Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 5 januari 2012.

Economiedonderdag, 5 januari 2012

Verbouw en onderhoud wel lucratief voor bouw

Den Haag | De productie in de bouw krimpt dit jaar naar verwachting met 2 procent, na een groei van 4 procent in 2011. Dat voorspelt het economische bureau van ING vandaag in een rapport over de sector.

Economiedonderdag, 5 januari 2012

Leeuwarder bedrijfje levert verlichting in Groningen

Leeuwarden | Geen snoep of cola, maar fietslampjes uit een automaat. Het Leeuwarder fietslampje.nl zorgt ervoor dat fietsers in het centrum van Groningen geen excuus meer hebben voor het ontbreken van verlichting. In een fietsenstalling onder de bibliotheek en in het uitgaansgebied staan voortaan twee automaten.

Hoofdartikeldonderdag, 5 januari 2012

Echt, het gaat wel goed met Nederland

De Burgerperspectieven die het Sociaal en Cultureel Planbureau vandaag presenteert, zijn niet positief. De meeste Nederlanders somberen. Twee derde denkt dat het met de economie minder gaat, maar nog opvallender: bijna het zelfde aantal vindt dat het met Nederland in zijn geheel de verkeerde kant op gaat.

Regiodonderdag, 5 januari 2012

Apotheker is zichtbaar en aanspreekbaar

IJlst | ,,Deze functie vraagt om mens te zijn, mens wezen, tussen mensen kunnen staan, te kunnen bouwen en verbinden. We verwachten van jou een bestuurlijke scope met oog voor details, maar ook dat je de brede verbanden ziet, ze kent, begrijpt en benut.”

Regiodonderdag, 5 januari 2012

Brandweer blijft druk met stormschade

Leeuwarden | De storm van afgelopen nacht heeft minder schade veroorzaakt dan die van dinsdag. De Friese brandweer rukte ruim twintig keer uit voor stormschade. Vooral voor omgewaaide bomen op huizen en auto’s en rondslingerende dakplaten. Een dag eerder moest de brandweer nog dertig keer op pad.

Regiodonderdag, 5 januari 2012

Water blijft stijgen, overlast in NO-Fryslân

Leeuwarden | De wateroverlast in Fryslân en Groningen als gevolg van de hevige regenval van de afgelopen dagen zal het komende etmaal alleen maar toenemen. Dat verwacht Wetterskip Fryslân, dat al dagen bezig is om het Friese boezemwater zo snel mogelijk het IJsselmeer in te pompen via het Hooglandgemaal bij Stavoren en het Woudagemaal bij Lemmer. Vanochtend stond het water in de Friese boezem op 32 centimeter onder NAP, terwijl 52 centimeter onder NAP gebruikelijk is.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 januari 2012

Druk bij Bijbelkiosk Scheveningen

Scheveningen | Het zachte najaarsweer in de herfst van vorig jaar heeft geleid tot meer bezoekers bij de Bijbelkiosk in Scheveningen. ,,Door het rustige herfstweer was het drukker dan anders op de boulevard. We hebben dan ook rijkelijk mogen zaaien”, aldus Leen Mos van het kioskteam in Scheveningen. Er werd onder meer veel evangelisatiemateriaal uitgedeeld, zoals Nieuwe Testamenten. Naast Scheveningen zijn er ook locaties in Amsterdam, Barneveld, Terneuzen, Velp en Eindhoven, die zich verenigd hebben in de Stichting Bijbelkiosk-Arbeid.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 januari 2012

Smouter hoofdredacteur cv.koers

Heerenveen | Karel Smouter (28) is de nieuwe hoofdredacteur van het christelijke maandblad cv.koers. Smouter volgt Ronald Westerbeek op, die het blad van 2005 tot 2011 heeft geleid. Smouter heeft ervaring als schrijvend journalist. Hij publiceerde in onder meer cv.koers, NRC Next, De Groene Amsterdammer en dagblad Trouw. In 2008 werd Smouter bevestigd als tweede missionair werker van de Noorderkerkgemeente in Amsterdam. Een jaar later vertrok hij daar, nadat hij had geconcludeerd voor dat werk „niet de juiste man” te zijn. Uitgeversgroep Jongbloed in Heerenveen geeft cv.koers tegenwoordig uit, nadat ze Inspirit Media overnam in 2011.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 januari 2012

Onthaasten begint met ruimte voor stilte

Wie kent het niet: het voornemen om in het nieuwe jaar dingen anders te doen. Een minder volle agenda, meer tijd voor het gezin, minder vaak mailen of meer tijd voor God. Maar hoe maak je tijd?

Geloof & Kerkdonderdag, 5 januari 2012

Succes Noorse ‘NBV’ is kassa voor Jongbloed

Oslo | De Bijbel is in het afgelopen half jaar een bestseller geworden in Noorwegen. Dat is te danken aan een nieuwe Bijbelvertaling die in oktober werd gepresenteerd. Daarvan zijn bijna tachtigduizend exemplaren verkocht in de laatste maanden van 2011.

Sportdonderdag, 5 januari 2012

Nijboer volgt Eppinga op bij Blauw Wit'34

Leeuwarden | Luitzen Nijboer is komend seizoen de nieuwe trainer van zaterdageersteklasser Blauw Wit '34. De oefenmeester uit Lippenhuizen heeft voor twee jaar getekend. Nijboer, nu nog in dienst van competitiegenoot Grijpskerk, zal de naar Harkemase Boys - een oude werkgever van Nijboer - vertrekkende trainer Sjoerd Jan Eppinga opvolgen. Eerder werd al bekend dat Eppinga in Harkema de assistent wordt van de van Flevo Boys overkomende Willem Brouwer.

Sportdonderdag, 5 januari 2012

Schokker jaar langer bij Harkemase Boys

Harkema | Oebele Schokker blijft bij Harkemase Boys. De zaterdagtopklasser maakte dat nieuws gisteren bekend op de eigen website. De spelmaker kon naar enkele andere topklassers en ook SC Cambuur had interesse in hem als rechtsbuiten. Nog voordat alle andere clubs concreet konden worden, hakte Schokker zelf de knoop door: hij blijft. Redenen zijn onder meer dat Schokker vader wordt en dat het verhaal van de nieuwe trainer Willem Brouwer hem naar eigen zeggen aansprak.

Sportdonderdag, 5 januari 2012

Scorende impasse breekt Flyers weer op

Heerenveen | In het ijshockey zijn de mensen dol op cijfers en statistieken. Maar die liegen er niet om als het gaat om de prestaties van Heerenveen in eigen hal. Sinds gisteravond is het thuispubliek al 138 minuten verstoken van een doelpunt en dat is voor ijshockeybegrippen enorm lang. De laatste treffer kwam op naam van Joey Sides tegen Amsterdam (7-4), maar sindsdien was er niets meer te juichen in het Friese ijspaleis.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties