Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 4 september 2013.

Economiewoensdag, 4 september 2013

Er is altijd een markt voor leegstandsbeheer

Leeuwarden | ,,Het ene moment hebben we vijfhonderd gebouwen in beheer, het volgende moment zijn dat er tweehonderd minder. We maken altijd golfbewegingen mee.Ē Johan de Jong, directeur van CareX in Leeuwarden maakt de golfbeweging met zijn handen, en dat ziet er bepaald niet uit als kabbelende golfjes, daarvoor zijn de bewegingen te groot.

Economiewoensdag, 4 september 2013

HKN-Eemshout uit Heerenveen failliet

Leeuwarden | Houtskeletbouwbedrijf HKN-Eemshout uit Heerenveen is gisteren door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door CNV Vakmensen, op verzoek van de leden. Bij het bedrijf werken dertig mensen. ,,Het komt niet zo vaak voor dat we als vakbond een faillissement aanvragenĒ, zegt Jacqueline Twerda, bestuurder van CNV Vakmensen. ,,Het is de enige uitweg om toch nog geld te krijgen en aan alle onzekerheid een eind te maken.Ē

Hoofdartikelwoensdag, 4 september 2013

Parlement moet ook meepraten over oorlog

Terwijl het er vorige week nog op leek dat elk moment SyriŽ zou worden bestraft vanwege het gebruik van chemische wapens, maakte de Amerikaanse president Barack Obama dit weekend verrassend bekend dat hij eerst toestemming aan het Congres gaat vragen voor een militaire actie. Omdat de Amerikaanse volksvertegenwoordiging pas volgende week bijeenkomt, is een aanval met kruisraketten in ieder geval voorlopig van de baan.

Regiowoensdag, 4 september 2013

Negen jaar cel geŽist tegen verdachte schietincident

Leeuwarden | Tegen een 24-jarige in Leeuwarden woonachtige Angolees is gistermiddag negen jaar gevangenisstraf geŽist vanwege het schietincident op de Nieuweweg in Leeuwarden op 4 december 2012. De verdachte zou tenminste drie maal geschoten hebben, waarvan tweemaal gericht op een eveneens 24-jarige Leeuwarder.

Regiowoensdag, 4 september 2013

Pieter Brouwer stopt ermee

Heerenveen | Een tevreden gevoel. Dat is wat bij Pieter Brouwer van Heerenveen overheerst na zijn besluit om te stoppen op de Gerben van Manen. Brouwer kan zijn drukke werk als beroepsschipper niet meer combineren met de verantwoordelijkheid voor een skŻtsje.

Regiowoensdag, 4 september 2013

Vervuild water baart zorgen bij Drachtstervaart

Drachten | Raadsleden in Smallingerland maken zich zorgen over het terugpompen van vervuild grondwater dat vrijkomt bij het uitgraven van de Drachtstervaart. Dit water, afkomstig van de grond onder de Dunlopfabriek, wordt weer teruggebracht naar datzelfde terrein. Het grondwater wordt tijdens het werk uit de toekomstige kanaalbodem weggepompt, om te zorgen dat personeel en onderaannemers van uitvoerder Van der Wiel droge voeten houden. Recent bleek echter dat het deels om vervuild grondwater gaat.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 september 2013

Kerkenkoepels: grenzen stellen aan hebzucht

Bossey | Een nieuw opgerichte oecumenische commissie van economische experts wil strategieŽn ontwikkelen voor kerken zodat die ethische, rechtvaardige en duurzame economische en financiŽle systemen kunnen realiseren. De commissie kwam voort het eerst bijeen van 23 tot 25 augustus in Bossey in Zwitserland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties