Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 augustus 2012.

Hoofdartikelzaterdag, 4 augustus 2012

Onderwijs: voor economie en meer

In de vakanties zijn de scholen en universiteiten leeg, maar het denken over onderwijs, vorming en werk gaat door. Voortdurend wordt gekeken naar enerzijds het leeraanbod en anderzijds de vraag uit de samenleving. Zo nu en dan vinden correcties plaats, bijvoorbeeld als hogescholen en universiteiten opleidingen aanbieden die tot veel opleiden, maar leiden niet het krijgen van een baan. Terecht dat zulke opleidingen worden geschrapt.

Regiozaterdag, 4 augustus 2012

Einde dreigt voor kleine binnenvaart

Leeuwarden | Binnenvaartschepen met een capaciteit tot 1000 ton zijn steeds minder in de vaart. Als er niet snel verandering komt in de regelgeving en de organisatie van de markt, dan is de kleine binnenvaart over een aantal jaren verdwenen. Dat stelt de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) in een pamflet aan overheden en politieke partijen.

Regiozaterdag, 4 augustus 2012

Tal meldingen kinkhoest over het hoogtepunt

Leeuwarden | Het aantal patiënten met kinkhoest is nog altijd ongebruikelijk hoog, maar loopt weer terug. Dit blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de laatste twee weken van juli waren er landelijk 863 meldingen. In de eerste twee weken van juli waren dat er nog 917 en de twee weken daarvoor 990. Tot nu toe is er in 2012 ruim 9400 keer kinkhoest geconstateerd, wat wel veel meer is dan de afgelopen jaren.

Regiozaterdag, 4 augustus 2012

Iedereen kende de moeders van Vroeg op stap

De terugblik

Geloof & Kerkzaterdag, 4 augustus 2012

Micha Zondag in teken van delen in overvloed

Leeuwarden | ‘Delen in overvloed’ is het thema van de komende Micha Zondag. Dit jaar valt deze op zondag 14 oktober. Duizenden kerken wereldwijd vieren in oktober de Micha Zondag. Op die dag wordt stilgestaan bij gerechtigheid. In Nederland doen een paar honderd kerken mee.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 augustus 2012

Benoem wel predikant in ziekenhuis Deventer

Deventer | De Raad van Kerken Deventer vindt dat het Deventer Ziekenhuis een geestelijk verzorger op christelijke grondslag moet aanstellen.

Sportzaterdag, 4 augustus 2012

Postma en Bouwmeester op koers voor medailles

De Friese zeiltroeven Pieter-Jan Postma (Terkaple) en Marit Bouwmeester (Warten) hebben bij het ingaan van het slotweekeinde in hun klassen een olympische medaille voor het grijpen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties