Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 februari 2008.

Cultuurdinsdag, 5 februari 2008

Meer kunst in de Stellingwerven

Oosterwolde - Er wordt meer aan kunst en cultuur georganiseerd in de Stellingwerven. De pas opgerichte stichting Kunstwerf wil de komende periode met allerlei activiteiten het kunstzinnige en culturele leven in zowel Oost- als Weststellingwerf een nieuwe impuls geven, zo heeft de stichting bekendgemaakt. De eerste aanzet hiervoor wordt gegeven op 16 en 17 februari, met de opening van het eerste Kunstcafé in Oosterwolde.

Economiedinsdag, 5 februari 2008

Kosten bij telen pootgoed zijn onnodig hoog

Joure - De kostprijs van de telers van pootgoed kan in veel gevallen sterk worden verlaagd. Dat blijkt uit onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) dat is verricht in opdracht van aardappelhandelshuis HZPC uit Joure. Het rapport is vandaag gepresenteerd aan de telers in St. Annaparochie. Vooral op de kosten voor grond, mechanisatie en arbeid kan nog fors worden bespaard.

Economiedinsdag, 5 februari 2008

Landschap is de kracht bij regiomarketing

Dokkum - Bedrijven in Noordoost Fryslân kunnen veel meer profiteren van de omgeving bij de promotie van hun producten dan ze nu al doen. Dat was gisteravond de boodschap die de deelnemers van een netwerkbijeenkomst van ondernemers in Noordoost Fryslân mee naar huis konden nemen. En daarbij is de promotie van een enkel bedrijf maar weinig effectief. Door samen op te trekken als ondernemers in het toerisme en de recreatie is regiomarketing tot een succes te maken. ,,Kijk maar naar Drenthe, dat is een voorbeeld van een provincie die zich goed op de kaart weet te zetten”, zei R. van Gent van werkgeversorganisatie MKB Noord.

Hoofdartikeldinsdag, 5 februari 2008

De media-commercie...

Een groep (jonge) mensen in Drachten meende afgelopen zondag dat Joran van der Sloot in Drachten verbleef en dat hij straf verdiende. Ze trokken op naar de vermeende verblijfplaats van Joran in de hoop hem te kunnen treffen. En dan zouden ze hem wel even... Een volksgericht in wording.

Regiodinsdag, 5 februari 2008

Specialisten gaan vaker de regio in

Sneek - Het project van het Antonius Ziekenhuis in Sneek, waarbij specialisten patiënten beoordelen in de huisartsenpraktijk, wordt uitgebreid. Ook de huisartsen van Joure, Sibrandabuorren, Boazum, Heeg en IJlst gaan waarschijnlijk samenwerken met de specialisten. Het MCL in Leeuwarden heeft eveneens belangstelling voor het project.

Regiodinsdag, 5 februari 2008

Nog jaren files in Joure bij rotonde

Joure - Automobilisten die dagelijks in de file staan bij Joure, zullen nog minstens zes jaar geduld moeten hebben voordat de problemen bij het knooppunt worden opgelost. Eerst zou in 2010 een tijdelijke oplossing komen voor de fileproblematiek. In plaats daarvan wil de provincie nu de rotonde in 2013 vervangen door een groot knooppunt met fly-overs.

Regiodinsdag, 5 februari 2008

Baan voor 500 bijstanders

Leeuwarden - Leeuwarden gaat samen met de Arnhem experimenteren met nieuwe methoden om mensen die het moeilijkst uit de bijstand te krijgen zijn, aan het werk te helpen. In beide gemeenten moeten zeker vijfhonderd van hen een baan krijgen.

Regiodinsdag, 5 februari 2008

‘Nametingen op de grond blijven in alle gevallen noodzakelijk’

Leeuwarden - Een uniek bezit met een bedrieglijke volledigheid, zo valt het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) samen te vatten. In de jaren 1997-2003 werd heel Nederland vanuit een vliegtuig met behulp van laseraltimetrie in kaart gebracht. Door per vak van vier bij vier meter ten minste één punt met een laserstraal ‘aan te prikken’ en de weerkaatsing op te vangen, kwam er een overzicht van hoogteverschillen tot stand dat nergens in de wereld op deze schaal was toegepast.

Regiodinsdag, 5 februari 2008

‘Fusie van zes ZWH-gemeenten’

Witmarsum - De meerderheid van de gemeenteraad van Wûnseradiel kiest voor een fusie tussen zes gemeenten in de Zuidwesthoek. Mocht deze optie geen kans van slagen hebben dan is een fusie met Bolsward en Harlingen het bestuderen waard. De FNP-fractie houdt vast aan een zelfstandige gemeente Wûnseradiel.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 februari 2008

Een eeuw zending in kaart gebracht

Dr. Dirk Griffioen promoveerde dit najaar op een proefschrift waarin hij de praktische ervaring van dertien jaar zendingsveld systematisch doordenkt. Hij bestudeerde drie bekende namen uit de zendingswetenschap. Onderlinge vergelijking van hun leven en werk levert een aardige lengtedoorsnee op van een eeuw godsdiensttheologie, stelt Wout van Laar.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 februari 2008

Hij zijn punt, ik mijn zegen

Sjoerd P. Hoekstra (1933) is in meerdere functies in de landbouw werkzaam geweest, onder meer als secretaris van de Christelijke Boeren- en Tuindersbond (CBTB) in Fryslân en directeur sociaal-economische voorlichting te Wageningen. Voor zijn werk en later privé reisde hij veel en dan probeerde hij ook kerkdiensten mee te maken. In het Friesch Dagblad beschrijft hij zijn ervaringen op de continenten.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 februari 2008

Baptistengemeente houdt Passieproject

Stavoren - De Baptisten Gemeente Zuidwest-Friesland start een groot project op weg naar Pasen. Voorganger ds. Wolter Greven noemt het zelf ,,een 40-daagse ontdekkingsreis op weg naar Pasen”.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 februari 2008

Boornbergum en Nijemirdum winnen Clubstriid

Leeuwarden - De jeugdclubs van Boornbergum en Nijemirdum zijn dit weekeinde de winnaars geworden van de jaarlijkse Clubstriid. Dat heeft de Federatie Christelijk Jeugdwerk Friesland/YMCA, die de wedstrijd organiseert, gisteren bekendgemaakt na het tellen van alle binnengekomen uitslagen.

Sportdinsdag, 5 februari 2008

Even een uurtje herinneringen ophalen aan de Elfstedentocht

Groningen - ,,It giet oan.” Die opmerking leidt sinds een eigen leven sinds ze in 1997 te horen was uit de mond van Henk Kroes, de inmiddels afgetreden voorzitter van de Elfstedentochtvereniging. Of zijn opvolger deze woorden ooit nog eens uit zal spreken is nog maar de vraag. Eelke Lok, journalist van Omrop Fryslân, herinnert zich de laatste Tocht der Tochten nog als de dag van gisteren. Hij gaf gisteren de lezing ‘Everything you always wanted to know about... de Friese Elfstedentocht’ in het Academiegebouw in Groningen.

Sportdinsdag, 5 februari 2008

Peter de Vries over schaatsen en opstaan

Peter de Vries. Wie kent hem niet in de schaatswereld? Als hij niet herinnerd wordt vanwege zijn prestaties als marathonschaatser dan zal hij ongetwijfeld herdacht worden als een sporter die na een ernstig auto-ongeluk toch weer op het hoogste niveau op de schaats stond. Na achttien jaar als A-rijder geschaatst te hebben zette de Fries afgelopen weekeinde op zijn veertigste een punt achter zijn bizarre carrière. Een verhaal dat Bram Buruma vastlegde in het boek Doorgaan! Peter de Vries over schaatsen en opstaan.

Sportdinsdag, 5 februari 2008

Tweekamp tussen Werle en Ernst

Groningen De Friese grootmeesters Jan Werle (Beetsterzwaag) en Sipke Ernst (Damwoude) zijn bezig met een onofficële tweekamp van tien partijen. De schaakwedstrijd is bedacht om ,,uit te maken wie de beste noordelijke schaker van dit moment is”, aldus Werle.

Sportdinsdag, 5 februari 2008

Nieuwe kaatsclub in Hommerts-Jutrijp

Hommerts-Jutrijp Kaatsvereniging De Boppeslach heeft zich aangemeld als nieuw lid van de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB). De club, die twee jaar geleden voorzichtig begon, heeft inmiddels 25 seniorenleden en 20 jeugdleden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties