2009

Partuur Van der Meer zet zichzelf weer op de kaart

Heerenveen - Ze wonnen bijna nog geen omloop dit seizoen. Dat had natuurlijk alles te maken met de vervelende handblessure die achterinse en tweevoudig PC-winnaar Taeke Triemstra een maand voor de start van het seizoen opliep tijdens een trainingskamp. De laatste weken kaatste de Sint Jabuurster er weer, maar met zijn maten Rutmer van der Meer en Renze Pieter was het armoe troef - tot gisteren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties