Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 juli 2014.

Economievrijdag, 4 juli 2014

Bloemenzaak trekt in brandpand aan de Schrans in Leeuwarden

Leeuwarden Een grote brand legde twee jaar geleden een monumentaal pand aan de Leeuwarder Schrans in de as. Na een langdurige renovatie, die leidde tot veel gemopper over de verkeershinder, opende gisteren Bloem en Interieur Van Houten de deuren.

Hoofdartikelvrijdag, 4 juli 2014

Vrijheid en beperking in de openbare ruimte

Het Europees Hof vindt dat een boerkaverbod 'moet kunnen'. Dat bleek in een uitspraak van het Hof in een zaak die een Pakistaans-Franse vrouw had aangespannen tegen de Franse staat. Die nam in 2010 het besluit tot een verbod op het dragen van een boerka in de openbare ruimte.

Regiovrijdag, 4 juli 2014

Niet nog meer windturbines boven Schier

Schiermonnikoog - Forse uitbreiding van het windpark dat momenteel wordt aangelegd boven de Waddeneilanden is niet wenselijk. Daar komt het gisteren uitgebrachte toetsingsadvies van de Commissie voor de Milieueffectrapportage op neer. Ook met nieuwe informatie is nog steeds niet uit te sluiten dat de aanleg van een groter windpark schade toebrengt aan beschermde natuur, zoals zeehonden, bruinvissen en trekvogels.

Regiovrijdag, 4 juli 2014

Rustig aan in Twijzel op de doorgaande weg

Twijzel - Negenduizend auto's per dag denderen er langs de ramen van de inwoners van Twijzel. ,,Tidens de drokke tiden kinst eins net de doar ķt. Dan moast hiel lang wachtsje foardatst de dyk oer kinst", vertelt Griet Bosma van Dorpsbelang Twijzel. De reconstructie moet de druk wat van de ketel halen. Gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Max de Haan gaven gisteren het officiŽle startsein voor de herinrichting.

Regiovrijdag, 4 juli 2014

DiabetespatiŽnte uit Oosterwolde test zichzelf in IJsland

Oosterwolde - DiabetespatiŽnte Ellen Liklikwatil (38) uit Oosterwolde is de enige Friese deelnemer aan de Iceland Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. Oud-topvolleyballer Bas van de Goor, zelf ook diabetespatiŽnt, zet zich in voor een hogere kwaliteit van leven voor mensen met de chronische ziekte. ,,Ik hoorde voor het eerst van de Iceland Diabetes Challenge tijdens een controle in het ziekenhuis", zegt Liklikwatil. ,,Daar lag een folder op de tafel, ik was meteen enthousiast. Thuisgekomen heb ik me direct online aangemeld, want ik dacht: zo'n kans krijg ik nooit meer."

Regiovrijdag, 4 juli 2014

Als je op de Urania kunt navigeren, kun je dat ook high tech

Harlingen - Het rood-wit-blauw wappert op de Stad Amsterdam, terwijl ze de Urania aan bakboord passeert. Kort daarna wordt de Mir op sleeptouw naar de Harlinger haven gebracht. Verderop doemen nog meer grote jongens op aan de horizon, waaronder de Kruzenshtern.

Sportvrijdag, 4 juli 2014

Zomeravondschaatsen als test voor de Spelen

Heerenveen - Verlekkerd kijkt schaatsbondscoach Geert Kuiper (Oldeholtpade) aan de rand van het Thialf-ijs naar twee taarten die hij net behoedzaam uit hun dozen haalde. Dan realiseert hij zich hoe warm het is - de thermometer buiten geeft 28 graden aan - en vouwt de deksels weer even langzaam als voorzichtig terug. ,,We moeten toch nog een kwartier wachten tot de prijsuitreiking."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties