Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 5 december 2008.

Cultuurvrijdag, 5 december 2008

Al volop optredens voor hafabra-orkest van Heeringa

Metslawier - Het vorige maand opgerichte hafabra-orkest van dirigent Gerrit Heeringa uit Ee houdt op woensdagmiddag 17 december zijn eerste optreden in De Skűle in Metslawier. Hier zal voor de ouderen een kerstconcert worden gegeven.

Economievrijdag, 5 december 2008

Spaansen Groep neemt sierbestrating Hebo over

Scharsterbrug - Handelsonderneming Hebo in Scharsterbrug verkoopt per 1 januari 2009 de afdeling sierbestrating aan de Spaansen Groep in het Noord-Hollandse Winkel. Reden van de verkoop is dat sierbestrating voor slechts 8 procent van de omzet van de handelsonderneming zorgt. Hebo wil zich in de toekomst volledig richten op het leveren en aanleggen van alle soorten terreinverharding voor de agrarische sector, de weg- en waterbouw, de aannemerij en de industrie.

Hoofdartikelvrijdag, 5 december 2008

Grote scholen...

Beter Onderwijs Nederland (BON), een vereniging van onder meer kritische docenten, heeft deze week de Nederlandse Mededingingsautoriteit verzocht een onderzoek in te stellen naar de voorgenomen bestuurlijke samenwerking van ROC Amsterdam met ROC Flevoland. BON is het met minister Plasterk van Onderwijs en het kabinet eens dat grootschaligheid niet meer van deze tijd is. Het kabinet denkt na over een ,,echte koerswijziging” in de manier van denken over schaalgrootte, zo maakte het vorige week bekend. In afwachting daarvan is BON alvast naar de NMa gestapt.

Regiovrijdag, 5 december 2008

Drafcentrum broedt op een noodscenario

Wolvega - Juristen zoeken uit of Drafcentrum Wolvega zelfstandig koersen kan organiseren en zelf spel kan aanbieden. Het voortbestaan van de professionele sport bevindt zich momenteel in een cruciale fase. De drafsport dreigt ten onder te gaan aan bestuurlijke besluiteloosheid als gevolg van onderlinge kinnesinne.

Regiovrijdag, 5 december 2008

Henk Deinum nieuwe wethouder Leeuwarden

Leeuwarden - Henk Deinum (52) wordt de nieuwe wethouder voor de PvdA in de gemeente Leeuwarden. Hij neemt de functie over van Marga Waanders, die burgemeester wordt van de gemeente Dongeradeel. Deinum krijgt een zwaar takenpakket: onder meer ruimtelijke ordening, grondzaken, vastgoed en economie. Onderdeel daarvan is het Zaailandproject.

Regiovrijdag, 5 december 2008

Grote respons op donoractie

Makkinga - De actie ‘Iedereen donor tenzij’ van een groep Ooststellingwervers heeft 14.000 mensen aangezet tot het sturen van een brief naar alle Tweede Kamerleden. De e-mails, waarin gepleit wordt voor invoering van het Belgisch model, zijn verstuurd via de website van de groep.

Regiovrijdag, 5 december 2008

Leraren gewaarschuwd om raam open te zetten

Leeuwarden - Scholen in Leeuwarden moeten zo snel mogelijk uitgerust worden met een CO2-meter. Hierom heeft de PvdA-fractie gevraagd bij wethouder Krol. Het apparaat waarschuwt als het zuurstofgehalte in de klas te laag wordt.

Regiovrijdag, 5 december 2008

Veel moois voor de liefhebber

Leeuwarden - Voor de liefhebbers van oude kerken is er - tussen alle slechte berichten over leegstand - ook veel moois te ontdekken. Bijvoorbeeld in de boekwinkels. In dit jaar van het religieus erfgoed verschenen al naslagwerken als Alle middeleeuwse kerken van Harlingen tot Wilhelmshaven van Peter Karstkarel, en het daarop lijkende Religieus erfgoed in Groningen van Harm en Wim Plas. Dat zijn mooie naslagwerken die de kerken van dorp tot dorp netjes op een rijtje hebben gezet. Een kwalitatief overzicht van de Noord-Nederlandse geschiedenis van kerkbouw ontbrak dit jaar echter nog. Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) is daar - voor het Groningse deel - op de valreep in voorzien. En met succes.

Geloof & Kerkvrijdag, 5 december 2008

‘Gehandicapte houdt kerk spiegel voor’

Doorn - Hoezeer sommige mensen met een verstandelijke beperking soms ook meedoen in de kerk, nog altijd worden ze vaak waargenomen als ‘opvallend’ door hun anders-zijn. Het wordt tijd dat het eindelijk eens normaal gevonden wordt dat gehandicapten bij de kerk horen, klonk donderdag op een studiedag in Doorn.

Geloof & Kerkvrijdag, 5 december 2008

Scheuring bij anglicanen in Noord-Amerika

Wheaton - Behoudende anglicanen in de Verenigde Staten en Canada hebben deze week de eerste stappen gezet op weg naar een nieuwe Anglicaanse Kerk in Noord-Amerika. De beweging Common Cause Partnership verenigt zevenhonderd orthodoxe Anglicaanse gemeenten met in totaal ongeveer 100.000 leden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties