Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 5 december 2016.

Cultuurmaandag, 5 december 2016

Jacob Slagter na jaren weer in heitelân

Sneek - Oud-hoornist en dirigent Jacob Slagter treedt komend weekeinde voor het eerst sinds jaren weer eens op in Fryslân. De Fries-om-utens dirigeert op uitnodiging de KamerFilharmonie Der Aa in de Noorderkerkzaal in Sneek. Hij dirigeert verder een soortgelijk orkest in Amsterdam en twee orkesten in Brazilië.

Economiemaandag, 5 december 2016

In het echt is het beter te vergelijken dan op plaatjes op internet

Surhuisterveen - Het aantal speelgoedwinkels daalt al jaren op rij. Toch weet een deel van de winkels met een eigen strategie te blijven bestaan. Nu vlak voor de viering van de verjaardag van Sinterklaas is het, tijdelijk, drukker.

Hoofdartikelmaandag, 5 december 2016

Jan Terlouw en de agenda voor politici

Het televisie-optreden van oud-politicus en kinderboekenschrijver Jan Terlouw heeft veel mensen geraakt. In een bevlogen toespraak sprak Terlouw onder meer over een goede toekomst die hij de kinderen van vandaag gunt. Daarmee trof hij doel in de harten en hoofden van miljoenen ouders: wie maakt zich geen zorgen over de wereld waarin de kinderen van nu straks moeten leven?

Regiomaandag, 5 december 2016

Verbetering kanaal naar Drachten onzeker

Drachten - Het lijkt erop dat de provincie Fryslân een streep trekt door de verbetering van de vaarroute voor vrachtschepen naar Drachten. Dit heeft gedeputeerde Sietske Poepjes in een overleg met de gemeente Smallingerland laten doorschemeren, blijkt uit een brief van wethouder Ron van der Leck aan de gemeenteraad. Het kanaalproject zou te duur zijn en te weinig opleveren. De gemeente legt zich er nog niet bij neer.

Regiomaandag, 5 december 2016

Onenigheid over zwembad in Buitenpost

Buitenpost - Het personeel van zwembad De Kûpe in Buitenpost heeft het vertrouwen in Stichting Sportcentrum 8karspelen opgezegd. Het personeel vindt de communicatie naar hen toe ondermaats, en vindt dat afspraken geschonden zijn. Het bestuur is niet van plan af te treden.

Regiomaandag, 5 december 2016

Beleid Leeuwarden gekraakt

Jirnsum - Stichting het Cuypersgenootschap maakt zich zorgen over de toekomst van de Mauritiuskerk in Jirnsum. De landelijke monumentenorganisatie keurt het monumentenbeleid van de gemeente Leeuwarden af.

Sportmaandag, 5 december 2016

Heerlijk, als Bayern weer eens verliest

Column Frans Wijnands

Sportmaandag, 5 december 2016

Boomstra grote favoriet tijdens 'heel bijzonder´ WK-dammen

Sporttribunaal

Sportmaandag, 5 december 2016

Hoe zijn slechtste wedstrijd toch een heel speciale is geworden

De eerste wedstrijd van Yuki Kobayashi in een koude Adelaarshorst kreeg zaterdag een bijzondere lading. De 24-jarige Japanse middenvelder scoorde tegen Go Ahead Eagles zijn eerste doelpunt in het shirt van sc Heerenveen. Een memorabel moment, bekende de goedlachse Japanner na afloop. ,,Het is mijn eerste doelpunt voor Heerenveen en dat is bijzonder. Maar het was wel mijn slechtste wedstrijd die ik tot dusverre heb gespeeld."

Sportmaandag, 5 december 2016

Harkemase Boys zet stijgende lijn voort

Harkemase Boys is uit het dal geklommen en lijkt de stijgende lijn nu echt te pakken te hebben. Zaterdagmiddag werd directe concurrent Capelle geklopt (2-1). Het was niet altijd even goed, maar op basis van de inzet en beleving wel meer dan terecht.

Sportmaandag, 5 december 2016

Zon schijnt weer even voor Wolvega, maar twijfel blijft

Wolvega - Een selectie met slechts veertien veldspelers, geen tweede elftal, bestuurlijk gerommel en een hoofdveld dat nauwelijks als eersteklassenwaardig kan worden beschouwd. Nee, de voorwaarden waaronder het vlaggenschip van de zondagafdeling van FC Wolvega dit seizoen lijfsbehoud in de eerste klasse F veilig moet zien te stellen, zijn weinig hoopgevend.

Sportmaandag, 5 december 2016

LDODK bekroont goede tweede helft bij KZ

Koog aan de Zaan - Aanvallend was het nog zeker niet grandioos, maar het gemak waarmee LDODK zaterdagavond concurrent KZ versloeg was veelzeggend. Nog altijd zonder captain André Zwart werd in een goede tweede helft simpel gewonnen: 16-23. Wederom waren de dames van de Gorredijkers erg belangrijk.

Sportmaandag, 5 december 2016

Aris houdt Zwolle in het vizier, maar toeslaan lukt niet

Leeuwarden - De basketballers van Aris Leeuwarden leden zaterdag tegen Zwolle de derde opeenvolgende nederlaag (79-87). Opnieuw bleef de tegenstander lang in het zicht, maar op het moment dat Aris dichterbij kwam, liepen de bezoekers weer uit. Zo werd het een frustrerende avond voor de Leeuwarders, die op een voorlaatste plek staan in de eredivisie met drie zeges in tien wedstrijden.

Sportmaandag, 5 december 2016

Moeizame zege Sneek in vijf sets bij laagvlieger Peelpush

Meijel - De volleybalsters van VC Sneek hebben in de aanloop naar het treffen met koploper Sliedrecht Sport een moeizame zege behaald bij laagvlieger Peelpush. In sporthal De Körref in het Limburgse Meijel had de formatie van trainercoach Petra Groenland en assistent Bert Brands na een 0-2 voorsprong uiteindelijk vijf sets nodig om de winst met 2-3 (18-25, 13-25, 25-22, 25-16 en 10-15) in de wacht te slepen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties