Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 4 augustus 2011.

Cultuurdonderdag, 4 augustus 2011

Greidhoek’ Festival zoekt vrouwelijk talent

Wommels - De organisatie van het Greidhoek’ Festival is op zoek naar vrouwelijk muzikaal en poëtisch talent voor het festival dat 17 september plaatsvindt in Wommels.

Economiedonderdag, 4 augustus 2011

In eerste helft 2011 gingen minder bedrijven failliet

Den Haag - In de eerste helft van dit jaar zijn drieduizend bedrijven en instellingen, eenmanszaken niet meegeteld, failliet verklaard. Dat is 7 procent minder dan een jaar eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren.

Hoofdartikeldonderdag, 4 augustus 2011

België en de publieke radio in Nederland

Zo nu en dan duiken berichten op in de media over een bijzondere situatie in België. Dergelijke berichten versterken het gevoel van veel Nederlanders over ‘de Belgen’. Zo was er een bericht over palen met camera’s op de Belgische wegen voor het meten van snelheid. Die werkten een aantal jaren niet, omdat de films die in de camera’s moesten, niet pasten. Typisch Belgische toestanden, was de onuitgesproken teneur.

Regiodonderdag, 4 augustus 2011

Jachthaven van Ameland kan drukte niet aan

Ameland De jachthaven van Ameland ligt op het moment zo vol met schepen dat twintig boten buiten de haven moeten liggen. Daarnaast moet de havenmeester regelmatig mensen weigeren omdat er geen plaats meer is. ,,We hebben ongeveer zeventig plaatsen, afhankelijk van hoe groot de schepen zijn en hoe net ze gerangschikt liggen. Als je weet dat buiten de haven nog twintig boten liggen en dat ik nog tientallen heb weggestuurd, zouden we zo nog vijftig tot zeventig plaatsen erbij kunnen gebruiken.” Vooral mensen met platbodems worden geweigerd, omdat die ook op het wad droog kunnen vallen.

Regiodonderdag, 4 augustus 2011

Een gemeentehuis mag best grandeur uitstralen

Zuidhorn In januari 1986 begon Vincent Erdin uit Zuidhorn een verzameling foto’s van gemeentehuizen. ,,Ik was het jaar daarvoor politiek actief geworden voor het CDA in Alphen aan de Rijn. In die tijd waren er veel herindelingen in de provincie Zuid-Holland. Daarbij kregen veel gemeentehuizen andere bestemmingen of ze werden gesloopt.”

Regiodonderdag, 4 augustus 2011

‘Asbest gestort in geluidswal’

Menaam - Grondnet BV stort asbest bij de aanleg van de geluidswal langs de A31 ter hoogte van bungalowpark Schatzenburg. Dat zegt beheerder Ron van Booma.

Regiodonderdag, 4 augustus 2011

Eerste zege in zeven jaar voor Albert Visser

In zijn zevende jaar als skűtsjeschipper binnen de SKS pakte Albert Visser van het Drachtster skűtsje gisteren dan eindelijk zijn eerste dagzege. In het dorpshuis van Terherne werd hij ’s avonds luid bejubeld.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 augustus 2011

Predikante Wommels op de bres voor Hoorn van Afrika

Wommels - Diaconieën die beschikken over vermogen zouden vijf tot tien procent van hun vermogen beschikbaar moeten stellen voor water en voedsel in de Hoorn van Afrika. Dat schrijft ds. Lydia Veerman-Van Dijk, predikant van de Protestantse Gemeente in Wommels in een open brief aan het landelijk bestuur van de Protestantse Kerk. De brief is vandaag in verschillende kranten gepubliceerd.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 augustus 2011

Liudger minder ‘apostel der Friezen’ dan aangenomen

Wirdum - Liudger, die bekend staat als ‘apostel van de Friezen’ is helemaal niet zo betrokken geweest bij de Friese landen en het Friese volk als wordt aangenomen. Dat constateert dr. Hinne Wagenaar uit Wirdum in het jongste nummer van Kerk en Theologie.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 augustus 2011

Noorden krijgt honderd vrijkaarten van Flevo

Bussloo/Ureterp - Het Xnoizz Flevo Festival geeft in samenwerking met Festival316 uit Ureterp honderd vrijkaarten aan jongeren en jongerenwerkers in Fryslân, Groningen en Drenthe weg. Met de actie willen de organisaties het Xnoizz Flevo Festival in Bussloo bekender maken in het Noorden. Dat maakten de christelijke organisaties donderdag bekend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties