Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 4 oktober 2012.

Cultuurdonderdag, 4 oktober 2012

Iepenloftspul Burgum zoekt nog meer mannen

Burgum | Het iepenloftspul in Burgum is nog steeds op zoek naar mannen die komend jaar willen meespelen in de voorstelling. Er hebben zich er nog niet genoeg aangemeld, aldus de organisatie.

Economiedonderdag, 4 oktober 2012

Noordoost-Fryslân niet meer bij Bedrijvencontactdagen

Damwâld | De vijf gemeenten uit Noordoost-Fryslân die in de afgelopen jaren met bedrijven uit de regio gezamenlijk een stand hadden op de Bedrijvencontactdagen in Leeuwarden, staan bij de editie van 2013 niet meer op de beurs. Dat is besloten na een evaluatie binnen de themagroep Economische Zaken, Recreatie en Toerisme. Voor de komende editie is de animo vanuit het bedrijfsleven gering en gemeenten zijn mede daardoor ook niet meer bereid hierin te investeren. Per gemeente kwamen de kosten uit op 4200 euro. Het gaat om de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland c.a., Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. De beurs wordt traditioneel in maart gehouden.

Economiedonderdag, 4 oktober 2012

Miedema door na strijd tussen bank en fiscus

Leeuwarden | Wantrouwen tussen bank en fiscus kostte Miedema Houtindustrie, Bouwproducten en Beheer in Leeuwarden de kop. De rechtbank sprak het faillissement dinsdag uit. Met gezonde financiën en een gevulde orderportefeuille kan volgens de eigenaren op zeer korte termijn een doorstart worden gemaakt. Het plan voor een reorganisatie ligt volgens de eigenaren namelijk al klaar. De curator, die na het faillissement het beheer voert over de onderneming, heeft nog niets gezegd over de kansen voor een snelle doorstart.

Hoofdartikeldonderdag, 4 oktober 2012

Curaçao moet zelf problemen oplossen

Na de politieke crisis van afgelopen weekend lijkt de rust op Curaçao teruggekeerd. Interim-premier Betrian, die door de gouverneur werd aangesteld als vervanger van demissionair premier Gerrit Schotte, heeft tot de verkiezingen over twee weken de touwtjes in handen. De gebeurtenissen van de afgelopen weken, waarbij Schotte zich verschanste in het regeringscentrum en er werd gesproken over een staatsgreep, laten zien dat Curaçao, als zelfstandig land onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, nog lang geen volwaardige democratie is.

Regiodonderdag, 4 oktober 2012

Jongeren komen iets moeilijker aan alcohol

Ferwert | Jongeren onder de zestien jaar kunnen in Ferwerderadiel minder makkelijk aan alcoholische drank komen dan een jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van het Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW) dat het afgelopen half jaar is gehouden in opdracht van de gemeente.

Regiodonderdag, 4 oktober 2012

Villapark in Broek-Zuid komt er

Joure | De gemeenteraad van Skarsterlân is gisteravond unaniem akkoord gegaan met de bouw van een villapark bij Broek-Zuid.

Regiodonderdag, 4 oktober 2012

Hap uit flat maakt rondje Sneek mogelijk

Sneek | Het is een lang gekoesterde wens in Sneek: een vaarrondje om de stad. Watersporters kunnen dat rondje nu nog niet maken vanwege het ontbreken van een doorgaande vaarverbinding. Maar er gloort hoop. In 2015, zo verwacht de gemeente Súdwest-Fryslân, is het rondje gereed.

Sportdonderdag, 4 oktober 2012

Zeilende ‘puberclub’ viert verjaardag van splash-boot

Het is komend weekend feest op de Pikmar. Want tijdens de ‘Vaarwelkomdagen’ strijden de zeilers in de diverse klasses niet alleen om de prijzen in de Sailing Tour-competitie, maar vieren ze ook het 25-jarig bestaan van de splash. Al is dat volgens Roel Wester, de trotse bedenker van het eenmanszwaardbootje, eigenlijk een jaar te laat. ,,In 1986 knutselde ik al aan de eerste houten modellen.”

Sportdonderdag, 4 oktober 2012

Uniek MTB-parcours voor Leeuwarden

Leeuwarden | Fryslân heeft er een mountainbikeparcours bij. In de stad nog wel. Op zaterdag 20 oktober wordt het traject in Leeuwarden aan het Kalverdijkje Zuid officieel geopend door wethouder Andries Ekhart. De offroad-route slingert zich rond het bestaande wielerparcours dat gebruikt wordt door De Friesche Leeuw en heeft een lengte van zo’n drie kilometer met een hoogteverschil van tien meter. Leden van de Friesche Leeuw hebben het traject zelf aangelegd.

Sportdonderdag, 4 oktober 2012

Zeilcoach Koops in staf vrouwen Heerenveen

Heerenveen | Zeilcoach Jacco Koops (44) uit Heerenveen is toegetreden tot de staf van het vrouwenvoetbal van sc Heerenveen. Koops, die succesvol was met de Olympische zeilers, moet als mental coach proberen om de topsportmentaliteit over te brengen op de speelsters van Heerenveen. Koops werkte bij de zeilbond vrijwel uitsluiten met vrouwen. Volgens de trainer, die zelf ooit voetbalde bij de vv Drachten, gaan vrouwen tot het maximale en hebben ze een hogere pijngrens dan mannen.

Sportdonderdag, 4 oktober 2012

Het Friese paard doet in dressuur een stapje terug

Hemrik | Na zeven jaar ziet internationaal dressuurruiter Peter Spahn (35) zich per 1 januari 2013 genoodzaakt te stoppen met het project Fryso Huys, dat erop gericht is het Friese paard naar de wereldtop in de dressuur te brengen. Spahn had stoeterij Het Swarte Paert in Hemrik als thuisbasis waar hem alle faciliteiten worden verleend. Er liggen meerdere motieven ten grondslag aan zijn beslissing: vooral onvoldoende financiële middelen alsook onvoldoende aanbod van paarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties