Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 4 juli 2013.

Cultuurdonderdag, 4 juli 2013

Eerste poëtisch oratorium

Workum | Componist Hoite Pruiksma uit Workum en de Friese dichteres Aggie van der Meer uit Bolsward komen dit najaar met een poëtisch muziektheatraal oratorium. Het 70 minuten durende vierdelig stuk draagt de titel: It lân achter it each fan’e nulle. ,,It is in Shakespeariaansk stik”, verklapt Pruiksma. ,,Jo moatte even goed neitinke wat der sein wurdt.”

Economiedonderdag, 4 juli 2013

Mogelijk gesprek sociaal plan bij Van Wijnen

Gorredijk | Mogelijk komt er een gesprek tussen bouwbedrijf Van Wijnen en de vakbonden over de inhoud van een sociaal plan. Dat zegt de directie. Gisteren legde een groepje werknemers in Gorredijk het werk neer om tot een verbetering te komen van de schadeloosstelling. De vakbond vindt het huidige plan getuigen van weinig respect, de directie spreekt juist van een sociaal en gebalanceerd akkoord.

Hoofdartikeldonderdag, 4 juli 2013

De valkuilen van de nationale politie

Het is relatief stil rondom de nationale politie in Nederland. Het nieuwe politiekorps, dat formeel in januari van dit jaar van start is gegaan, is druk bezig met het ingewikkelde proces om de eigen organisatie goed vorm te geven. En daarbij liggen duidelijke gevaren op de loer.

Regiodonderdag, 4 juli 2013

Juni is al de zesde ‘koude’ maand op rij

Leeuwarden | Het wilde nog niet erg zomeren in juni. Met uitzondering van enkele dagen vlak voor de langste dag van het jaar werd met wind uit het noorden of westen bijna voortdurend koele oceaanlucht aangevoerd. Vooral op de Waddeneilanden bleef de temperatuur flink achter.

Regiodonderdag, 4 juli 2013

compensatie verlies werkgelegenheid

Leeuwarden | Minister Stef Blok (Rijksdienst en Wonen) gaat bekijken hoe het verlies aan rijksbanen voor Fryslân kan worden verzacht. Die toezegging deed hij gisteren in de Tweede Kamer. De Kamerleden vinden dat Fryslân te hard wordt getroffen door de bezuinigingsplannen van het kabinet voor de rijksdiensten.

Regiodonderdag, 4 juli 2013

Ruim de helft van Nuon-geld is al verdeeld

Leeuwarden | Van de driehonderd miljoen euro die opzij gezet is voor een duurzame versterking van de Friese economie, is na gisteren al ruim 160 miljoen euro verdeeld. En dat terwijl de vergadering van Provinciale Staten eigenlijk draaide om het vaststellen van de kaders voor toekomstige bestedingen.

Sportdonderdag, 4 juli 2013

Cambuur pakt zege in kleine Friese derby

Garderen | Precies een maand duurt het vandaag nog. De start van de eredivisie. Op 4 augustus maakt SC Cambuur thuis tegen NAC Breda na dertien jaar eindelijk haar rentree op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. Gisteravond stond voor de Leeuwarders een eerste test op het programma. Na enkele oefenwedstrijden tegen middelmatige amateurclubs was het treffen met Sneek Wit Zwart een kleine graadmeter. Cambuur bleek niet bevangen door eredivisiekoorts. De gedegradeerde topklasser werd met 0-5 in een kleine Friese derby verslagen.

Sportdonderdag, 4 juli 2013

Tarvajärvi deze week op proef bij Emmen

Emmen | Oud-Heerenveen-speler Niklas Tarvajärvi loopt vanaf vandaag stage bij FC Emmen. De inmiddels dertigjarige Fin zal zaterdag waarschijnlijk meedoen in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle in Hoogeveen. Hoelang de Finse aanvaller op proef zal blijven is niet bekend. Afgelopen seizoen kwam de spits uit voor de club van Rovaniemi uit zijn geboorteland. Naast zijn periode bij Heerenveen speelde de Fin in Nederland ook nog voor De Graafschap, Vitesse en Go Ahead.

Sportdonderdag, 4 juli 2013

Koersen in Drachten vanwege regen afgelast

Drachten | De meeting die gisteren op de drafbaan in Drachten zou worden verreden is afgelast. Tijdens een inspectie van de baan bleek ’s morgens dat de toestand van de baan onvoldoende was om te kunnen koersen. Dat was een gevolg van het vele regenwater dat in de nacht van dinsdag op woensdag was gevallen. Alle deelnemers konden tijdig worden afgebeld. Het jaarlijkse evenement, dat sinds vorig jaar weer op de kalender staat, is nu verschoven naar dinsdag 17 september.

Sportdonderdag, 4 juli 2013

Postma wint in vierde etappe meerdaagse

Zevenhuizen | Pieter Postma uit Tjerkgaast heeft gisteravond de vierde etappe van de 31e wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier gewonnen. Hij zette samen met Jan Bos (Nieuwehorne) en Elmar Reinders (Emmen) het peloton op een ronde. Postma demarreerde twee ronden voor het einde en kwam in de straten van Zevenhuizen na tachtig kilometer alleen over de streep. Bos klopte Reinders in de strijd om de tweede plaats. Het peloton heeft vandaag een rustdag.

Sportdonderdag, 4 juli 2013

De Sterken voor de Zwakken in het spier in Takomstpartij

Oosterbierum | Onder het motto ‘de Sterken voor Zwakken’ is gisteren in Oosterbierum de 31 editie van Takomstpartij gekaatst. De opbrengst van de klassieker, waarin de hulp van de kaatsers wordt ingeroepen om koeken te verkopen, gaat naar een goed doel. Dat bedrag kwam ditmaal ten goede aan de Boerderij Kleurrijk, waar mensen met een beperking wonen, logeren en werken,

Sportdonderdag, 4 juli 2013

Doelman Kramer wil zichzelf verkopen bij sc Heerenveen

Heerenveen | Doelman Chiel Kramer maakte dinsdagavond in Bakhuizen (,,Daar had ik nog nooit van gehoord’’) zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van sc Heerenveen. Bij afwezigheid van Kristoffer Nordfeldt mocht de 21-jarige van Ajax afkomstige sluitpost samen met Brian Vandenbussche het Friese fort elk een helft verdedigen. Kramer hield de nul en dat is een mooi uitgangspunt want hij wil zichzelf dit seizoen verkopen bij Heerenveen.

Sportdonderdag, 4 juli 2013

Roelofsen terug op het oude nest als trainer belofteteam

Heerenveen | Marco Roelofsen keert dit seizoen terug op het oude nest bij sc Heerenveen als trainer van het belofteteam. De 44-jarige Harderwijker, die als speler zes seizoenen uitkwam voor de Friese club, is de opvolger van de naar Heracles Almelo vertrokken Jan de Jonge. Hij tekende een contract voor één jaar.

Sportdonderdag, 4 juli 2013

Helmholt springt in It Heidenskip derde afstand ooit

It Heidenskip | In de elfde eersteklassenwedstrijd in It Heidenskip, die eerder vanwege de slechte weersomstandigheden moest worden afgelast, reikte Bart Helmholt gisteravond tot grote hoogte. De fierljepper uit Burgum sprong met een afstand van 21.21 meter zijn tweede persoonlijke afstand en de derde afstand ooit. Dat betekende voor Helmholt, net als zaterdag in Buitenpost, tevens een verbetering van het schansrecord in It Heidenskip. De derde keer dit seizoen alweer bij de senioren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties