Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 februari 2005.

Analysezaterdag, 5 februari 2005

Politieke symbolen hebben hoge gevoeligheid

Van het een komt het ander. Eerst was er de verkleedpartij van de Britse prins Henry. Dat leidde tot symboolpolitiek. In het Europees Parlement en tijdens het informele beraad van de EU-ministers van justitie vorige week in Luxemburg werd serieus gedebatteerd over een wettelijk verbod op het vertonen van de swastika.

Bijschriftzaterdag, 5 februari 2005

Schroom

De hemelse Vader heeft ons geschapen met twee oren en een mond.

Economiezaterdag, 5 februari 2005

Foreign Media Group neemt Bridge over

Leeuwarden – Entertainmentbedrijf Foreign Media Group (FMG) uit Leeuwarden neemt Bridge Entertainment uit Hilversum over. Volgens directeur R. Dahmen van FMG vullen beide bedrijven elkaar goed aan. FMG is sterk in boeken, muziek en dvd’s. Bridge distribueert films en dvd’s.

Economiezaterdag, 5 februari 2005

Makkum hard getroffen door vertrek Amels

Makkum – Wethouder Boersma van Wűnseradiel houdt zijn hart vast als het personeel van Amels in Makkum per 1 juli z’n baan verliest door het vertrek van de vestiging van scheepsbouwer Damen. ,,We houden er als gemeente serieus rekening mee dat er in 2006 de nodige mensen bijkomen in de kaartenbakken van de bijstand.’’

Hoofdartikelzaterdag, 5 februari 2005

De media over zichzelf…

Het is een beetje merkwaardig: journalisten praten over zichzelf en anderen in de media. Deze week was dat ook weer het geval, vooral naar aanleiding van het mediarapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Er was nog een aanleiding voor de media om het over zichzelf te hebben: dat was het nieuws van de fractievoorzitters in de Tweede Kamer die op bezoek waren bij dagblad Trouw. Enkelen deden daar opmerkelijke uitspraken, zoals CDA-fractievoorzitter Verhagen. Die vindt dat media duidelijker moeten laten weten wie ze zijn in hun opvattingen, in voorkeuren, sympathieën en antipathieën. Nu worden onder de schijn van objectiviteit feit en mening gemengd en dat schept onduidelijkheid. Verhagen wil liever kranten waarvan duidelijk is waar ze staan: dan weet je als lezer waar je aan toe bent.

Regiozaterdag, 5 februari 2005

Beurscomplex FEC moet nog groter worden

Leeuwarden – Het beurzencomplex FEC in Leeuwarden moet nog meer uitbreiden. Directeur A. de Jong denkt aan de bouw van een nieuwe hal op de plek van de ijshal. Die zou moeten verplaatsen naar een ander deel van de stad.

Regiozaterdag, 5 februari 2005

Rel Friesche Elfstedenweek

Sloten - Het driejaarlijkse watersportevenement de Friesche Elfstedenweek zal voor het eerst in zestig jaar niet afmeren in Sloten. De organiserende watersportvereniging de Meeuwen uit Leeuwarden is ontevreden over de ontvangst in Sloten, de hoge tarieven van de particuliere jachthaven en het gebrek aan medewerking van de lokale middenstand.

Regiozaterdag, 5 februari 2005

Nieuwe koers kaatsmuseum

Franeker - De Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) werkt aan een andere opzet van het kaatsmuseum in Franeker. Het museum wordt mogelijk losgekoppeld van de kaatsbond en ondergebracht in een zelfstandige stichting. Het museum krijgt een professionelere uitstraling. Daarnaast staat een verbouwing op het wensenlijstje, zodat minder validen toegang krijgen tot het museum. Ook wordt gedacht aan het aantrekken van een beroepskracht.

Regiozaterdag, 5 februari 2005

‘Cultuurbeschermers zijn te stil’

Leeuwarden – De afdeling Friesland van Bond Heemschut, de vereniging tot bescherming van cultuurmonumenten, moet zich steviger gaan profileren. Ook richt de bond zich te veel op Leeuwarden.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 februari 2005

Sterke groei van ‘Jezus-moslims’

Hilversum - ,,Ik ben van mening dat er met Jezus een weg mogelijk is binnen de islam. Uit pastoraal oogpunt kan hiervoor worden gekozen, met het oog op moslims die gegrepen zijn door het evangelie, maar eenvoudig geen ruimte hebben om te breken met hun sociale gemeenschap.’’ Het is het standpunt van Jaap Hansum, werkzaam voor de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) in Antwerpen.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 februari 2005

Bijbelboek Prediker verschijnt als fullcolormagazine

Deventer - Het bijbelboek Prediker wordt in een modern jasje gestoken. Het nieuwe PredikerMagazine bevat de gehele tekst van het bijbelboek Prediker in De Nieuwe Bijbelvertaling . Het blad is afgestemd op jonge, hoog opgeleide professionals, zegt uitgever EB Media.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 februari 2005

De ‘zin in film’ om jongeren te trekken

Scharnegoutum – Jongeren in Scharnegoutum gaan zondagavond met elkaar naar de film om zo een gesprek over de vragen van het leven te hebben. De Protestantse Streekgemeente De Slachsang en de Protestantse Gemeente Skearnegoutum-Loaiingea c.a. houden dit jaar drie filmavonden in dorpshuis Elim om jongeren tussen de 19 en 25 jaar te trekken.

Sportzaterdag, 5 februari 2005

Thomas Prager debuteert in basis tegen AZ

Heerenveen - Thomas Prager debuteert vanavond als basisspeler in de hoofdmacht van SC Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen AZ. Trainer-coach Gertjan Verbeek riep de negentienjarige Oostenrijkse jeugdinternational op als vervanger voor de geschorste Arek Radomski. Prager is alweer de 24ste speler die dit seizoen door de Friese oefenmeester wordt opgeroepen.

Sportzaterdag, 5 februari 2005

Yildirim toont zich verrast door selectie

Zeist/Heerenveen - Hij zat al in de voorselectie, maar vrijdag werd bekend dat Ugur Yildirim ook tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal behoort voor de oefeninterland van woensdag tegen Engeland. De Heerenveen-speler zal Edgar Davids niet treffen. De aanvoerder van Oranje is bij Inter op een zijspoor beland en maakt daarom geen deel uit van de selectie voor het duel in Birmingham.

Sportzaterdag, 5 februari 2005

Sven Kramer kiest voor overstap naar TVM-schaatsploeg

Leeuwarden – Schaatser Sven Kramer (18) uit Oudeschoot zal volgend jaar hoogstwaarschijnlijk voor TVM rijden. Op dit moment schaatst de talentvolle Fries nog voor Jong Oranje. Na de WK allround van dit weekeinde in Moskou moet de zaak beklonken worden.

Weerzaterdag, 5 februari 2005

Zonnig

Het wordt een vrij zonnig en licht winters weekeinde met in de nachten 2 tot 4 graden vorst. Zowel vandaag als ook morgen zijn er zonnige perioden en wordt het overdag 4 ŕ 5 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties