Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 oktober 2003.

Analysezaterdag, 4 oktober 2003

Een nieuwe minister van Buza

Premier Balkenende heeft een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken benoemd. Rasdiplomaat Ben Bot gaat Jaap de Hoop Scheffer opvolgen. De nieuwe minister staat bekend als een ‘echte Europeaan’. Zal deze benoeming de traditionele Nederlandse gerichtheid op de Verenigde Staten veranderen ten gunste van Europa?

Bijschriftzaterdag, 4 oktober 2003

Gij zijt bij mij

Hij was al lang ziek. Zo langzamerhand werd het duidelijk dat er geen weg terug is. Een oude vriend kwam hem opzoeken en vroeg of hij er niet tegenop zag om te sterven. Waarom zou ik, zei hij. Want Hij is bij mij!

Cultuurzaterdag, 4 oktober 2003

Opgewekt door het Arabische land

De sporadische keren dat er films vanuit Noord-Afrika naar Europa worden verscheept betreft het veelal films die een somber beeld schetsen van het leven in de Arabische wereld. Onderdrukking, maatschappelijke misstanden, daar gaat het dan om.

Cultuurzaterdag, 4 oktober 2003

Van hakbijl tot nachtmerrie

Er zijn een stel klassieke horrorsterren die nooit meer zullen verdwijnen. Wat er ook gebeurt, iedereen zal bij de namen Dracula en Frankenstein onmiddellijk weten waar het over gaat. Een bepaalde generatie zal dat ook nog hebben bij de series Friday the 13th en Nightmare on Elmstreet .

Economiezaterdag, 4 oktober 2003

LTO ziet niets in nieuwe administratieve regels

Den Haag – De verplichting om alle agrarische ondernemers een gedetailleerd plan en administratie bij te laten houden voor de gewasbescherming op hun bedrijf, leidt tot extra administratieve lasten en staat haaks op eerder gemaakte afspraken. Dat heeft land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland vrijdag gezegd.

Hoofdartikelzaterdag, 4 oktober 2003

Steun aan het Noorden…

Het Noorden hoeft na 2006 niet meer te rekenen op steun uit Den Haag. Zoveel is wel duidelijk geworden na overleg tussen de drie noordelijke commissarissen van de koningin en een zware kabinetsdelegatie. Niet zwakke regio’s moeten overheidssteun krijgen, maar juist de gebieden die economisch toch al sterk zijn. Het rijk wil in het vervolg uitgaan van kansen van regio’s en niet van achterstanden.

Regiozaterdag, 4 oktober 2003

Brandgans komt graag terug in Fryslân

Leeuwarden – De brandgans (pauguos) is een zeer honkvaste vogel. Dat blijkt uit onderzoek van vogelteller Eelco Brandenburg in Fryslân. De resultaten van het onderzoek staan gepubliceerd in het natuurblad De Twirre. Jaarlijks strijken er duizenden brandganzen neer in Fryslân. Zij ontvluchten de barre kou in Siberië en Scandinavië.

Regiozaterdag, 4 oktober 2003

Thuiszorg ’s nachts in Noord-Fryslân

Dokkum – Thuiszorg het Friese Land breidt de nachtzorg uit. Doordat ouderen langer in hun eigen huis blijven wonen, is de vraag naar geplande thuiszorg in de nachtelijke uren toegenomen. Vanaf maandag is de thuiszorg ’s nachts in Dongeradeel en Ferwerderadiel op pad.

Regiozaterdag, 4 oktober 2003

Friese studenten vervroegd naar UT

Leeuwarden/Enschede – De 22 eerstejaars studenten van de Universiteit Twente (UT) die in Leeuwarden studeren, vervolgen hun opleiding binnenkort in Enschede. De groep is te klein om op de Friese dependance goed onderwijs te kunnen geven.

Regiozaterdag, 4 oktober 2003

Fries wil niet te duur bouwen

Dokkum - Duurzaam bouwen gaat een moeizame tijd tegemoet. Het is prijziger dan traditioneel bouwen en dat wil de koper niet in deze dure tijden. De consument let alleen op de prijs en op het aantal kubieke meters dat hij krijgt. Dat zei Th. Cuperus van bouwbedrijf Noppert in Heerenveen vrijdag bij de oplevering van veertig Dubo-woningen in Dokkum.

Regiozaterdag, 4 oktober 2003

Documentaire toont lieve Friese ‘otterhoun’

Leeuwarden – Het was 1926 toen Tjomme Bouma uit Leeuwarden zijn vingers kwijtraakte in de timmerfabriek aan het Vliet. Zijn baas gaf hem bij het ontslag een loonzakje mee waar Tjomme twee weken van leven kon. De oud-timmerman werd gedwongen op een andere manier aan zijn brood te komen.

Regiozaterdag, 4 oktober 2003

‘Inkomen boer kan 20.000 euro omhoog’

Leeuwarden - Boeren kunnen tot 20.000 euro aan extra netto inkomen per jaar genereren als ze de mogelijkheden van het platteland zouden uitbuiten. Dat zegt Jaap Meijer, die het businessplan schreef voor de deze week opgerichte Coöperatie Stadteland. Dat moet voor boeren een poort worden naar kennis, nieuwe netwerken, subsidies en klanten..

Geloof & Kerkzaterdag, 4 oktober 2003

Oecumenische ontmoeting in de stilte

Leeuwarden - Het begon vijf jaar geleden als ,,een gok en avontuur’’, durft coördinator Albert Hahn nu wel te zeggen: maandelijks een Taizé-viering houden in Leeuwarden. Inmiddels zijn de gebedsvieringen, ,,eens per maand, op de eerste zondag, in de Waalse Kerk’’ een begrip. Zondag wordt het eerste lustrum gevierd.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 oktober 2003

Tweederde kerken doet niets aan diaconale zorg

Leeuwarden - Tweederde van de Gereformeerde Kerken en Hervormde Gemeenten is niet actief op het gebied van diaconale zorg. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Kaski, dat verricht werd in opdracht van de Theologische Faculteit van de Universiteit van Utrecht. De kerken die wel aan diaconale zorg doen, zijn vooral kleinschalig bezig en richten zich met name op ouderen.

Sportzaterdag, 4 oktober 2003

Kolk voelt zich te groot voor Cambuur

Heerenveen – SC Heerenveen en Cambuur Leeuwarden waren er al uit en de huurovereenkomst tussen beide ploegen was rond. Alles leek derhalve in kannen en kruiken, maar niets was minder waar. Santi Kolk had echter geen trek in een overgang op huurbasis naar de Leeuwarder eerste divisionist.

Sportzaterdag, 4 oktober 2003

Heerenveen moet oppassen voor heel leep RKC Waalwijk

Heerenveen - Hoewel het seizoen nog maar net begonnen is, kan SC Heerenveen zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion een tik uitdelen aan één van de meest geduchte concurrenten in de strijd om Europees voetbal.

Weerzaterdag, 4 oktober 2003

Nat en onstuimig

De komende dagen kunnen we ruig en nat weer tegemoet zien. Vanmiddag vallen er geregeld buien met kans op een klap onweer en vrij krachtige noordwestenwind. Met 12 graden is het koel. Morgen vallen er opnieuw buien en trekt de wind nog iets verder aan


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties