Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 4 augustus 2004.

Agendawoensdag, 4 augustus 2004

Klassiek

Uitagenda van 5 – 11 augustus 2004

Bijschriftwoensdag, 4 augustus 2004

Bevestiging


Economiewoensdag, 4 augustus 2004

Reďntegratieproject lassen in Joure gestart

Joure - Drachten Reďntegratiebedrijf REAX en WTT Lasopleidingen zijn een werkgelegenheidsproject gestart. Met het project worden vijftien mensen in de branche weer aan werk geholpen. De betrokkenen worden bijgeschoold of omgeschoold. Het arbeidsreďntegratiebedrijf REAX, met vestigingen in Drachten en Leeuwarden, begeleidt mensen die moeilijk te bemiddelen zijn op de arbeidsmarkt.

Expowoensdag, 4 augustus 2004

Aldtsjerk, Dorpshuis Oerein: tent. ‘Blauw en zilver’, t/m 1 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 4 augustus 2004

Het oude rijden…

Voor de automobilist die zo goedkoop mogelijk kilometers wil maken, kent de Nederlandse belastingwetgeving twee aantrekkelijke proposities. De eerste is een minimaal 25 jaar oude Mercedes of Chevrolet, liefst een diesel of één met een dikke V8-motor en een nog dikkere lpg-tank in de kofferbak. De tweede optie is een zogenaamde bouwvakkersbus: een bestelwagen, op grijs kenteken dus maar met dubbele cabine zodat de kinderen ook meekunnen. Wie voor de eerste, klassieke optie kiest, betaalt geheel geen wegenbelasting en tankt relatief voordelig. Ook wie een wat jongere bouwvakkersbus prefereert kan relatief voordelig dieselen, want voor grijze kentekens is de wegenbelasting laag ook als je olie stookt. Bovendien wordt bij de aanschaf van zo’n geciviliseerde bedrijfswagen geen BPM geheven, de gewraakte ‘luxebelasting’ die personenwagens in Nederland zo veel duurder maakt dan in andere Europese landen.

Regiowoensdag, 4 augustus 2004

Skűtsje Bolsward op herhaling

Elahuizen - ,,Alweer een gouden dag.” Eldert Meeter van Bolsward won dinsdag voor de tweede dag op rij. Op de Fluessen bij Elahuizen finishte hij met grote voorsprong als eerste. Was de overwinning op het Heegermeer vooral een kwestie van geluk, ditmaal dankte hij zijn zege aan een uiterst gedurfde start en het kien opzoeken van de vlaagjes.

Regiowoensdag, 4 augustus 2004

Lichaam van drenkeling Elsloo gevonden

Elsloo – Het stoffelijk overschot van de zestienjarige inwoner van Appelscha die vrijdag in het Canadameer verdronk, is dinsdagmiddag geborgen. Rond half zes werd het lichaam op een diepte van tien meter aangetroffen. De duikers hebben de jongen kunnen vinden door gebruik te maken van sonarapparatuur.

Regiowoensdag, 4 augustus 2004

Wespen teisteren vooral terrasbezoekers

Leeuwarden – De wespenlokpotten zijn niet aan te slepen in de winkels en horecapersoneel klaagt dat de klanten door de insecten niet buiten op het terras kunnen zitten. Wespen bezorgen de ongedierteverdelgers van Fryslân Miljeu een extreem druk seizoen. Van april tot en met juli heeft het bedrijf al bijna 1700 wespennesten vernietigd, tegenover 1609 nesten over het hele vorige jaar. Er is sprake van een wespenplaag in Fryslân.

Regiowoensdag, 4 augustus 2004

CDA: jeugd behoeden voor zwerven

Leeuwarden – Gemeenten moeten meer werk maken van het jeugdbeleid. Daarmee kan worden voorkomen dat jongeren met problemen op straat gaan zwerven. Dit zegt de CDA-fractie in Leeuwarden.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 augustus 2004

Unieke Friese ‘Onderwegkerk’ in Terband

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juni, juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag tien open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week: de Rotondekerk van Terband.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 augustus 2004

Kiezels en keien als geloofstapstenen

‘De jeugd heeft de toekomst’ is een veel gehoorde uitspraak binnen de kerken. Wat doen plaatselijke gemeenten er aan dat de jeugd zich thuisvoelt? Een serie over succesvol jeugdwerk. Vandaag deel 3: het kinderwerk in de Doopsgezinde Gemeente in Leeuwarden.

Sportwoensdag, 4 augustus 2004

Scoren blijft nog een probleem bij Cambuur

Franeker - Het gaat anders bij Cambuur dan vorig seizoen, optimistischer vooral. Het is dan ook verheugend de metamorfose van de trainer van de Leeuwarders van nabij te aanschouwen.

Sportwoensdag, 4 augustus 2004

Rein van der Wal excelleert

Burgum – Op jezelf vertrouwen en in jezelf geloven, niet iedere sporter bezit die eigenschappen. Fierljepper Rein van der Wal wel en daarom ervoer hij degradatie van top- naar A-klasse niet als een probleem.

Sportwoensdag, 4 augustus 2004

Basso krijgt het niet cadeau in Profronde Surhuisterveen, maar wint wel

Surhuisterveen – Ivan Basso deed gisteravond wat van hem verwacht werd. De 26-jarige Italiaan won de Profronde in Surhuisterveen en bleef nationaal kampioen Erik Dekker voor.

Sportwoensdag, 4 augustus 2004

Huizenga wint tweede wedstrijd in een week

Surhuisterveen - Woensdag won hij de Ronde van Appelscha en dat was het teken dat Jenning Huizenga terug is op het niveau waar hij wil zijn. Namelijk dat hij mee kan doen voorin, dat hij kan strijden om de overwinning en dat het hem ook kan lukken die te grijpen. In Surhuisterveen liet de jonge wieleramateur uit Franeker gisteren zien dat het zijn overwinning in Appelscha geen toeval was. Huizenga was in een goed bezet deelnemersveld de terechte winnaar.

Weerwoensdag, 4 augustus 2004

Nog warmer

Vanmiddag wordt het 26 tot 28 graden en daarmee wordt het weer warmer dan voorgaande dagen. Er zijn flinke zonnige perioden en het blijft waarschijnlijk droog. Morgen wordt het weer een graadje warmer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties