Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 november 2002.

Analysedinsdag, 5 november 2002

De stilte na de noodhulp

Als er niet snel een begin wordt gemaakt aan een serieuze wederopbouw van Afghanistan dreigt de nieuwe regering definitief de strijd te verliezen tegen de krijgsheren in de provincies. Dan zijn we terug bij af en zijn al onze kansen daar verkeken.

Bijschriftdinsdag, 5 november 2002

Beelden van Jezus

Er zijn in de geschiedenis van de theologie en de kerk veel Jezusbeelden gemaakt.

Cultuurdinsdag, 5 november 2002

Een Arabisch muziekconcert

Er was zondag een jazzconcert te beluisteren in Theater Romein. Je zou het ook een Arabisch muziekconcert kunnen noemen. Beter nog: crossover tussen jazz en Arabisch. En dan zeer geslaagd!

Cultuurdinsdag, 5 november 2002

Eenakter-opera inspireert VU orkest

Caroline Erkelens en het VU-kamerorkes hebben in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie zondag veel roem geoogst. Zangeres Caroline Erkelens zong en speelde een verlaten geliefde die een laatste telefoongesprek met haar ex voert: de eenakter-opera La voix humaine van Poulenc.

Cultuurdinsdag, 5 november 2002

Adembenemend lustrumconcert Capella ’92

Het vocaal ensemble Capella ’92 richt zich naast het bereiken van een hoogwaardige zangkwaliteit op diversiteit en vernieuwing in de koorzang. Men heeft veelal een doel om op projectmatige wijze het soms statische karakter van de koorcultuur te doorbreken.

Economiedinsdag, 5 november 2002

Weinig belangstelling EU-subsidie Leader in Lauwersland

Dokkum – De industrie in Lauwersland heeft vooralsnog weinig belangstelling voor de 10 miljoen euro subsidie die het EU project ‘Leader’ beschikbaar stelt voor ontwikkeling van plattelands gebied.

Economiedinsdag, 5 november 2002

HZPC gaat korten op beregend pootgoed

Joure – Handelshuis HZPC voert volgend jaar een korting in van 10 procent op de prijs van met oppervlaktewater beregende pootaardappelen.

Hoofdartikeldinsdag, 5 november 2002

De gijzeling, Poetin...

Rusland worstelt met de nasleep van de gijzelingsactie door de Tsjetsjenen. De algemene opinie is dat Poetin het goed gedaan heeft, maar er is toch ook kritiek; moesten er zo veel doden vallen? En wordt het geen tijd dat Poetin toch op een andere manier omgaat met de Tsjetsjeense kwestie?

Regiodinsdag, 5 november 2002

Geld voor gebruikersruimte

Leeuwarden - De Leeuwarder gemeenteraad wil volgend jaar toch geld opzij zetten voor een gebruikersruimte voor drugsverslaafden.

Regiodinsdag, 5 november 2002

Een grafstuk met berenklauw

Leeuwarden – Marco Pruisscher, student van het Agrarisch opleidingscentrum AOC in Leeuwraden, heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke bloemschik- en grafbeplantingswedstrijd op de Floriade. Pruisscher (18) maakte in de expositie ‘De Laatste Tuin’ een bloemstuk van berenklauw op een grafsteen. De prijs werd gistermiddag uitgereikt op het AOC.

Regiodinsdag, 5 november 2002

Protest tegen verval parochie in Bolsward

Bolsward - Het bestuur van de Sint Franciscus Parochie in Bolsward heeft gisteravond tijdens de commissievergadering groot bezwaar geuit tegen het monumentenbeleid van de stad.

Regiodinsdag, 5 november 2002

Zorg gehandicapten geweigerd

Drachten – De verhuizing van zestien verstandelijke gehandicapten uit Drachten naar een zelfstandige woning in Burgum is opnieuw uitgesteld.

Regiodinsdag, 5 november 2002

Piebe Bakker, een grote inspirator

Piebe Bakker is zondag 3 novmeber overleden in Wommels. Een ernstige ziekte heeft een moedig man gesloopt. Een moedig man; met nieuwjaar stuurde hij altijd opgewekte kaarten naar zijn vele relaties in de HaFaBra-wereld.

Regiodinsdag, 5 november 2002

Bezuinigingen in Heerenveen gaan door

Heerenveen – De bezuinigingen van de gemeente Heerenveen op het sociale en culturele leven gaan door. De gemeenteraad keurde maandagavond het grootste deel van de bezuinigingsvoorstellen van het college van Burgemeester en Wethouders goed. Burgers zullen de gevolgen voor het eerst in het jaar 2004 merken.

Regiodinsdag, 5 november 2002

‘Even dacht ik dat roken stoer was’

Dokkum – Eventjes heeft hij gerookt, om stoer te doen. Maar al snel kwam Stefan Strampel (13) uit Dokkum er achter dat roken eigenlijk helemaal niet zo stoer is.

Regiodinsdag, 5 november 2002

Voorzitter Friesch Paarden Stamboek overleden

Koudum – Pieter Ane Glastra van Loon uit Koudum is zondag op 56-jarige leeftijd overleden. Glastra van Loon was sinds 1984 voorzitter van het Friesch Paarden-Stamboek (FPS).

Regiodinsdag, 5 november 2002

Friese polders gaan meer water bergen

Bolsward - Wetterskip Marne-Middelsee richt op een voor de Friese klei nieuwe manier de landbouwgrond van het terpengebied Hoxwier in.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 november 2002

Website voor preekvoorziening

Leeuwarden - Een internetpagina waarop alle predikanten staan die de komende maanden nog ‘gaten’ in hun preekrooster hebben. Dat moet een uitkomst zijn voor preekvoorzieners, vond Piet Wijnen uit Breukelen.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 november 2002

‘Dominees missen vakbond’

Leeuwarden – Predikanten in de Samen-op-Wegkerken hebben op dit moment niet een echte vakbond. De Nederlandse Bond van Predikanten (BNP) functioneert te weinig als belangenbehartiger voor predikanten. Enkele Friese predikanten stellen in een brief aan de BNP dat de bond weer als vanouds een echte vakbond moet worden.

Sportdinsdag, 5 november 2002

Sjoerd Jager kan de verleiding van voetbal niet weerstaan

Drachten – Toen Sjoerd Jager na vorig seizoen besloot terug te treden bij Drachtster Boys hield de 27-jarige verdediger bewust een slag om de arm. Na een derde deel van de competitie is de verdediger op zijn beslissing om te stoppen terug gekomen.

Sportdinsdag, 5 november 2002

IJsclub voor iedereen: jong en oud, links en rechts

Surhuisterveen - ,,It riden sit ús yn it bloed. As it winter wurdt, feroarje de minsken en wolle se it iis op.” Dat zegt oud-voorzitter Juliusz Berduszek van de ijsclub Foarút in Surhuisterveen.

Weerdinsdag, 5 november 2002

Herfstweer

Vanavond en vannacht breiden opklaringen zich geleidelijk uit over de provincie en het koelt daarbij af tot iets boven nul. Morgen herfstweer met in de middag veel regen. De dag begint droog met wat zon en het wordt 8 à 9 graden, bij een matige tot harde zuidenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties