Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 augustus 2006.

Economievrijdag, 4 augustus 2006

Reisbureau Kras sluit kantoor Leeuwarden

Leeuwarden/Ammerzoden - De winkel van Kras Stervakanties in Leeuwarden wordt gesloten. Ook de meeste andere vestigingen van het bedrijf in Nederland gaan dicht. Het rendement van de reisbureaus is te laag. Dit heeft TUI Nederland, de eigenaar van Kras, gisteren laten weten. Veel klanten slaan het reisbureau over en boeken hun Krasvakantie rechtstreeks via internet.

Economievrijdag, 4 augustus 2006

‘Geen grootschalige teelt biobrandstof’

Munnekezijl – In Nederland zal geen plaats zijn voor een grootschalige teelt van biobrandstoffen. Volgens M. Valstar van het Ministerie van Landbouw zal het hooguit gaan om enkele tienduizenden hectares. ,,De Europese Unie is relatief gezien al een dure productieomgeving. En daarbinnen is Nederland ook nog eens een van de duurdere landen”, betoogde Valstar gisteren bij het discussieforum Energiegewassen toekomst of hype bij Proefboerderij Kollumerwaard.

Hoofdartikelvrijdag, 4 augustus 2006

Reformatorische eisen...

Wij hebben in ons land sinds 1917 vrijheid van onderwijs. Dat betekent dat iedere groep mensen de vrijheid heeft om een school op te richten. Deze komt voor bekostiging door het Rijk in aanmerking wanneer zij aan bepaalde voorwaarden voldoet. Ook is elke ouder vrij in het kiezen van een school voor zijn kinderen, maar hij kan niet elke school dwingen zijn kind ook toe te laten.

Regiovrijdag, 4 augustus 2006

CHN fout met Indonesische studenten

Leeuwarden - Het ministerie van Onderwijs blijft erbij dat de Christelijke Hogeschool Nederland rond de eeuwwisseling heeft gesjoemeld met de opgave van studenten. Het ministerie gaat de rijksbijdrage voor Indonesische studenten die in Jakarta studeerden terugvorderen. Het gaat om een bedrag van naar schatting ruim zeven ton.

Regiovrijdag, 4 augustus 2006

Nooit meer geflitst op de autoweg

Wjelsryp - De politie schakelt over van analoge naar digitale fotografie. Het grote verschil voor de weggebruiker: de boete ligt veel sneller in de brievenbus en in álle flitspalen zit voortaan een camera. En een opvallend gevolg: het vaak als hinderlijk ervaren flitslicht als signaal voor een snelheidsovertreding verdwijnt uit het straatbeeld.

Regiovrijdag, 4 augustus 2006

Veel extra kosten renovatie in Nagele vanwege jubileum

Nagele - Het kost de gemeente Noordoostpolder 130.000 euro extra om tijdens het vijftigjarig jubileum van Nagele een opgeruimde indruk in het dorp te maken. De gemeente is bezig met renovatiewerkzaamheden, maar de vorige gemeenteraad besloot om dat vanwege het jubilieum in twee fasen te doen - juist in de hoop dat het feest ertussenin zou zitten. Maar fase 1 komt niet op tijd af. Dan had er op meer plekken tegelijk gewerkt moeten worden, en dat zou te veel ten koste zijn gegaan van bereikbaarheid en veiligheid. Nu moeten voor het feest stukken tijdelijk worden dichtgestraat en het werkterrein opgeruimd. Begin 2007 worden de werkzaamheden hervat.

Regiovrijdag, 4 augustus 2006

Einde dreigt voor veel rechtswinkels

Leeuwarden - De rechtswinkels hebben steeds meer moeite om hun werk goed te doen. Het aantal mensen dat aanklopt voor gratis rechtshulp neemt toe, maar tegelijk worden subsidies beëindigd en is het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden, melden de rechtswinkels.

Regiovrijdag, 4 augustus 2006

Weer ama’s verdwenen

Drachten - Uit vier asielzoekerscentra zijn in de afgelopen maanden zeker dertien alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama’s) uit Nigeria verdwenen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft geen idee waar de elf meisjes en twee jongens zijn gebleven.

Regiovrijdag, 4 augustus 2006

Einde dreigt voor dragraces in Drachten

Drachten - ,,Ik zie de toekomst zeer zwart in.” Theo Willemse, voorzitter van de dragracersvereniging Explosion, is geschrokken van de berichten over de schoonmaak van de baan van de luchthaven in Drachten. De kwestie heeft de verhoudingen tussen de dragracers en de gemeente Smallingerland grondig verstoord.

Regiovrijdag, 4 augustus 2006

Grondsma verrast opnieuw

Langweer - Jitse Grondsma is de grote verrassing van de 61ste SKS-competitie. Op de Langweerder Wielen bij Langweer boekte hij gisteren in de vijfde wedstrijd zijn derde zege dit seizoen. ,,Ik fyn it sels ek net te leauwen”, vindt de schipper van d’Halve Maen. Na een zenuwslopende wedstrijd werd Heerenveen tweede en pakte Woudsend de derde plaats.

Regiovrijdag, 4 augustus 2006

Harde kern jeugdbende Wolvega veroordeeld

Wolvega - Zeven jongeren tussen zestien en achttien jaar zijn gisteren veroordeeld tot een werkstraf van tweehonderd uur, een zestienjarige is bestraft met een werkstraf van honderd uur. Een man van 21 kreeg een gevangenisstraf van twintig maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. De jeugdbende uit Wolvega is verantwoordelijk voor een groot aantal diefstallen in de omgeving van hun woonplaats.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 augustus 2006

Zendelinge in rijkste buurt van Londen

Gerkesklooster - Trudie de Graaf (28) uit Gerkesklooster geeft gehoor aan haar verlangen: ze wordt zendelinge. Zaterdag vertrekt ze voor een periode van minimaal twee jaar naar de ’missiepost’. Het is niet direct de plek die je zou verwachten: de wijk Earl’s Court in Londen. De rijkste buurt van de wereldstad.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 augustus 2006

We zingen ‘het kleine café aan de haven’


Geloof & Kerkvrijdag, 4 augustus 2006

Co-editie Maria-boekje ds. H.F. de Vries

Leeuwarden - Het boekje Maria, een weg tot Christus van ds. Herman. F. de Vries uit Ternaard komt in het najaar uit in een nieuwe uitgave. Het wordt uitgeven door uitgeverij Kok in Kampen. Het betreft een zogenaamde co-editie met Discovery Books uit Leeuwarden, waarbij het boek eerder verscheen. De Vries tracht met zijn boek een bijdrage te leveren aan het oecumenisch gesprek tussen de reformatorische kerken en de Rooms-Katholieke Kerk. Het boekje bevat meditaties over de plaats van de moeder van Jezus in de harten van vele gelovigen.

Weervrijdag, 4 augustus 2006

Forse buien

Vandaag komt het weer tot enkele forse buien, soms met kans op


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties