Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 4 september 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 4 september 2014

De werelden van veraf en die van dichtbij

Het beeld van de wereld wordt er niet vrolijker op. De zomer van 2014 is er een van bruut geweld, spanningen, dreigingen en dood. De berichten over de Islamitische Staat die christenen en alle andere andersdenkenden wil bekeren tot de islam of wil vermoorden en die gegijzelden voor het oog van de wereld onthoofdt, wekken alleen maar afgrijzen en (bijna) machteloze woede.

Regiodonderdag, 4 september 2014

Een jaar lang varen waar de wind waait

Schiermonnikoog - Ontwerpster Berber Soepboer (31) gaat een jaar lang met vriend en beeldend kunstenaar Arik Visser (36) over de wereld zeilen. De grootste uitdaging: de Atlantische Oceaan oversteken. De Friezin om utens - ze komt van Schiermonnikoog - gaat voor het Friesch Dagblad een column schrijven over hun avonturen.

Regiodonderdag, 4 september 2014

Beheerders voor ganzenplan

Leeuwarden De drie terreinbeherende organisaties in Fryslân gaan akkoord met de aanpak van de ganzen, zoals gedeputeerde Johannes Kramer die voorstelt. Maar wel met de nodige kanttekeningen, zo bleek gisteren tijdens de Steatemerk in het Provinciehuis.

Regiodonderdag, 4 september 2014

Loodsen aan Groene Strand

Terschelling - Projectontwikkelaar Segesta uit Alkmaar wil langs het Groene Strand op Terschelling bedrijfshallen bouwen. Segesta is eigenaar van de zogenoemde B&Y-locatie aan de rand van het dorp, waar vroeger een aannemersbedrijf was gevestigd. Eerdere bouwplannen sneuvelden door bezwaren uit de bevolking. Een plan voor woningbouw werd door de Raad van State afgeschoten, omdat dit om milieuredenen niet is toegestaan in de directe nabijheid van horecabedrijf De Walvis.

Regiodonderdag, 4 september 2014

Zoutwinning onder wad mag van kabinet

Harlingen - De winning van zout onder de Waddenzee wordt definitief toegestaan. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) maakte gisteren bekend dat ze een vergunning geeft aan zoutwinner Frisia om jaarlijks zo'n 1,2 miljoen ton zout uit de grond te halen.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 september 2014

Judoles in dienst in Sportkerk Dokkum

Dokkum - De protestantse wijkgemeente De Herberg (PKN) in Dokkum gaat beginnen met Sportkerk. Een concept waarbij jongeren van 8 tot en met 14 jaar via sport geloofs- en levensprincipes kunnen leren. Dat heeft de wijkgemeente gisteren bekendgemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties