Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 5 november 2009.

Cultuurdonderdag, 5 november 2009

Rients Gratama gaat toneel op met monoloog

Leeuwarden - Zanger en cabaretier Rients Gratama komt volgend jaar met een eigen solovoorstelling. Het gaat om de zelf geschreven monoloog Goudfisk, over een oude man die verhaalt over een jeugdliefde van vroeger. De voorstelling is een ‘poëtisch drama’ dat zich afspeelt in een dorp in Fryslân ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Cultuurdonderdag, 5 november 2009

Anneke van Renssen verlaat Film in Friesland

Leeuwarden - Anneke van Renssen stopt met ingang van 1 december als artistiek leider bij Film in Friesland, organisator van onder meer het Noordelijk Film Festival. Dat heeft het Centrum voor Film in Friesland gisteren bekendgemaakt. Van Renssen was sinds 1991 werkzaam voor de organisatie. Ze deed jarenlang de programmering van arthousefilms in Filmhuis Leeuwarden. Daarnaast groeide het Noordelijk Film Festival onder haar leiding uit van een kleinschalig evenement tot een festival met landelijke uitstraling.

Economiedonderdag, 5 november 2009

Rabo sluit nog meer kantoren

Damwâld - Rabobank Noordoost-Friesland sluit in januari drie van haar dertien kantoren. Het gaat om de vestigingen in Ee, Burdaard en Hollum. Personeel en activiteiten gaan over naar de vestigingen in Anjum, Ferwert en Nes (A). De geldautomaten in de plaatsen blijven.

Economiedonderdag, 5 november 2009

Grote kans op doorstart Dörr Jachtbetimmering

Leeuwarden - Het failliete Dörr Jachtbetimmering uit Lemmer maakt goede kans op een doorstart. Er is genoeg werk om de 46 medewerkers aan de slag te houden, zegt curator mr. Brink uit Heerenveen. ,,Als we een doorstart maken, moeten we vermoedelijk in ploegendiensten gaan werken gezien het aantal opdrachten.”

Economiedonderdag, 5 november 2009

Families Poiesz en Riedstra rijkste families Fryslân

Leeuwarden/Amsterdam - De familie Poiesz en de erven Jan Riedstra zijn de rijkste twee families van Fryslân met beide 150 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarlijkse Quote 500, die in gisteren in Amsterdam is gepresenteerd. Hieronder de top tien:

Hoofdartikeldonderdag, 5 november 2009

Het CDA, het centrum...

De boodschap van die het CDA op het afgelopen congres gaf, was duidelijk: bij ons is het land in goede handen. De partij liet geen ogenblik onbenut om er op te wijzen dat er moeilijke beslissingen genomen moesten worden. Maar de algehele boodschap was dat het CDA in deze economische roerige tijden zorgt voor stabiliteit.

Regiodonderdag, 5 november 2009

‘Waterschap kan beter bij provincie in’

Leeuwarden - Als Wetterskip Fryslân zou willen fuseren tot een groot noordelijk waterschap, dan kan de provincie de organisatie beter inlijven. Dat vindt gedeputeerde Schokker, met een meerderheid van Provinciale Staten achter zich. ,,Het Fries eigene dreigt in een groot waterschap verloren te gaan.”

Regiodonderdag, 5 november 2009

Afvaloven Nee gaat de politiek in

Harlingen - De stichting Afvaloven Nee in Harlingen richt een politieke partij op die gaat meedoen aan de raadsverkiezingen van maart.

Regiodonderdag, 5 november 2009

Fryslân toch voor kabel ondergronds

Leeuwarden - De provincie Fryslân steunt bij nader inzien toch de provincie Groningen inzake de 380 kV-stroomverbinding tussen Eemshaven en Diemen. Fryslân wil nu ook dat de kabel ondergronds wordt aangelegd.

Regiodonderdag, 5 november 2009

Hartig beleg beter dan zoet? Nee, worst en kaas zijn vet

Joure - Eerst hartig, dan zoet. Hele generaties hebben het erin gestampt gekregen: het eerste broodje moet gezond, daarna volgt als beloning een met jam, chocopasta of hagelslag. Volkomen achterhaald en gebaseerd op feiten die niet kloppen, zegt Mathilda Wijma van Liv voeding- & leefstijladvies.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 november 2009

Leeuwarder Leger des Heils rijdt in gesponsorde auto

Leeuwarden - Het Leger des Heils in Leeuwarden komt op een creatieve manier aan een auto. De kerkelijke gemeente ontvangt binnenkort gratis en voor niets een bestelauto die ze gaat inzetten voor haar dienstverlenende activiteiten. De Fiat Doblò wordt mogelijk gemaakt door meer dan twintig sponsoren en donateurs.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 november 2009

De Korte wil toch opleiding in Utrecht

Groningen - Bisschop De Korte van het bisdom Groningen-Leeuwarden gaat onderzoeken of het mogelijk is om samen met de bisschoppen Van Luyn (Rotterdam) en Van den Hende (Breda) een klein konvikt open te houden.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 november 2009

Hervormd predikante redt dankdienst gereformeerden in Britsum

Britsum - De dankdagdienst in de Gereformeerde Kerk van Britsum-Cornjum-Jelsum is gisteravond mede gered door hulp van de hervormde collega ds. Mirjam Hulzebos. De dominee van de Gereformeerde Kerk van Britsum-Cornjum-Jelsum, ds. Aaltsje van der Honing, was verhinderd wegens ziekte. Ze was te ziek om op de kansel te staan en had ook geen tijd gehad om een preek te maken. Dus moest er dinsdagavond nog snel een oplossing komen.

Sportdonderdag, 5 november 2009

Heerenveen rekent zich nog niet rijk tegen Hertha

Heerenveen - Overwinteren in Europa, veel clubs halen alles uit de kast om dat te bereiken. Zo ook sc Heerenveen, dat vanavond tegen Hertha BSC een grote stap naar de volgende ronde van de Europa League kan zetten. De Berlijnse tegenstander is echter niet voor niets naar Fryslân gekomen, in tegenstelling tot eerdere berichten dat de club de prioriteit geeft aan de Bundesliga. Want daarin staan de Duitsers nog steeds stijf onderaan.

Sportdonderdag, 5 november 2009

Titans, Friese club met de Nederlandse primeur

SHeerenveen - Titans. De naam is al net zomin bekend als de sport waarin de club uitkomt: indoor hockey, oftewel zaalhockey. Met twee teams begint de ‘indoor hockeyclub’ uit Heerenveen komende maand aan zaalcompetitie. Titans werd begin oktober opgericht om ook tijdens de wintermaanden actief te blijven hockeyen. Titans heeft daarmee een primeur, want ze is de eerste zaalhockeyclub van Nederland.

Sportdonderdag, 5 november 2009

Santa Cruz in selectie Paraguay

Heerenveen Bondscoach Gerardo Martino van Paraguay heeft Manchester City-speler Roque Santa Cruz opgenomen in de selectie die woensdag 18 november in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen een oefenduel speelt tegen het Nederlandse elftal.

Sportdonderdag, 5 november 2009

Lageweg volgend seizoen naar LDOKD

Gorredijk Peter Lageweg korfbalt volgend seizoen voor LDODK uit Gorredijk/Terwispel. De 23-jarige Lageweg begon zijn loopbaan als korfballer bij Wordt Kwiek uit Jubbega en speelde de laatste seizoen bij DOS’46 uit Nijeveen waarmee hij meerder keren de Nederlandse zaaltitel won. Lageweg werd twee keer uitgeroepen tot korfbaltalent van het jaar.

Sportdonderdag, 5 november 2009

Duel der lage landen in Thialf

Heerenveen Het Nederlands ijshockeyteam speelt zaterdagavond om 19.30 uur in Thialf een oefenduel tegen België. De oefenwedstrijden maken deel uit van de zogenoemde Tour to Tilburg, waarmee Nederland zich optimaal wil voorbereiden op het WK ijshockey divisie 1 dat van 19 tot en met 25 april 2010 in Tilburg wordt gehouden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties