Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 september 2007.

Dossierdinsdag, 4 september 2007

De veroveraar is nog niet klaar met zijn werk


Economiedinsdag, 4 september 2007

‘Uitzendkunstje is niet eens zo moeilijk’

Warns - Jarenlang werkte Mark den Boer (41) in Almere als intercedent voor een uitzendbureau in de bouw. Nu heeft hij zijn eigen bouwuitzendbureau, Bouwzo Personeelsdiensten in Warns. ,,Zo moeilijk is het kunstje niet”, zegt Den Boer.

Economiedinsdag, 4 september 2007

Sligro neemt groothandel Desimo over

Leeuwarden - Groothandel Sligro neemt de horecagroothandelsactiviteiten van Desimo uit Leeuwarden over. De bakkerijactiviteiten gaan naar Beko in Meppel en de retail en importactiviteiten zijn overgenomen door Armade in De Meern. Het personeel gaat mee naar de drie overnemende partijen (respectievelijk 26, 6 en 3 personen). De over te nemen activiteiten van Desimo realiseren een omzet van ruim 6 miljoen euro per jaar. De bezorgactiviteiten gaan over naar de vestiging van Sligro in Drachten. De vestiging in Leeuwarden is gekocht door Sligro en wordt opgebouwd tot een zelfbedieningsgroothandel. Die vestiging wordt begin volgend jaar heropend. Over de overnameprijs worden door de ondernemingen geen mededelingen gedaan.

Hoofdartikeldinsdag, 4 september 2007

Jeugdzorg...

Opnieuw heeft de inspectie voor de gezondheidszorg gerapporteerd over de kwaliteit van de jeugdhulpverlening. Ditmaal naar aanleiding van het ‘Maasmeisje’, dat waarschijnlijk door haar vader is vermoord. En ook deze keer treffen de verwijten van de inspectie de brede groep hulpverleners die zich bezighielden met het meisje.

Regiodinsdag, 4 september 2007

Vrij warme zomer zonder hittegolf

Wommels - Een zomer zonder hittegolf. Extreme warmte, zoals we de laatste jaren toch wel een beetje gewend waren, bleef in de afgelopen maanden uit. In Schettens steeg het kwik slechts vier keer tot boven de 25 graden. Toch krijgt de zomer het predikaat ‘vrij warm’. Met name de nachten waren in Fryslân veel warmer dan normaal.

Regiodinsdag, 4 september 2007

Muur van ‘âlde friezen’ voor Bonifatius

Dokkum - Zodra ze terug zijn van hun bootvakantie beginnen ze met metselen. Een groep gepensioneerde vrijwilligers, opgetrommeld door Lodewijk Damsma zelf, zal binnenkort in de Bonifatiuskapel in Dokkum een muurtje van kloostermoppen optrekken. De middeleeuwse stenen, zo’n tweehonderd stuks, zijn onderdeel van de verzameling van de 86-jarige Damsma uit Joure.

Regiodinsdag, 4 september 2007

Een uniek knipkunstwerk vergt geduld

Kollum - ,,Je moet de schaar stilhouden en het papier draaien. Op die manier kun je in alle hoekjes komen.” Rennie Boscha-Wierda, leidster van de Knipkring Kollumerland, legt aan wethouder Schaafstal van Kollumerland bij de opening van de expositie papierknipkunst uit, hoe de speciale kniptechniek werkt. De expositie werd door de wethouder geopend door het logo van de gemeente Kollumerland uit te knippen. Boscha: ,,We hopen het kunstsierknippen breed onder de aandacht te brengen. Nu zijn de mensen die bij ons een cursus volgen ouder dan vijftig jaar. Alleen met jonge mensen erbij, kunnen we in de toekomst blijven bestaan.”

Regiodinsdag, 4 september 2007

Steuntje in de rug voor gezonde levensstijl

Hurdegaryp – ,,Hoelang is het geleden dat je aan sport hebt gedaan”, zegt fysiotherapeute Naomi Sirag met een bedachtzame blik op het cijfer dat de hartslag aangeeft. ,,Pff, niet meer sinds mijn studententijd.” Even harder trappen, moedigt ze aan. De snelheid moet constant blijven, maar dat blijkt zwaarder dan gedacht: 80, 75, 70 geeft de score op het fitnessapparaat aan. De fitheidtest op de open dag van het nieuwe gezondheidsbureau in Hurdegaryp duurt vijf minuten. Stroperig tikken de seconden weg.

Regiodinsdag, 4 september 2007

Buitenlandse toerist vaker in Fryslân

Leeuwarden - Nooit eerder bezochten zoveel buitenlandse toeristen Nederland als in 2006. Ruim 10,7 miljoen buitenlanders brachten vorig jaar een bezoek aan ons land. In 2005 waren dat er nog 10,1 miljoen. Dat blijkt uit de kerncijfers Toerisme en Recreatie. Fryslân zag het aantal buitenlanders harder stijgen dan het landelijke gemiddelde.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 september 2007

Yad Vashem moet geloofwaardig blijven

Amsterdam - Het Yad Vashem herinneringscentrum in Jeruzalem, om de moord op zes miljoen Joden voor de vergetelheid te bewaren, is een indrukkend monument. Het eert daarnaast mensen die in de Tweede Wereldoorlog het leven hebben gered van Joodse burgers. Niet altijd terecht, stelt rabbijn Lody van de Kamp. Hij roept Yad Vashem op om geloofwaardig te blijven.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 september 2007

‘Meer begrip nodig voor gebrúik monumentale kerken’

Leeuwarden - Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen in Friesland (SBKGF) was 25 jaar geleden de eerste stichting in Nederland die kerkbesturen adviseerde over restauratie en onderhoud. ,,Door de ingewikkelde regelgeving kloppen steeds meer kerkelijke gemeenten aan”, constateert directeur Jouke Jongsma. Hij hekelt het feit dat regels regelmatig rigide worden toegepast. ,,Het begrip van adviseurs voor het gebruik van het monument zou veel groter moeten zijn.”

Sportdinsdag, 4 september 2007

Jong Cambuur verslaat Emmen

Leeuwarden - Jong SC Cambuur-Leeuwarden heeft gisteren overtuigend gewonnen van de beloften van FC Emmen. De score had echter hoger moeten uitvallen dan 2-1, want zeker na de rust kreeg de ploeg van Alfons Arts een paar beste kansen.

Sportdinsdag, 4 september 2007

De bezieling is er; nu nog wat meer punten

Heerenveen - Aan bezieling ontbreekt het niet bij Jong SC Heerenveen. Aan punten vooralsnog wel. Gisteren werd op sportpark Skoatterwâld tegen Jong RKC Waalwijk het tweede punt in evenzovele competitieduels behaald: 2-2. Vorige week werd geopend met een 0-0 in Rotterdam tegen Sparta. En daarmee valt de seizoenstart van de regerend kampioen bij de belofteteams mager te noemen. Toch is trainer Henk Herder geen ontevreden man. ,,Er wordt goed gevoetbald en daar gaat het om.”

Weerdinsdag, 4 september 2007

Regenachtig


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties