Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 5 januari 2015.

Hoofdartikelmaandag, 5 januari 2015

Statenverkiezingen vooral landelijk

Premier Rutte heeft het bevestigd: de verkiezingen voor Provinciale Staten, in maart, zijn landelijke verkiezingen. De meest concrete reden daarvoor is de verkiezing van de leden van de Eerste Kamer door de Provinciale Staten. De samenstelling van de Eerste Kamer is van grote betekenis voor het functioneren van de coalitie van VVD en PvdA. De huidige samenstelling van de Eerste Kamer is nu al een probleem voor de coalitie; de nieuwe samenstelling kan dat probleem verergeren of juist oplossen. Dat alleen al is reden voor premier Rutte om de provinciale verkiezingen te verheffen tot landelijke verkiezingen.

Regiomaandag, 5 januari 2015

FNP sneert naar It Fryske Gea, PVV en Súdwest

Leeuwarden - Voorzitter Ultsje Hosper en lijsttrekker Johannes Kramer grepen zaterdag de nieuwjaarsbijeenkomst van de FNP - sinds de gemeenteraadsverkiezingen de derde partij van Fryslân - aan om enkele sneren uit te delen. De PVV, het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân en It Fryske Gea moesten het ontgelden. Dat laatste is saillant, aangezien Hosper tot eind 2011 directeur was van die natuurorganisatie.

Sportmaandag, 5 januari 2015

Flyers wint generale voor de bekerfinale

Heerenveen - De ijshockeyers van Unis Flyers hebben zaterdagavond in Thialf de generale voor de bekerfinale tegen Destil Trappers uit Tilburg met 3-2 (0-2, 1-0, 2-0) gewonnen. Acht dagen voor de eindstrijd in Eindhoven zegevierde de formatie van coach Chris Eimers voor de derde keer in de achtste onderlinge confrontatie dit seizoen. Daarmee verstevigde Flyers niet alleen de koppositie in de competitie, maar ook de onverzadigde Friese jacht op een prijs.

Sportmaandag, 5 januari 2015

IJshockeyvrouwen: stoer en enthousiast

Spektakel, spanning, snelheid, strijd en fysieke duels; ijshockey is geen sport voor watjes. Wél voor vrouwen, zo bleek gisteren in Thialf maar weer eens tijdens het toernooi van het Friese Hotpucks.

Sportmaandag, 5 januari 2015

Suzanne Schulting hoort er nu helemaal bij

Amsterdam - Ja, liever was ze kampioen geworden. Maar soms kan zilver ook voelen als goud, besefte Suzanne Schulting gisteravond toen het talent uit Tijnje desgevraagd terugkeek op het NK shorttrack. ,,Een titel op de 1500 meter, tweede in het eindklassement. Ik ben echt supertevreden." Lara van Ruijven eiste weliswaar de algehele Nederlandse titel op, maar de zeventienjarige Friezin mocht zich op z'n minst de morele winnares van het toernooi in Amsterdam noemen.

Sportmaandag, 5 januari 2015

Gemotiveerd en in vorm is Knegt op NK onverslaanbaar

Amsterdam - Misschien dat zijn naaste belager, kameraad en provinciegenoot Daan Breeuwsma (Aldeboarn) er anders over dacht. En ja, Freek van der Wart uiteraard ook. Maar op een enkeling zoals zij na, twijfelden maar weinig mensen er vooraf aan dat Sjinkie Knegt voor de derde keer Nederlands kampioen shorttrack zou worden. Dat wil zeggen: als hij de juiste vorm en motivatie zou hebben. Dat had 25-jarige shorttracker uit Bantega in Amsterdam van meet af aan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties